Férfitükör

Előző Következő
A bél segítői, a gyomorégés kezelői

Sokféle gyomor- és bélrendszeri panasz létezik. Jó, ha tudjuk, hogy egyes hasi és gyomorproblémáknál pontosan milyen gyógynövényekhez és kiegészítőkhöz ...

 • 2012.05.23 Robot végzi a szívkatéterezést is

  A szívbe és a koszorúerekbe fölvezetett katéter alapvetően megváltoztatta a szívgyógyászatot: a diagnosztika és a gyógyítás új lehetőségeket kapott. A további fejlődést a robottechnika nyitotta meg, amely a szakorvost segítve, sőt helyettesítve elvégzi az életmentő beavatkozásokat.

 • 2012.05.20 Mérgező növények

  A forró napok beköszöntével együtt jár néhány mérgező növény virágzásának vagy termésfejlődésének ideje. Kirándulás, országjárás, nyaralás közben bőven van alkalmunk találkozni ezekkel is. Ismerkedjünk meg három gyakori képviselőjükkel, az alkörmössel, a mákkal, és a farkasölő sisakvirággal.

 • 2012.05.18 Férfias betegségek

  A heregyulladásokat, egyértelművé teszi a magas láz, gyakran hidegrázás, és az igen heves fájdalom. A nem gyulladásos megbetegedések egymástól való elkülönítése sokszor nem egyértelmű, de igen lényeges a további kezelés szempontjából. Mit nevezünk hydrokelének, azaz vízsérvnek?

 • 2012.05.16 Szerelemfüggőség

  Tiger Woods beismerése, hogy terápia segítségével igyekszik hűséges maradni feleségéhez, felvetette a kérdést, hogy a hűtlenség valóban egy kezelhető állapot tünete-e. A BBC Radio 5 live riportere, Andrew Fletcher ellátogatott egy hertfordshire-i terápiás központba, hogy megnézze, a tanácsadók miként kezelik a szerelem- és szexfüggőséget hasonlóan az alkoholizmushoz, egy csoportterápia keretében. Egy kicsi, egyszerűen díszített teremben kilenc nő és két férfi ül egy körben.

 • 2012.05.15 A fertőző fehérje

  Tatárbifsztek, bélszín, marhavelő pirítóssal, hagymás rostélyos - mennyei eledelek. Finomak, ízletesek és - legalábbis az utóbbi időszak kergemarha-kórról (BSE) és a Creutzfeldt-Jakob-kórról (CJD) szóló híradásai szerint - veszélyesek. Valóban azok lennének? Fölösleges riadalomról vagy valóban megalapozott félelemről van szó? Alábbi összeállításunkkal a fenti kérdésekre próbáltunk választ keresni.

 • 2012.05.13 Tippek az egészséges táplálkozáshoz

  Rossz hírünk van a kampányszerű kúrák kedvelőinek: fogyókúra utáni új testsúlyunk megtartása élethosszig tartó "munkát" igényel. Jó hír viszont, hogy az egészséges életmódra rá lehet szokni! Ráadásul mindez nem is követel hatalmas áldozatokat: inkább csak egy kis odafigyelést. És a szervezetünk meghálálja majd a törődést.

 • 2012.05.12 Táplálkozásterápia - Az elhanyagolt gyógymód

  Dietetikus receptre? Svájcban ez is előfordulhat, ugyanis ha a páciens betegsége megkívánja, az orvosa táplálkozási szakértőhöz utalja be. Magyarországon a dietetikus szakma és a dietoterápia (táplálásterápia) a színvonalas képzés és a nemzetközi elismerés ellenére még nem tölti be a neki járó szerepét az egészségügyben.

 • 2012.05.10 Élet a lupusszal

  A cikk első részében (Lupusz, az ezerarcú kór) dr. Kiss Emese belgyógyász, immunológus, reumatológus segítségével bemutattuk a lupusz kialakulását, tüneteit és a kapcsolódó vizsgálatokat. Ezúttal azt vettük górcső alá, hogy kezelhető-e a lupusz, illetve milyen együtt élni vele.

 • 2012.05.10 Május 10-e a Lupusz Világnapja

  Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a Lupusz Világnap. Az első világnapot 2004. május 10-én tartották meg, ahol cselekvésre hívták fel az országok egészségügyi kormányzatát

 • 2012.05.10 Fogyjon tesztoszteron-kiegészítőkkel!

  Tesztoszteron-kiegészítők szedése segítheti az idősebb elhízott férfiakat a fogyásban - számolt be tanulmánya eredményéről egy kutatócsoport a Lyonban szerdán kezdődött 19. Európai Elhízási Kongresszuson.