Férfitükör

Előző Következő
Hematológiai megbetegedésre is utalhatnak

Bőrproblémákkal a legtöbben bőrgyógyászhoz fordulnak, ám előfordulhat, hogy súlyos hematológiai megbetegedésre, pl. leukémiára hívják fel ...

 • 2012.03.29 Közzétették a rák tudástárának első kötetét

  Közzétették a rák tudástárának első kötetét, amely a tudósok szerint fel fogja gyorsítani az új, rák elleni szerek kutatását.

 • 2012.03.26 Gyűjtsünk gyógynövényeket!

  Most már csalhatatlanul itt van az igazi tavasz, ami egy kis kora nyári időjárással mutatkozott be. A természetet járva élvezhetjük már ennek örömeit, a langyosodó hőmérsékletet, a levegő friss illatát, az ébredő természetet. A gyógynövények kedvelői már készülhetnek a növények gyűjtésére.

 • 2012.03.26 Magyar világrekord kenuval!

  Nyolcvan helyett 60 nap alatt szelte át egyedül kenuval az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor, aki vasárnap épen és egészségesen kikötött Antigua szigetén.

 • 2012.03.26 A lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott

  A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, annak következményeivel - mondta Bedros J. Róbert, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (Momot) elnöke az MTI-nek.

 • 2012.03.26 Március 31-én teljes sötétség a Földön!

  Március 31-én elérkezik a WWF Föld Órájának ideje, az idei kampány aktivitása jegyében pedig már számtalan vállalás született

 • 2012.03.25 Dohányzás történelem

  "A dohány a világkereskedelem fontos árucikke. A dohányfogyasztást a társadalmi szokások, a divat, az ízlés változása befolyásolják. A dohányzók száma az első világháború után mintegy megkétszereződött. A fejenkénti fogyasztás Németországban 2,01, Nagy-Britanniában 1,41, Franciaországban 1,29, Magyarországon 0,99 kg. Magyarországon az első világháború előtt 22 dohánygyár működött" - olvasható az Új Idők Lexikonának 7-8 kötetében, a dohány szócikk alatt.

 • 2012.03.23 Hetente 200 halnak meg ivás miatt Nagy-Britanniában

  Hetente már csaknem kétszázan halnak meg túlzott szeszfogyasztás miatt Nagy-Britanniában, 8 év alatt 25 százalékkal nőtt a számuk.

 • 2012.03.22 Mitől olyan egyedülállóak az áványvízek Magyarországon?

  Mindössze a szervezet víztartalmának 15-20 százalékos csökkenése már szomjazásos halálhoz vezethet: Március 22-e a Víz Világnapja. A felnőtt emberek napi vízigénye a körülményektől függően 2,5-3 liter, ebből ital formájában átlagosan 1,5 liter, amit kedvező ásványvíz formájában elfogyasztani - ajánlja Gilingerné Dr. Pankotai Mária, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének docense a magyar ásványvizek összetételéről és szerepéről szóló tanulmányában.

 • 2012.03.21 Évezredes szerepe van a homoszexualitásnak?

  A férfi homoszexualitásnak az evolúció szempontjából látszólag nem sok értelme van. Úgy tűnik, a tulajdonság örökölhető, és mivel a homoszexuális férfiak csak ritkán nemzenek utódot, az ezt kódoló géneknek már rég ki kellett volna veszniük. Miért maradt fenn mégis évezredeken keresztül, ha evolúciós szempontból semmilyen előnnyel nem jár?

 • 2012.03.21 Az apa génjei határozzák meg a gyermek nemét?

  A férfiak genetikai adottságai nagy szerepet játszhatnak abban, milyen nemű lesz egy pár születendő gyermeke. A Newcastle-i Egyetem kutatói szerint nagyobb esély van fiúgyermek nemzésére akkor, ha az apának többségében fiútestvérei vannak, és fordítva, a férfinak lánya lesz, ha szüleinek is főleg lányai voltak.