Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2013.01.13 Az egészség pénz, ne pazaroljuk!

  Mikor költséghatékony a gyógyszeres terápia? Ha egy mosópor nem váltja be a hozzá fűzött reményeinket, nem használjuk többé, na bumm. És ha egy gyógyszerről úgy gondoljuk, hogy nem elég hatásos? Abbahagyjuk a szedését? Ha igen, azzal duplán veszíthetünk: egészséget és pénzt is. És ha azt hisszük, ez a magánügyünk, nincs teljesen igazunk. Nem csupán a saját pénzünkről van szó..

 • 2012.12.31 Mi a közös Keanu Reeves-ben és Erőss Zsoltban?

  A hiperbár oxigén terápia alkalmazása. Keeanu Reeves az alvászavarából gyógyult ki a speciális kezelés hatására. Erőss Zsolt többek között ennek az eljárásnak is köszönheti, hogy a januári lábamputációja után szeptemberben már újra meghódította a Himaláját.

 • 2012.12.29 Magyar alvásterápia

  Magyarországon elsők között kezdtek foglalkozni a biológiai ritmusok és az alvászavarok terápiás kezelésével. A kutató alvásterapeuták szerint a pszichológiának fontos szerepe van a különböző elalvást segítő technikák kidolgozásában, mivel az alvászavarok nagy része pont az elalvást ill. a visszaalvást érinti. A hazai alvásterápiás tapasztalatok alkalmazásával új esélyekhez juthatnak a rosszul alvó felnőttek.

 • 2012.12.29 Bioelektromosság

  A bőr- és hajápolás fejlesztése, valamint az egészség javítása szempontjából egyre inkább előtérbe kerülnek a technika vívmányai. De valóban lehetséges, hogy a bioelektromosság is hasonló szerepet kapjon? A bőrt sokféleképpen lehet kezelni, és bár valószínűleg nem az elektromos áram az első, ami ezzel kapcsolatban az emberek eszébe jut, az eljárás mégis egyre inkább utat tör magának. A bioelektromosság a test természetes jelzésközvetítő mechanizmusa.

 • 2012.12.19 Értékes kamillánk

  A Tiszántúl szikes területein növő sziki kamilla értékes illóolaja számos gyógyhatással rendelkezik. Ismerkedjünk meg a növénnyel és kedvező hatásaival!

 • 2012.12.14 A nagy imitátor

  "Ami az egyik embernek táplálék, az a másik embernek keserű méreg". A táplálékfogyasztással kapcsolatos kellemetlen reakció kialakulása régóta ismert. Már Hippokratész is megfigyelte, hogy az arra érzékeny embereknél sajtfogyasztást követően fejfájás jelentkezik.

 • 2012.12.14 Fogyóban a termőtalaj

  Egy ausztrál kutató szerint akár 60 év alatt is elfogyhat a termőtalaj a világon a föld túlhasználata és más okok miatt. John Crawford, a Sydney-i Egyetem Fenntartható Mezőgazdaság tanszékének vezetője egy Ausztráliában a héten megrendezett konferencián mutatta be legújabb tanulmányát.

 • 2012.12.12 Tények a tojásról

  A tojás az egyik legősibb és legértékesebb táplálékunk. Nem csak önállóan, hanem számos étel alkotórészeként is fogyasztjuk. Egész évben beszerezhető és könnyen tárolható.

 • 2012.12.12 Szilvás és narancsos forralt bor

  Erre a gyógyitókára mondta apátok, hogy ezt a forralt bort hogy csináltam? – vártam, mi a baja, mert ha jó egy étel, szó nélkül megeszi, ha jó egy ital, megissza, de a készítését nem igazán firtatja- de csak bólogatott: nagyon finom.

 • 2012.12.09 Kétségek között

  Egy friss tanulmány szerint az Egyesült Államokban 2010 első negyedévében körülbelül 59,1 millió ember nem rendelkezett az azt megelőző legalább 12 hónapban egészségbiztosítással. Ez a szám 400 ezerrel magasabb a 2009 egészére vonatkozó adatnál, 2008-hoz képest pedig közel hárommillióval magasabb, amikor 56,4 millió amerikai nem rendelkezett biztosítással legalább az év egy részében.