Férfitükör

Előző Következő
Mivel tehetjük hatékonyabbá az edzésünket?

Eddig is tudtuk, de az elmúlt időszak talán még inkább felhívta rá a figyelmet, mennyire fontos egészségünk megőrzéséhez a mozgás, a jó ...

 • 2012.02.26 Pneumokokkusz elleni csaták

  A pneumokokkusz elleni harc olyan, mintha mozgó célpontra lőnénk, ugyanis az a vakcina, mely egyes törzsek terjedését ellehetetleníti, új törzsek kialakulásának kedvez - állítják holland kutatók a Journal of the American Medical Association lapjain. A Streptococcus pneumoniae baktériumnak mintegy 90 fajtája létezik, melyek súlyos betegségeket, tüdőgyulladást és agyhártyagyulladást idézhetnek elő.

 • 2012.02.25 A téltemető, a hóvirág és társaik...

  A zord téli időjárást, a havat és fagyokat követően beköszöntött a tavasz, az örök megújulás. A langyosodó hőmérséklet, az olvadó hó és jég nedvessége kipattantja a rügyeket, megindul a hajtások fejlődése, a magvak csírázása.

 • 2012.02.24 Együtt fejlődik ki a szívbetegség és az érelmeszesedés?

  Meglepő következtetésre jutott az érelmeszesedéssel és a szívbetegséggel kapcsolatban az amerikai Johns Hopkins Egyetem kutatócsoportja. Véleményük szerint az érelmeszesedés és a következményes szívbetegség párhuzamosan alakul ki.

 • 2012.02.24 Lappangó vírusok

  A herpeszvírus könnyen fertőz, és a szervezetből nem irtható ki maradéktalanul: a vírus tovább él az idegsejtekben, és a lappangó állapotból időnként aktív állapotba kerül. Ekkor jelentkeznek a tünetek, melyek szájon át szedhető és helyileg alkalmazható készítményekkel kordában tarthatók.

 • 2012.02.24 Tudományos hírek a nagyvilágból

  AIDS-megelőzés és kezelés, arctranszplantáció, állásinterjú-tanácsok, valamint egy új magyar orrpermet-készítmény. Szemezgessen tudományos híreinkből!

 • 2012.02.21 Dr. Krasznai Péter: A szülő nőket fel kell készítenünk!

  A tanár urat a Patika Tükör olvasói már jól ismerhetik, hiszen évek óta szerepel szakértőként a lapban. Kevés szerényebb és kedvesebb orvossal találkoztam, mint ő - miközben szakmai múltja igencsak tiszteletreméltó. Hogy csak egy dolgot említsek: több ezer babát segített a világra...

 • 2012.02.18 A hiányzó fogak növelik az elbutulás kockázatát

  Már régóta közismert a fogak és a szájhigiénia kapcsolata az egészséggel, a legújabb kutatások pedig azt is bizonyították, hogy az elvesztett, hiányzó fogak növelik a demencia, és az Alzheimer-kór kockázatát is.

 • 2012.02.18 Csípőprotézis-műtét után

  Csípőprotézis beépítésével a károsodott csípőízületet helyettesítik. A műtét visszaállítja a fájdalommentes mozgás élményét, ezáltal javítva a betegek életminőségét. A csípőprotézis beültetése után, a gyógyulási időszakban még különféle szabályokat kell betartani ahhoz, hogy a gyógyulás zökkenőmentes legyen. Ezek betartásával fokozatosan elhagyható a mankó és a bot, és helyreáll a mozgás szabadsága.

 • 2012.02.16 Tesztoszteron országok

  A legújabb kutatások szerint az idősebb férfiak szexhormon-szintje nemcsak az etnikai hovatartozástól, de a lakóhelytől is függ, ez pedig rengeteg kérdést vet fel az úgy nevezett férfi menopauza témájában. Az Egyesült Államokban több mint egymillió tesztoszteron pótlót írnak fel az orvosok évente, amelynek nagy részét középkorú és idősebb korú férfiak kezelésére fordítják, akiknek rossz szexuális életét és depresszióját nagy valószínűséggel a férfi nemi hormon hiánya okozza.

 • 2012.02.16 Újabb érv a mediterrán étrend mellett

  Segíthet megelőzni a cukorbetegséget a gyümölcsben és zöldségben gazdag mediterrán diéta - közölték spanyol kutatók.