Férfitükör

Előző Következő
Ezt kell tudnod az italosdobozok visszaváltásáról!

Január 1-jétől lehetőség lesz visszaváltani a PET- és üvegpalackokat, valamint az alumínium italosdobozokat is, amelyek darabja 50 forintot ér ...

 • 2012.01.07 Mozgás!

  Néhány felesleges kilót nem is olyan nehéz leadni. Már napi tízperces mozgással jó néhány kalóriát égethetünk el. (Az adatok tájékoztató jellegűek.)

 • 2012.01.07 Sugárterápia, kemoterápia, műtét utáni rehabilitáció

  Cikkünk a rosszindulatú daganatos megbetegedések kezelésének két gyakori eszközét. a sugárkezelést és a kemoterápiát mutatja be, valamint felhívja a figyelmet a műtét előtti és utáni testi-lelki rehabilitáció fontosságára.

 • 2012.01.06 Bioélelmiszerek - környezetbarát szemlélet a táplálkozásban

  Napjainkban egyre több biotermék jelenik meg az élelmiszerpiacon, fogyasztásuk azonban hazánkban - bár a tendencia évről évre növekvő - a nyugat-európaihoz viszonyítva még mindig csekély. Sokan a magas árakat kifogásolják, a lakosság egy része pedig szkeptikus az élelmiszerek hitelességet illetően. Ahhoz, hogy könnyebben eligazodhassunk a kínálatban, tekintsük át, mire nézve jelent garanciát a "bio" elnevezés, és mi számít igazi bioterméknek.

 • 2012.01.06 Szívügye a szíve

  A nagyvárosiakat jobban veszélyeztetik a szívbetegségek. A szív és érrendszeri megbetegedések Budapesten magasabb arányban fordulnak elő, mint más településtípusokon: a teljes mintához képest a fővárosban 2-6%-kal több a magasvérnyomásban, magas koleszterin szintben, és szívbetegségekben szenvedők aránya - derül ki a Béres Egészség Hungarikum Program felméréséből.

 • 2012.01.05 Miért van szükség fényvédelemre?

  A világon az összes rákos megbetegedés 35-40 százaléka bőrrák. Ennek ugyan csak néhány százaléka a legrosszabb indulatú melanoma, de ezek az esetek adják a bőrrák miatti halálozás legnagyobb százalékát.

 • 2012.01.05 2011 végén csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

  Az év utolsó hetében - a szabadságolások és a tanítási szünet miatt - az előző évekhez hasonlóan csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - tájékoztatta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) az MTI-t.

 • 2012.01.04 Húsz év alatt 206 szívátültetést végeztek el az országban

  Éppen húsz évvel ezelőtt, 1992. január 3-án végezték el Magyarországon az első szívátültetést, a budapesti Semmelweis Egyetem városmajori klinikáján. Merkely Béla, a klinika elnöke kedden sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt húsz évben összesen 206 szívtranszplantáció volt az országban, ezek közül a városmajori klinikán 190, ebből kettő a múlt héten.

 • 2012.01.04 Selyem mikrotűkkel fájdalommentes lehet az injekció

  Selyemfehérjéből olyan mikrotűrendszert hoztak létre amerikai kutatók, amely fájdalom nélkül juttatja a gyógyszereket a bőr alá - számolt be róla a Scientific American című ismeretterjesztő portál.

 • 2011.12.27 A 2011-es év orvosi áttörései - Bravúros műtétek

  Őssejtekkel végzett kezelések, génterápia, személyre szabott rákgyógyszerezés, bravúros műtétek és a gyógyászatban használható különleges eszközök jelezték az orvoslás fejlődését a 2011-es évben. Visszatekintésünk második részében a figyelemre méltó műtéteket és eszközöket gyűjtöttük össze.

 • 2011.12.27 A 2011-es év orvosi áttörései - Őssejtterápiák

  Őssejtekkel végzett kezelések, génterápia, személyre szabott rákgyógyszerezés, bravúros műtétek és a gyógyászatban használható különleges eszközök jelezték az orvoslás fejlődését a 2011-es évben. Visszatekintésünk első részében az őssejtterápiákban elért eredményeket foglaltuk össze.