Férfitükör

Előző Következő
Minden nő számít!

Óvodai beszélgetés elcsípett első mondata a bordásfal megmászása előtt. Kislány a kisfiúnak: most mondd azt, hogy „neked ez úgysem fog menni ...

 • 2011.07.14 A tojássárgája antioxidáns tulajdonságai védhetik a szívet

  A természet egyik legtökéletesebb eledele lehet az ember számára a tojás. Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás, most antioxidáns tulajdonságaira is fény derült - írta a Science Daily című ismeretterjesztő portál.

 • 2011.07.13 Másodfokú hőségriasztást rendeltek el péntekig

  Másodfokú hőségriasztást rendelt el péntekig Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

 • 2011.07.11 Új anyag a csontpótlásban - Aerogél

  Ortopéd sebészek gyakran szembesülnek olyan problémával, hogy egy csont szilánkosra törik, és egy-két apró csontdarabka nem illeszthető a helyére. Magyarán: folytonossági hiány keletkezik a csontban. Ha ez így maradna, veszélyeztetné a gyógyulást, és csökkentené a csont teherbíró képességét. Az is gyakori, hogy valamilyen okból el kell távolítani egy csontdarabot, és ezért keletkezik a hiány, amelyet mindenképpen pótolni kell.

 • 2011.07.08 Hőségriadó a Balaton Soundon is

  A vasárnapig tartó zamárdi Balaton Soundon külön intézkedéseket hoztak a hőségriadó miatt, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) pedig a főszezonban szokásos teljes készültségben teljesít szolgálatot az első igazán forró nyári hétvégén.

 • 2011.07.08 Négynapos hőségriadó lépett életbe

  A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe ma,pénteken reggel 8 órakor; a riasztás hétfő éjfélig szól, a következő négy napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 Celsius-fokot.

 • 2011.07.04 Orvosszövetség: több mint hatezer orvos távozhat jövőre

  A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) felmérése szerint több mint hatezer szakorvos és rezidens hagyhatja el jövőre az országot, ha a következő fél évben nem dolgoznak ki olyan életpályamodellt, amely itthon tartaná őket.

 • 2011.06.30 Egész éves óraátállítást javasolnak brit orvosok

  Az egész évre szóló óraátállítás mellett érvelnek brit orvosok, akik szerint télen és nyáron is egy órával előrébb kellene tekerni az órákat a szigetországban.

 • 2011.06.20 Új nazális spray horkolás ellen

  Nagy-Britanniában új nazális spray került forgalomba, amely a garat hátsó izmainak megfeszítésével enyhíti a horkolást.

 • 2011.06.06 Hazánk a legfertőzöttebb parlagfüves terület Európában

  Jelenleg arasznyi a probléma, de ha virágba borul, több mint félmillió ember élete lehet nehezebb Országszerte 5-25 centiméteres magasságban van a parlagfű, ezért már most, még a virágzás előtt meg kell kezdeni az irtását

 • 2011.06.01 Hasmenésjárvány: Tények és adatok

  A 2011. május 22-én kezdődő, elsősorban észak-németországi területről kiinduló hasmenés járvány eddig több, mint 1400 esetben okozott betegséget, és a fertőzés súlyos szövődménye, a hemolitikus urémiás szindróma (HUS) eddig 353 esetben lépett fel.