Férfitükör

Előző Következő
Így csökkenthető a prosztatarák kialakulásának esélye

Évente körülbelül 1600 férfi veszíti életét prosztatarákban hazánkban, pedig a betegség korai tünetmentes stádiumban jó eséllyel gyógyítható ...

 • 2012.12.14 Fogyóban a termőtalaj

  Egy ausztrál kutató szerint akár 60 év alatt is elfogyhat a termőtalaj a világon a föld túlhasználata és más okok miatt. John Crawford, a Sydney-i Egyetem Fenntartható Mezőgazdaság tanszékének vezetője egy Ausztráliában a héten megrendezett konferencián mutatta be legújabb tanulmányát.

 • 2012.12.12 Tények a tojásról

  A tojás az egyik legősibb és legértékesebb táplálékunk. Nem csak önállóan, hanem számos étel alkotórészeként is fogyasztjuk. Egész évben beszerezhető és könnyen tárolható.

 • 2012.12.12 Szilvás és narancsos forralt bor

  Erre a gyógyitókára mondta apátok, hogy ezt a forralt bort hogy csináltam? – vártam, mi a baja, mert ha jó egy étel, szó nélkül megeszi, ha jó egy ital, megissza, de a készítését nem igazán firtatja- de csak bólogatott: nagyon finom.

 • 2012.12.09 Kétségek között

  Egy friss tanulmány szerint az Egyesült Államokban 2010 első negyedévében körülbelül 59,1 millió ember nem rendelkezett az azt megelőző legalább 12 hónapban egészségbiztosítással. Ez a szám 400 ezerrel magasabb a 2009 egészére vonatkozó adatnál, 2008-hoz képest pedig közel hárommillióval magasabb, amikor 56,4 millió amerikai nem rendelkezett biztosítással legalább az év egy részében.

 • 2012.12.08 Az antioxidáns tartalmú étrendkiegészítőkről

  A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen az egészségmegőrzéshez, azonban a kutatások szerint a vitamin- és ásványianyag-kiegészítők szedése is kiemelten jótékony hatású.

 • 2012.12.07 Értékes gyógynövények: a bodza és a menta

  Ismerkedjen meg a fekete bodza és a borsos menta gyógyhatásaival és felhasználási módjaival!

 • 2012.12.05 Elsősegélynyújtási ismeretek: A háztartási balesetek I. rész

  Kisebb-nagyobb balesetek minden háztartásban előfordulnak, az azonban nem mindig olyan egyértelmű mit kell tennünk a kritikus pillanatban, hogyan kell ellátnunk szakszerűen egy-egy sérülést.

 • 2012.12.05 Vasember 3.

  Filmajánló: Vasember 3. 2013 nyarától a mozikban!

 • 2012.12.03 Novák Péter a Pávában: „Küzdök a hagyományaimért”

  Mindig fölszállott, röpült valamiért az a páva! Szegénylegényekért, új magyar csodákért, most újra azért, hogy otthonosan érezzük magunkat a saját kultúránkban. A Duna tévé tehetségkutató műsora, a Fölszállott a páva autentikus házigazda párt talált Herczku Ágnes és Novák Péter személyében. Előbbi mellénykéje vállán kisliba ült békésen (kézi horgolás, éppúgy eredeti, mint a régi falvédők, melyekből az alkalmi overallja készült) az első adásban, Péteren pedig látszik, hogy bármikor szívesen letenné a mikrofont egy kis csizmaszárcsapkodásért.

 • 2012.12.01 Örökölhető-e az Alzheimer-kór?

  Tisztelt Szerkesztőség! Édesanyámnál 76 éves korában Alzheimer-kórt állapítottak meg. Teljesen leépült, borzasztó volt végigkövetni a hanyatlását. Én 58 éves vagyok. Az utóbbi években azt tapasztalom magamon, hogy romlik a memóriám, feledékeny, szórakozott lettem. Ez azért is kínos, mivel vezető beosztásban dolgozom (fokozott elvárásoknak, nagy stressznek vagyok kitéve). Öröklődik-e ez a betegség? Mik az Alzheimer-kór tünetei, hogyan állapítható meg a diagnózis?