Férfitükör

Előző Következő
Hematológiai megbetegedésre is utalhatnak

Bőrproblémákkal a legtöbben bőrgyógyászhoz fordulnak, ám előfordulhat, hogy súlyos hematológiai megbetegedésre, pl. leukémiára hívják fel ...

 • 2012.04.06 Fertőző cigaretták

  Egy friss kutatás bebizonyította, hogy egy átlagos cigaretta hemzseg a mikrobáktól, köztük légzőszervi megbetegedéseket vagy akár szepszist okozó baktériumoktól. Az eredmények számos kérdést vetnek fel, mondta a kutatás vezetője, Amy R. Sapkota, a Marylandi Egyetem Közegészségtani Intézetének docense.

 • 2012.04.06 Modern influenzatörténelem 2.rész

  Az első részben részletesen megismerkedtünk a múlt század három legnagyobb influenzajárványával. Ám a történet nem ért véget. Alig három éve, hogy a világ ismét egy "új" influenzától rettegett. Szakértőnk dr. Jelenik Zsuzsanna, az OEK Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont vezetője.

 • 2012.04.04 Véget ért a járvány

  Visszavonulóban az influenza, az elmúlt héten az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb alá csökkent - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében.

 • 2012.04.02 Gyilkos szenvedélyek

  A szerencsejáték-függők háromszor nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok, mint az egészséges emberek. Egy nemrég végzett felmérés szerint a játékfüggők gyakran szenvednek különböző személyiségzavaroktól is. A nemrég megjelent kutatási anyag szerint ennek tudatában hatékonyabb öngyilkosság ellenes programokat lehetnek kidolgozni.

 • 2012.03.31 Ma este 1 órára teljes sötétség a Földön

  Ma elérkezik a WWF Föld Órájának ideje, az idei kampány aktivitása jegyében pedig már számtalan vállalás született

 • 2012.03.30 A magyar egészségügyben a privát finanszírozás 30 százalék

  A magyar egészségügyben a privát finanszírozás aránya jelenleg 30 százalék, és ez jórészt a hálapénzből származik - hangzott el a portfolio.hu biztosítási konferenciáján Budapesten, csütörtökön.

 • 2012.03.30 Vasárnap már bírságolnak a dohányzási szabályok megszegéséért

  Április elsejével lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idő. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már vasárnap több helyen ellenőrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.

 • 2012.03.29 D-vitamintól a kullancsig

  A hosszú tél után - sokunk örömére - immár végérvényesen beköszöntött a tavasz. A szobából végre kimehetünk a szabadba, évezhetjük a nap jótékony sugarait, nagyokat kirándulhatunk. Szervezetünk feltöltődik D-vitaminnal, azonban a szabadban töltött időt megkeseríthetik a kullancsok.

 • 2012.03.29 Magyarország túljutott az influenzaárvány csúcsán

  Magyarország túljutott az influenzajárvány csúcsán - mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 • 2012.03.29 Az urán nem csak rákot, hanem szívrohamot is okoz

  Radioaktív uránnal vagy plutóniummal dolgozó orosz vagy angol szakemberekről már korábban is igazolták, hogy gyakrabban kapnak rosszindulatú daganatokat, mint az átlag népesség, ám most francia szakemberek azt is kimutatták, hogy ezek az anyagok szívhalált is okozhatnak.