Férfitükör

Előző Következő
Vitaminok, nyomelemek a szem egészségéért

A fejlett világban az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog a vakság fő okai, amik rizikója megfelelő életmóddal csökkenthető lehet.

 • 2012.04.24 Kórházak állami átvétele május 1-jén

  Több helyen kórházi osztályok szűnnek meg, máshol viszont új kórházi részlegek jönnek létre és fejlesztések kezdődnek azáltal, hogy az állam május 1-jével hetven egészségügyi intézményt vesz át az önkormányzatoktól - derül ki az MTI körkérdésére adott intézményvezetői, polgármesteri válaszokból.

 • 2012.04.24 Nemzedékek európai napja a Millenárison

  Szombaton tartják a nemzedékek napját a Millenárison; az aktív idősödés európai éve alkalmából rendezett rendhagyó programokra és vásárra a családokat, a nagyszülőket és az unokákat együtt várják - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • 2012.04.24 Ultrahangos foghelyreállítás

  Ötletes és új alapokon nyugvó fogászati készüléket fejlesztett ki az amerikai Alberta-i Egyetem kutatócsoportja. Az ultrahangot használó kis készülék helyreállítja a sérült fogszövetet, amire idáig a kutatók nem voltak képesek.

 • 2012.04.20 Krimi a műtőben

  A műtőlámpa hideg fénye elvakította a szemét. A műtét előtt kapott nyugtató injekció okozta jótékony kábulattól érzékei eltompultak. De az orvos arcát rejtő műtőmaszktól egyébként sem láthatta a doktor szája sarkának apró, alig észrevehető, ideges rándulását és szemének hamis villanását. Ha elnehezülő szempilláit ki tudta volna még nyitni, amikor a fekete, gumiszagú altatómaszkot az arcára helyezték, láthatta volna még, amint az altatóorvos észrevétlenül balra tekeri az éltető oxigént adó gázcsapot, és a kelleténél magasabbra állítja a tüdőbe áramló altatógáz mennyiségét. Elaludt...

 • 2012.04.19 Áprilisi jeles napok

  "Április bolondja, május szamara, Fölnézett a toronyba, megnézte, hogy hány óra: Fél tizenkettő, bolond mind a kettő."

 • 2012.04.18 A májrák megelőzhető!

  Magyarországon a halálozások negyedik-ötödik leggyakoribb oka a májrák, amely kezdetben nem jár tünetekkel. Ezért is nagyon fontos a veszélyeztetett személyek szűrése! Mint dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem onkológus osztályvezető docense mondja, hazánkban évente kicsivel több mint nyolcszáz új májrákos megbetegedést diagnosztizálnak.

 • 2012.04.17 A sugárzás ellen is véd a vörösbor?

  A több növényben és a vörösborban is megtalálható antioxidáns, a reszveratrol védelmet nyújthat a sugárzás hatásai ellen is - állapították meg amerikai kutatók, akik szerint az állatkísérletek eredményeit az emberi gyógyászatban is fel lehet majd használni.

 • 2012.04.16 Gyümölcsevéssel a Parkinson-kór ellen

  A Parkinson-kór súlyos és egyelőre még nem teljesen gyógyítható betegség, egy új vizsgálat azonban azt mutatta, hogy számos színes gyümölcs gyakori fogyasztása igen egészséges a megelőzés szempontjából. Egy angol és egy amerikai kutató közös munkájának eredményeit a legtekintélyesebb ideggyógyászati folyóirat, a Neurology közölte.

 • 2012.04.15 Kokain és LSD a nagyvárosi levegőben?

  Nyomokban kokaint és LSD-t mutattak ki kutatók olyan nagyvárosok levegőjében, mint Madrid és Barcelona. Vagyis nem csupán a szmog fojtogatja a szennyezett levegőjű spanyol nagyvárosok lakóit.

 • 2012.04.15 A prosztatarák

  A prosztatarákos betegeknél a gyógyulás, a tünet- és panaszmentes sokéves túlélés kilátásai kellően megválasztott és időben alkalmazott terápiás beavatkozások mellett igen jók.