Férfitükör

Előző Következő
Mi történik gerincműtét után?

A gerincműtét sajnos elkerülhetetlen bizonyos problémák esetén, ám a mindennapokba való visszatéréshez számos tényezőt szem előtt kell tartani.

 • 2011.07.20 Diabétesz-önteszt

  Az alábbi teszt kitöltésével arról tájékozódhat, van-e esélye annak, hogy kialakulhat önnél 2-es típusú cukorbetegség.

 • 2011.07.18 Az ÁNTSZ továbbra sem ajánlja a csírák fogyasztását

  Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerint háztartásokban és egyéb helyeken még lehetnek olyan magvak, amelyek vélhetően a németországi hasmenésjárványt okozták, ezért az ÁNTSZ továbbra is azt ajánlja, mindenki kerülje a csírák fogyasztását.

 • 2011.07.14 Vége az EHEC-járványnak Németországban

  Vége az EHEC-járványnak Németországban. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtöki nyilatkozata szerint új megbetegedések immár alig vannak, visszaszorult a különleges kóli bélbaktérium okozta, véres hasmenéssel járó kór.

 • 2011.07.14 A tojássárgája antioxidáns tulajdonságai védhetik a szívet

  A természet egyik legtökéletesebb eledele lehet az ember számára a tojás. Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás, most antioxidáns tulajdonságaira is fény derült - írta a Science Daily című ismeretterjesztő portál.

 • 2011.07.13 Másodfokú hőségriasztást rendeltek el péntekig

  Másodfokú hőségriasztást rendelt el péntekig Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

 • 2011.07.11 Új anyag a csontpótlásban - Aerogél

  Ortopéd sebészek gyakran szembesülnek olyan problémával, hogy egy csont szilánkosra törik, és egy-két apró csontdarabka nem illeszthető a helyére. Magyarán: folytonossági hiány keletkezik a csontban. Ha ez így maradna, veszélyeztetné a gyógyulást, és csökkentené a csont teherbíró képességét. Az is gyakori, hogy valamilyen okból el kell távolítani egy csontdarabot, és ezért keletkezik a hiány, amelyet mindenképpen pótolni kell.

 • 2011.07.08 Hőségriadó a Balaton Soundon is

  A vasárnapig tartó zamárdi Balaton Soundon külön intézkedéseket hoztak a hőségriadó miatt, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) pedig a főszezonban szokásos teljes készültségben teljesít szolgálatot az első igazán forró nyári hétvégén.

 • 2011.07.08 Négynapos hőségriadó lépett életbe

  A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe ma,pénteken reggel 8 órakor; a riasztás hétfő éjfélig szól, a következő négy napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 Celsius-fokot.

 • 2011.07.04 Orvosszövetség: több mint hatezer orvos távozhat jövőre

  A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) felmérése szerint több mint hatezer szakorvos és rezidens hagyhatja el jövőre az országot, ha a következő fél évben nem dolgoznak ki olyan életpályamodellt, amely itthon tartaná őket.

 • 2011.06.30 Egész éves óraátállítást javasolnak brit orvosok

  Az egész évre szóló óraátállítás mellett érvelnek brit orvosok, akik szerint télen és nyáron is egy órával előrébb kellene tekerni az órákat a szigetországban.