Férfitükör

Előző Következő
Lupus: nyáron fontos a fényvédelem!

A szisztémás lupus az egész szervezetet érintő autoimmun betegség. A betegek jelentős hányada fényérzékeny, az ultraviola sugarak 40-70 százalékuknál ...

 • 2013.05.17 Napi gyógynövény tippünk: Áfonya (fekete)

  Napi gyógynövény-határozónkban a fekete áfonyát mutatjuk be.

 • 2013.05.15 "Feszült" gyomorral

  "Tele vagyok. Ég a gyomrom." - Sokszor halljuk, s bizony mi magunk is sokszor mondjuk egy-egy kiadós étkezés, zsíros falatok után az előbbi mondatokat.

 • 2013.05.15 Az étrend-kiegészítők nem javítják a teljesítményt?

  Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy az edzés előtt, illetve alatt megivott szénhidrát-fehérje étrend-kiegészítő nem javítja az edzés alatt nyújtott teljesítményt.

 • 2013.05.15 Heti filmajánló: Mellékhatások

  Intelligens krimi, lélektani thriller, az év filmje... Az biztos, hogy Soderbergh új filmje műfajában az utóbbi évek egyik legjobb alkotása!

 • 2013.05.15 Napi gyógynövény tippünk: Acsalapu

  Napi gyógynövény-határozónkban ma az Acsalaput mutatjuk be.

 • 2013.05.15 Javítják a látást a színes zöldségek

  A zöld leveles zöldségekben és színes gyümölcsökben megtalálható karotinoidok javítják a látást és segítségükkel megelőzhetők az időskori szembetegségek - derült ki egy új tanulmányból.

 • 2013.05.14 Eltérő tünetek

  Egy nemrég végzett kutatás eredményei talán magyarázatot szolgáltathatnak arra, hogy miért reagálnak eltérően egyes emberek ugyanarra a betegségre. Az Andrea Graham által vezetett kutatás eredményei szerint a jelenség hátterében olyan mélyen gyökerező különbségek állhatnak, amelyek az állatvilágban is régóta jelen vannak.

 • 2013.05.14 Felüdülés a nyugdíjaskor

  A nyugdíjba vonulással jelentősen csökken a mentális és fizikai kimerültség, továbbá a depresszív tünetek, jelent meg a BMJ-ben. A kutatók azonban azt is hozzátették, hogy a visszavonulás nem befolyásolja a főbb krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. A kutatást Dr. Hugo Westerlund, a Stockholmi Egyetem munkatársa vezette. A szerzők szerint eredményeik azért is fontosak, mert az emberek egyre idősebb korukig dolgoznak, így később vonulnak nyugdíjba.

 • 2013.05.14 A cukorbetegségről

  A cukorbetegség olyan anyagcsere-betegség, melyet a nem megfelelő inzulinelválasztás vagy hasznosulás okoz. A cukorbetegségnek többféle típusa létezik. A felnőttkorban kialakuló cukorbetegség életmódbeli változtatásokkal, és bizonyos kockázati tényezők kerülésével megelőzhető. Fontos a szűrővizsgálatokon való részvétel, hogy a betegséget idejében felfedezzék és megkezdhessék a kezelést.

 • 2013.05.14 Az éltető étel

  A különféle fertőzések kialakulása nem csak a kórokozók számától és virulenciájától, hanem a szervezet ellenálló-képességétől is függ. Már Hippokratész is megfigyelte, hogy a rosszul táplált emberek fogékonyabbak a fertőző betegségekre. Ennek oka, hogy a hiányos táplálkozás következtében a szervezet nem rendelkezik azokkal a mikrotápanyagokkal - vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal - melyek az immunrendszer védőfunkcióját segítenék.