Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2012.05.07 Egyre kevesebben szegik meg a szigorított dohányzási szabályokat

  Csaknem negyedére esett vissza a szigorított dohányzási szabályokat megszegők aránya április eleje óta, a bírságolásra vonatkozó türelmi idő lejárta után - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

 • 2012.05.02 Prof. Dr. Langer Róbert: Hús-vér ember vagyok!

  A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója délelőtt egy sajtótájékoztatón arról a sikeres műtétsorozatról számol be, amelynek köszönhetően egyetlen nap alatt három gyermek kapott új vesét. Délben velem beszélget, egy óra múlva telefoninterjút kell adnia, este pedig egy tévéműsorban nyilatkozik. Bármilyen helyzetben látom: pontos és visszafogott, minden allűrtől mentes. És még mindig csillog a szeme, ha a hivatásáról mesél

 • 2012.05.01 VegaTV indul

  Zöldeket esznek és néznek? Vegetáriánus online televíziós csatorna indul szakséfek közreműködésével Angliában

 • 2012.05.01 Közel 35 ezren halnak meg évente rákban

  Vác méretű város lakossága hal meg évente rákban Magyarországon. Évről évre rohamosan nő a rákos megbetegedések száma világszerte, így a megelőzés fontosságának hangsúlyozása mellett a lehetséges gyógymódok és a kiegészítő kezelések irányába is egyre nagyobb figyelemmel fordulnak a kutatók. Az ilyen irányú projekteket az Európai Unió is kiemelten támogatja, amitől hosszú távon a gyógyulások számának növekedését várja.

 • 2012.04.29 Mi az a protein shake diéta?

  Napjaink legsikeresebb fogyasztó módszerei között tartják számon a fehérjeturmix diétát. Vajon miért ennyire eredményes?

 • 2012.04.29 Kullancsveszély!

  A kullancsok igen elterjedt, pici, pókszabású állatok, amelyeknek világszerte 800, Magyarországon 42 fajuk honos. Több száz fertőző betegség kórokozóinak terjesztésében lehet szerepük. Hazánkban leginkább két betegségért tehetők felelőssé: a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladásért (kullancsencephalitis), illetve a Lyme-kórért.

 • 2012.04.27 Kutyanyelv, falevél, kalapács

  - Kutyanyelv, falevél, kalapács - alakra ezekhez hasonlítják a hasnyálmirigyet azok az orvosok, akiknek "betekintésük van" e szerv működésébe. Ők a gasztroenteorológusok, hiszen a hasnyálmirigy az emésztőrendszer fontos, meghatározó része. De vajon mit tudhat róla a páciens, aki legfeljebb a cukorbetegség kapcsán hall létezéséről, vagy akkor figyel fel rá, ha már nagy a baj, rohamos a fogyás, elviselhetetlen a hasi, hátba sugárzó fájdalom, és sárgaság jelzi rendellenes működését.

 • 2012.04.24 Kórházak állami átvétele május 1-jén

  Több helyen kórházi osztályok szűnnek meg, máshol viszont új kórházi részlegek jönnek létre és fejlesztések kezdődnek azáltal, hogy az állam május 1-jével hetven egészségügyi intézményt vesz át az önkormányzatoktól - derül ki az MTI körkérdésére adott intézményvezetői, polgármesteri válaszokból.

 • 2012.04.24 Nemzedékek európai napja a Millenárison

  Szombaton tartják a nemzedékek napját a Millenárison; az aktív idősödés európai éve alkalmából rendezett rendhagyó programokra és vásárra a családokat, a nagyszülőket és az unokákat együtt várják - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • 2012.04.24 Ultrahangos foghelyreállítás

  Ötletes és új alapokon nyugvó fogászati készüléket fejlesztett ki az amerikai Alberta-i Egyetem kutatócsoportja. Az ultrahangot használó kis készülék helyreállítja a sérült fogszövetet, amire idáig a kutatók nem voltak képesek.