Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2012.09.19 Elektromos orr

  A kutatások legújabb eredményei azt mutatják, hogy egy gázérzékelők sorát tartalmazó "elektromos orr" talán képes lehet az asztma azonosítására a betegeknél. Olasz kutatók 7 beteg és 7 egészséges alanyon összehasonlították az elektromos orr diagnosztikai teljesítményét a tüdőfunkciós vizsgálatokkal és az elpárolgott nitrogén-oxid mennyiségének (FeNO) mérésével.

 • 2012.09.11 Harc a rák ellen egy tányér étellel

  Egyetlen étel sem képes csökkenteni a rák kockázatát, de az ételek megfelelő kombinációja már segíthet

 • 2012.09.11 Betty Edwards: Színes jobb agyféltekés rajzolás

  A világszerte ismert és elismert Jobb agyféltekés rajzolás "folytatásában" a színek tanulmányozásában, megértésében és kreatív alkalmazásában mélyedhetünk el.

 • 2012.09.10 A biológiai óra a férfiaknál is ketyeg

  A férfiak biológiai órája éppen úgy ketyeg, mint a nőké; ha később vállalnak gyermeket, jelentősen csökken a megtermékenyítő képességük - derült ki egy átfogó kutatásból, amelyet francia kutatók végeztek. A hírességek - például Paul McCartney vagy Rod Stewart - példája sok férfit megnyugtat; azt hiszik, a nőkkel ellentétben őket nem sürgeti az idő, ráérnek a gyermekvállalásra.

 • 2012.09.05 Ingyenes kiszállítás Opel Amperával

  Egyedülálló együttműködést alakított ki a 2012-ben a legrangosabb európai autós elismerést, az Év Autója díjat elnyert Opel Ampera és a nemrég indult Internetpatika egészségügyi webáruház.

 • 2012.09.05 Sziebig Tímea - A halál Édes illata

  Ez a könyv személyes tapasztalatot ad át a legmélyebb érzésektől vezérelve. Beavat egy példaértékű Anya-lánya kapcsolat elválásának időszakába, olyan érzékletesen kifejezve a történteket, ahogyan azokat leírni csak lehetséges.

 • 2012.09.01 Gyógynövényekkel a cukorbetegekért

  Magyarországon körülbelül a népesség 7%-a cukorbeteg. Ennél is nagyobb azok aránya, akik a betegség küszöbén állnak és cukorértékeik magasabbak a normálisnál. Hozzávetőlegesen másfél millió embert érint vagy fenyeget a cukorbetegség. Óriási ez a szám.

 • 2012.08.29 Skizofrénia-kutatás

  Magyar eredmények segíthetnek a skizofrénia megismerésében. "Két létező molekuláris modell újszerű ötvözésével sikerült olyan genetikailag módosított egértörzseket előállítanunk, amelyekben bizonyos idegsejttípusokat szelektíven hatástalanítva modellezni tudjuk a skizofrénia molekuláris agyi mechanizmusait" - mondta Horváth Szatmár, a Szegedi Tudományegyetem klinikus pszichiátere.

 • 2012.08.27 Szeptemberi nyereményjáték

  Elindítjuk szeptemberi nyereményjátékunkat. A játék 3 hétig tart és minden hétköznap lesz kérdés. A játék kérdéseit minden nap közöljük az Egészségtükör Facebook csoportjának üzenőfalán.

 • 2012.08.26 Mentális nehézségek

  Közeleg a szeptember, és az egyetemisták - beleértve azokat is, akik mentális problémákkal küzdenek - hamarosan újra feltöltik a padsorokat. Egyre csak nő a súlyos mentális problémákkal küzdő diákok száma -  mutatták ki a San Diegóban évenként megrendezésre kerülő Amerikai Pszichológiai Társaság (American Psychological Association (APA) találkozójának adatai.