Férfitükör

Előző Következő
Intelligens kötszerek fekély kezelésében

A kezeletlen, illetve a rosszul kezelt cukorbetegség egyik veszélyes szövődménye a lábszárfekély, mely az alsó végtagi amputációk jelentős ...

 • 2011.09.08 Érzékszerveink segítségével tájékozódunk az idő múlásáról

  A legújabb kutatások szerint nem belső óránk segítségével, hanem külső ingerekre reagálva vagyunk képesek érzékelni az idő múlását.

 • 2011.09.08 Urológiai Hét 2011 09.12 - 17.

  "A prosztata-tudatosság" napja eredetileg az USA-ból indult el, majd később ezt az Európai Urológus Társaság is átvette. Az évek során nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon komoly igény van arra, hogy a betegek saját testük állapotáról, annak jelzéseiről, és egyáltalán a betegségekről tájékozottak legyenek.

 • 2011.09.06 Szezonális vírusinfekciók

  Évente átlagosan hat alkalommal - a leggyakrabban ősszel és télen - fertőződünk meg valamilyen felső légúti megbetegedést eredményező kórokozóval. Az Egyesült Államokban, illetve Angliában végzett vizsgálatok szerint a legtöbb hospitalizációt igénylő, illetve a legtöbb antibiotikumfelírást generáló betegség a felső légúti megbetegedések és szövődményeik - orvoshoz is ezzel a problémával fordulunk a leggyakrabban.

 • 2011.08.30 Kevesebb cukor és só = több egészség

  A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága örül annak, hogy az Országgyűlés júliusban nagy többséggel (255 igen szavazattal) támogatta a népegészségügyi termékadó szeptember elsejei bevezetését.

 • 2011.08.30 Beszéljünk a gyógyszerekről!

  Miért kell a gyógyszereket "becsomagolni"? A kérdés természetesen nem a tabletták dobozára vagy a műanyagból - alufóliából kialakított, úgynevezett bliszterre vonatkozik, hanem arra, hogy a gyógyszert tabletta, kapszula, kenőcs vagy éppen végbélkúp formájában kapja és alkalmazza-e a beteg.

 • 2011.08.28 A 10 legbosszantóbb viselkedés

  Leginkább a munkahelyi diszkrimináció zavarja az amerikai dolgozókat, ám a legbosszantóbb viselkedések tízes listájára többek között az agresszív vezetési stílus, a  nemdohányzók jelenlétében való füstölés, és a szemetelés is felkerült.

 • 2011.08.26 A televíziós sorozatok is lehetnek hasznosak

  A Dél-Kalifornia Egyetem kutatói szerint a televíziós műsorok néha hasznosak is lehetnek. A kutatók szerint ugyanis az NBC orvosi drámájának, a Vészhelyzetnek egyes epizódjai - különösen a gyermekkori elhízással, magas vérnyomással és egészséges étkezéssel foglalkozók - jótékonyan befolyásolták a nézők, különösen a férfiak életvitelét.

 • 2011.08.25 A parlagfű miatt néhol már sötétbordó riasztás van érvényben

  A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó, a hat fokozatú skálán negyedik szintű riasztás van érvényben - közölte csütörtökön a tisztiorvos facebook oldala a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) térképe alapján.

 • 2011.08.19 Kellemetlen tünetek fogászati kezelések után

  A fogorvostól való félelem legyőzése után nyirkos tenyerünkben szorongatott papír zsebkendővel kuporgunk a hatalmas székben, hunyorogva a felénk irányuló fényáradattól. Ekkor felsír a fúró, s mi szorgalmasan öblögetünk, amikor kell, alig várva a beavatkozás végét. Elkészült, újdonsült töméssel a fogunkban felszabadultan hagyjuk el a fogászati rendelőt, hazaérkezve azonban boldogságunk máris alábbhagy, kellemetlen tüneteket észlelünk, ismét irány az orvos. A fogászati allergiákról dr. Balogh Katalin allergológus ad felvilágosítást.

 • 2011.08.14 Prosztataszűrés

  Prosztata kampányt szervezett a Magyar Urológusok Társasága, melynek célja felhívni a magyar lakosság figyelmét a prosztata megbetegedésének kockázatára. A kampány programja ismerteti a prosztata megnagyobbodás és a prosztatarák előjeleit, tüneteit és hangsúlyozza a rendszeres szűrővizsgálatok szerepét.