Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2013.03.14 A vesetranszplantációról

  A transzplantáció (magyarul átültetés) kifejezés a veseelégtelenségben szenvedő betegek esetében mindig a veseátültetésre vonatkozik. A veseátültetés módszerei és az átültetés után alkalmazott gyógykezelés az elmúlt évtizedben sokat fejlődött. Jelenleg a sikeres átültetés a végállapotú veseelégtelenség kezelésének legjobb módszere. A sikeres veseátültetéssel csaknem teljes rehabilitáció érhető el, erre azonban nem minden művesekezelésben részesülő betegnek van esélye.

 • 2013.03.14 Vese Világnap

  A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (International Society of Nephrology (ISN)) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Kidney Foundations (IFKF)) magyar kezdeményezésre, minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította. A Vese Világnap megrendezésére 2013-ban immár nyolcadik alkalommal kerül sor, ezúttal március 14-én. A 6 kontinens több mint 100 országában – köztük Magyarországon is - megtartott világnap ez évi központi üzenete: „Előzd meg a vesekárosodást! Védd a vesédet, tudd meg, hogyan!”.

 • 2013.03.13 Heti filmajánló: Született gengszterek

  A múlt héten mutatták be a magyar mozik a Született gengszterek című filmet Al Pacinó és Christopher Walken főszereplésével. Most ezt a filmet ajánljuk Kedves Olvasóinknak!

 • 2013.03.04 Heti filmajánló: Napos oldal

  Már két hónapja játsszák a magyar mozik, rengeteg Oscar jelölést kapott, de végül "csak" a női főszereplő Jennifer Lawrence vitte haza a díjat. Pedig más is megérdemelte volna. Vígjáték, romantikus dráma, vagy mindkettő?

 • 2013.03.01 Belélegezhető gyógyszerek

  Kevesen tudják, de sok gyógyszerhatóanyagot nem feltétlenül a már megszokott beviteli módon - tabletta vagy injekció formájában - kell a szervezetbe juttatni. Kézenfekvő megoldás lehet a légzőszervrendszer felhasználása is.

 • 2013.02.26 Magas koleszterin

  Noha a halálozások száma csökkent Magyarországon, a halálokok összetételében továbbra sincsen jelentős változás. 2008-ban még mindig minden második ember halálát valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozta, melynek az egyik fő kockázati tényezője a magas koleszterinszint. A KSH adataiból az is kitűnik, hogy a nők jóval nagyobb veszélyben vannak ebben a tekintetben, különösen akkor, ha nem Nyugat-Magyarországon élnek. Összességében megállapíthatjuk, hogy továbbra sem figyelünk eléggé a koleszterinszintünkre és szívünk egészségére.  

 • 2013.02.25 Oscar - díj 2013 - A győztesek teljes listája

  Oscar - díj 2013 - A győztesek teljes listája

 • 2013.02.24 Oscar-díj 2013 - a jelöltek teljes listája

  Az Oscar-díjra előzetesen a Lincoln című film kapta a legtöbb jelölést, összesen 12-t. Őt követi 11 jelöléssel a Pi-élete. A jelöltek teljes listája:

 • 2013.02.24 Tarolt az Alkonyat az idei Arany Málna díjkiosztón!

  Az Arany Málna díjat (angolul: Golden Raspberry Award, vagy röviden Razzies ill. Razzie Award, magyar szabad fordításban gyakran emlegetik Citrom-díj néven is) John Wilson alapította 1980-ban, az Oscar-díj ellenpólusaként, hogy megszégyenítse a filmipar legrosszabb alakítást nyújtó színészeit, legrosszabb forgatókönyvíróit, dalszövegíróit, rendezőit és filmjeit. A díjazottakra az Arany Málna Díj Alapítvány kuratóriumi tagsága szavazhat. Hagyományosan a nevezéseket egy nappal az Oscar-díj-nevezések előtt hirdetik ki, és a díjakat az Oscar-díj ceremónia előtt egy nappal osztják ki. Az idei " nyertesek"

 • 2013.02.22 Itt az influenzajárvány

  Magyarországgal együtt 20 európai országban tombol földrajzilag kiterjedt influenzajárvány. A 2012-2013. évi influenzajárvány az átlagosnál sokkal korábban, már decemberben elkezdődött az Amerikai Egyesült államokban, és azóta Európában is egyre több ember szenved a betegségtől.