Férfitükör

Előző Következő
A férfias (ál)szemérem nem segít

Saját felelősségünk, hogy a „velünk úgysem történhet meg” közhelyet hangoztatva figyelmen kívül hagyjuk-e az egyes betegségek előfordulási ...

 • 2012.06.17 A napozás segít megőrizni a szellemi frissességet!

  Ha kedveljük a napozást, akkor jó esélyünk van arra, hogy okosabbak legyünk, és elkerüljük az elmezavart - állítják a kutatók. Azt találták ugyanis, hogy a D-vitamin fokozott bevitele - a napozás vagy az olajos hal fogyasztása - jó kondícióban tartja az agyunkat, ahogy öregszünk.

 • 2012.06.12 Bakteriális nemi betegségek

  Egy kapcsolat hajnalán általában nem az az első gondolatunk, hogy vajon milyen nemi betegség leselkedik ránk... Szerencsés esetben soha nem is kell ezzel a témával foglalkoznunk, mégsem árt, ha tisztában vagyunk azzal, milyen veszélyeket kell elkerülnünk. Mai ismereteink szerint a szexuális úton terjedő betegségek köre 25-30 kórt ölel fel, melyek legnagyobb részét baktérium, de némelyikét gomba vagy vírus okozza. Cikkünkben a három leggyakoribb, baktériumok okozta nemi betegség legfontosabb ismérveit foglaljuk össze.

 • 2012.06.08 Kivetítők listája,ahol nézheted a ...

  Részletes lista azokról a helyekről,ahol kivetítőn nézheted a Foci Eb összes mérkőzését.

 • 2012.06.05 Kivetítő helyszínek,ahol a FOCI EB-t nézheted

  Összes kivetítő helyszín, ahol a FOCI EB-t nézheted

 • 2012.06.04 A dohányzás éves szinten 80 milliárdos veszteséget okoz

  Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) számítása szerint a dohányzás évente mintegy 80 milliárd forintos veszteséget jelent a magyar társadalom számára - közölte Vokó Zoltán, az OEFI főigazgatója Budapesten, a dohányzásmentes világnapon tartott sajtótájékoztatón.

 • 2012.05.31 Dohányzás elleni világnap

  Világszerte május 31-én tartják a Dohányzás elleni világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a dohányzás veszélyeire. Manapság már közismert tény, hogy a dohányzás rákos megbetegedéseket idézhet elő. Kevésbé ismert azonban, hogy a dohányzás elősegítheti egy visszafordíthatatlan vakságot okozó betegség kifejlődését is.

 • 2012.05.24 A férfiak bőre érzékenyebb a napra

  Egereken végzett kísérletek szerint a napsugarak hatására kialakuló bőrrák gyorsabban és súlyosabb formában jelentkezik a férfiaknál. Szakemberek azzal magyarázzák a jelenséget, hogy a férfiak nagyobb számban végeznek szabadtéri munkákat, és kisebb valószínűséggel használnak naptejet, hordanak pólót és sapkát, hogy megóvják bőrüket.

 • 2012.05.24 Védjük az ízületeket!

  Fiatalok és idősek körében egyaránt gyakran jelentkező panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. Most megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy az említett fájdalmakat megelőzzük. Nem gondolunk arra nap mint nap, vajon hányszor végzik el ízületeink az ismétlődő folyamatokat minden mozdulat közben, amit akár az utcán járva, a számítógép előtt ülve, vagy otthon, a házimunka végzése közben végrehajtunk.

 • 2012.05.24 Alkoholos májbetegségek

  A rendszeres, nagymértékű alkoholfogyasztás számos káros hatással jár belső szerveink állapotára: károsítja a májat, az idegrendszert, a szívet, a veséket, emeli a vérnyomást, ezenkívül idegrendszeri tüneteket, memóriazavarokat, elbutulást is okozhat. Az alkoholos májkárosodásnak többféle fajtája ismert. Az alkoholos májgyulladás az alkoholos májbetegségek legsúlyosabb formája. Férfiaknál a napi 50-60 g-ot, nőknél ennek a felét meghaladó alkoholfogyasztás 10-15 éven belül, 50 százalékos gyakorisággal májzsugorodást okoz. A kezelés orvosi felügyelet mellett, az alkohol megvonásával történik, májvédő szerek, vitaminkészítmények adagolásával, és a helyes étrend kialakításával.

 • 2012.05.23 A hipochonder Bardem

  Az Oscar-díjas színésznek nem esik nehezére beteget alakítania, hiszen saját elmondása szerint hipochonder.