Férfitükör

Előző Következő
Intelligens kötszerek fekély kezelésében

A kezeletlen, illetve a rosszul kezelt cukorbetegség egyik veszélyes szövődménye a lábszárfekély, mely az alsó végtagi amputációk jelentős ...

 • 2011.07.28 HEPATITISZ VILÁGNAP!

  Hazánk évek óta vezető helyen áll a májbetegségek okozta halálozásban mind Európában, mind a fejlett ipari országok között, pedig az időben felfedezett hepatitisz vírusfertőzés gyógyítható! A hosszú lappangási idő miatt, amikor már az első tünetek jelentkeznek, a gyógyulási arány jóval alacsonyabb, mint a korai szakaszban felfedezett fertőzések esetében.

 • 2011.07.28 Gesztivál - Csak egyszer az életben!

  Egyszeri és megismételhetetlen koncerthömpöllyel indít az idei Sziget. A fesztivál mínusz egyedik napján, azaz augusztus 8-án Geszti Péter és zenésztársai "több generációs élményben" részesítik rajongóikat az Első Emelet, a Rapülők és a Jazz+Az legjobb slágereivel. Ráadásul itt lesz a nyár újdonsága, Geszti új zenekara, a Gringo Sztár.

 • 2011.07.23 8000 év kokain

  Egyes perui társadalmakban már nyolcezer éve is rágtak kókalevelet - azt a növényt, amelyből ma a kokain készül. Peru északkeleti részén talált leletek alapján bizonyítható, hogy már ebben az időszakban is rágták a kókalevelet és egyes kalciumban gazdag köveket.

 • 2011.07.23 A fokhagyma mégsem szívvédő hatású

  A magas szív- és érrendszeri kockázattal élő betegek koleszterin és lipid anyagcseréjében, gyulladást jelző biomarkereiben a tisztított fokhagyma fogyasztása, illetve terápiás adagolása nem hoz létre bizonyíthatóan megmutatkozó pozitív változást - ismerteti több szakértő közös kutatásának eredményét egy amerikai táplálkozástudományi folyóirat (az American Journal of Nutrition ) honlapja.

 • 2011.07.20 Diabétesz-önteszt

  Az alábbi teszt kitöltésével arról tájékozódhat, van-e esélye annak, hogy kialakulhat önnél 2-es típusú cukorbetegség.

 • 2011.07.18 Az ÁNTSZ továbbra sem ajánlja a csírák fogyasztását

  Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerint háztartásokban és egyéb helyeken még lehetnek olyan magvak, amelyek vélhetően a németországi hasmenésjárványt okozták, ezért az ÁNTSZ továbbra is azt ajánlja, mindenki kerülje a csírák fogyasztását.

 • 2011.07.14 Vége az EHEC-járványnak Németországban

  Vége az EHEC-járványnak Németországban. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtöki nyilatkozata szerint új megbetegedések immár alig vannak, visszaszorult a különleges kóli bélbaktérium okozta, véres hasmenéssel járó kór.

 • 2011.07.14 A tojássárgája antioxidáns tulajdonságai védhetik a szívet

  A természet egyik legtökéletesebb eledele lehet az ember számára a tojás. Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás, most antioxidáns tulajdonságaira is fény derült - írta a Science Daily című ismeretterjesztő portál.

 • 2011.07.13 Másodfokú hőségriasztást rendeltek el péntekig

  Másodfokú hőségriasztást rendelt el péntekig Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

 • 2011.07.11 Új anyag a csontpótlásban - Aerogél

  Ortopéd sebészek gyakran szembesülnek olyan problémával, hogy egy csont szilánkosra törik, és egy-két apró csontdarabka nem illeszthető a helyére. Magyarán: folytonossági hiány keletkezik a csontban. Ha ez így maradna, veszélyeztetné a gyógyulást, és csökkentené a csont teherbíró képességét. Az is gyakori, hogy valamilyen okból el kell távolítani egy csontdarabot, és ezért keletkezik a hiány, amelyet mindenképpen pótolni kell.