Férfitükör

Előző Következő
A legnagyobb tévhitek a klímákról

Ugyan évről évre egyre többen vágnak bele a klímavásárlásba, még mindig sok tévhit kering a légkondikról – sokan nem tudják, hova érdemes ...

 • 2011.08.28 A 10 legbosszantóbb viselkedés

  Leginkább a munkahelyi diszkrimináció zavarja az amerikai dolgozókat, ám a legbosszantóbb viselkedések tízes listájára többek között az agresszív vezetési stílus, a  nemdohányzók jelenlétében való füstölés, és a szemetelés is felkerült.

 • 2011.08.26 A televíziós sorozatok is lehetnek hasznosak

  A Dél-Kalifornia Egyetem kutatói szerint a televíziós műsorok néha hasznosak is lehetnek. A kutatók szerint ugyanis az NBC orvosi drámájának, a Vészhelyzetnek egyes epizódjai - különösen a gyermekkori elhízással, magas vérnyomással és egészséges étkezéssel foglalkozók - jótékonyan befolyásolták a nézők, különösen a férfiak életvitelét.

 • 2011.08.25 A parlagfű miatt néhol már sötétbordó riasztás van érvényben

  A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó, a hat fokozatú skálán negyedik szintű riasztás van érvényben - közölte csütörtökön a tisztiorvos facebook oldala a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) térképe alapján.

 • 2011.08.19 Kellemetlen tünetek fogászati kezelések után

  A fogorvostól való félelem legyőzése után nyirkos tenyerünkben szorongatott papír zsebkendővel kuporgunk a hatalmas székben, hunyorogva a felénk irányuló fényáradattól. Ekkor felsír a fúró, s mi szorgalmasan öblögetünk, amikor kell, alig várva a beavatkozás végét. Elkészült, újdonsült töméssel a fogunkban felszabadultan hagyjuk el a fogászati rendelőt, hazaérkezve azonban boldogságunk máris alábbhagy, kellemetlen tüneteket észlelünk, ismét irány az orvos. A fogászati allergiákról dr. Balogh Katalin allergológus ad felvilágosítást.

 • 2011.08.14 Prosztataszűrés

  Prosztata kampányt szervezett a Magyar Urológusok Társasága, melynek célja felhívni a magyar lakosság figyelmét a prosztata megbetegedésének kockázatára. A kampány programja ismerteti a prosztata megnagyobbodás és a prosztatarák előjeleit, tüneteit és hangsúlyozza a rendszeres szűrővizsgálatok szerepét.

 • 2011.08.13 A hepatitis C tízszer könnyebben terjed, mint a HIV

  A hepatitis korunk egyik legveszélyesebb betegsége. Tízszer könnyebben terjed, mint a HIV, mégsem fordítunk rá olyan figyelmet, mint az AIDS-re. A Hepatitis Világszövetség (The World Hepatitis Alliance) adatai szerint a világon több mint félmilliárd - vagyis minden tizenkettedik - ember hepatitis B vagy C fertőzött. És többségük nem is tud a betegségéről, annak ellenére, hogy a kétféle hepatitis évente több mint másfél millió ember halálát okozza. A hepatitis B ellen létezik védőoltás, amellyel akár egész életre szóló védettséget lehet szerezni. A hepatitis C ellen azonban sajnos nincsen oltóanyag, így a fertőzés ellen kizárólag odafigyeléssel lehet védekezni.

 • 2011.08.12 MRI vizsgálatok

  Amerikai kutatók egy új tesztet dolgoztak ki az autizmus felismeréséhez, mely az eddiginél korábbi diagnózist és kezelést tesz lehetővé. A hagyományos mágneses rezonanciás képalkotáson, azaz MRI-n alapuló teszt 94%-os pontossággal mutatta ki a jól funkcionáló autizmust.

 • 2011.08.12 Álomittas vezetés - az alvásközpont szakértője figyelmeztet

  Hogyan is történhetett meg a februári, Soroksári úti tragédia? Fatális véletlen vagy megtörténhet máskor is, bármikor, bárkivel? Igaz az, hogy a közlekedési balesetek egynegyedét a kialvatlanság okozza?

 • 2011.08.09 Heredaganat

  A heredaganat a fiatal férfiak betegsége. Kevés szó esik róla, pedig jó tudni, hogy ha korai stádiumban felismerjük, nagyon hatékonyan kezelhető!

 • 2011.08.06 Ayurveda avagy az élet tudománya II. rész

  Az Ayurveda az élet tudománya ősi gyógyászati rendszer, melynek gyökerei Indiába nyúlnak vissza, tanai 5000 évvel ezelőtt keletkeztek a Védák részeként. Az Ayurveda megmutatja számunkra, hogyan élhetünk egészséges életet. Az egészség a test, a lélek és a szellem hármas egységén nyugszik.