Férfitükör

Előző Következő
Mi állhat a gyomorégés hátterében?

A gyomorégés tüneteit mindenki ismeri: a gyomor felől érkező kellemetlen érzés átterjed a nyelőcsövön keresztül a torokba. Ha csak ritkán ...

 • 2013.05.09 A rostokról

  Az egészséges táplálkozás - a környezeti ártalmak és az emberek általános egészségi állapotának romlása miatt - az elmúlt évtizedekben vált igazán fontos kérdéssé. A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére a rostokban gazdag étrend, amely ellenállóvá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.

 • 2013.05.08 Ne induljon el nyaralni EU kártya nélkül!

  A nyaralási szezon közeledtével az utazni vágyók körében kívánja népszerűsíteni az Európai Egészségbiztosítási kártyát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkező magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetők egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére.

 • 2013.05.08 A tükör enyhítheti az amputáltak fájdalmait

  Megtréfálhatja az agyat egy egyszerű tükör, ez pedig segíthet az amputált betegek fájdalmának csillapításában. Ha a páciens egy darabig megmaradt lábának tükörképét nézi, az agya "elhiszi", hogy a levágott végtag még mindig a helyén van, így csökken az úgynevezett fantomfájdalom szintje - derül ki egy amerikai kutatásból.

 • 2013.05.08 Munka közben is zöldövezetben

  Ha növényekkel díszítjük a munkahelyünket, a dolgozók boldogabbak és elégedettek, állítja egy új tanulmány.

 • 2013.05.08 Férfias brókerek

  A "Férfiak előre!" tanulmány szerint a reggeli magasabb tesztoszteronszintek (férfi nemi hormon) nagyobb napi nyereséggel társulnak üzletkötők körében. A Cambridge Egyetem kutatói 17 londoni brókert vizsgáltak 8 napon át, mind a 17 résztvevő egészséges, drogokat nem használó férfi volt. Naponta kétszer mérték tesztoszteron- illetve kortizolszintjüket.

 • 2013.05.08 Lupusz, az ezerarcú kór

  A lupusz egy ritka autoimmun betegség, amely folyton változtatja megjelenési formáját. A kórról dr. Kiss Emese belgyógyász, immunológus, reumatológus - az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet Klinikai és Reumatológiai Osztályának vezetője - mesélt lapunknak.

 • 2013.05.07 Csontritkulás? Küzdjünk ellene!

  Szakértők szerint a csontritkulás ma Magyarországon mintegy egymillió embert érint, akik 90 százaléka nő. A kór eleinte nem jár fájdalommal, tünetek nélkül zajlik - ezért is kapta a "néma járvány" elnevezést. Fontos tudnunk, hogyha helyes életmódot folytatunk, nagy eséllyel elejét vehetjük a csontvesztésnek.

 • 2013.05.04 A koleszterinszint-csökkentés alfája: a növényi szterin

  A koleszterin bizonyos mennyiségben elengedhetetlenül fontos vegyület szervezetünk számára. A vér emelkedett koleszterinszintje azonban káros élettani hatásai miatt, súlyos betegségek kialakulásáért tehető felelőssé. Kardiovaszkuláris megbetegedésekben ma Magyarországon tízből öten halnak meg.

 • 2013.05.04 Édes élet? Édesítőszerekkel?

  Az édes íz, illetve az édes ízű táplálékok (ilyen pl. az anyatej is) szeretete egyike a legősibb, velünk született sajátosságoknak. A kedvelt ízhatás eléréséhez a cukron és a mézen túl számos édesítőszer is rendelkezésünkre áll. Mivel ez a termékcsoport (elsősorban a fogyókúra és a cukorbetegség kapcsán) egyre gyakrabban kerül látókörünkbe, érdemes kicsit közelebbről is megismerkedni vele.

 • 2013.05.03 Lézeres kezelés fogműtét helyett

  Egy, a 'The International Journal of Periodontics & Restorative Dentistry' című szaklapban megjelent cikk szerint a lézeres periodontális (fog körüli) kezelések kiváló alternatívát nyújthatnak a műtéttel szemben különböző ínyproblémák esetén.