Férfitükör

Előző Következő
Milyen betegségek okozhatnak másodlagos fejfájást?

Sokan tapasztalhatták már, hogy a fejfájásuk más betegségek kísérőjeként jelentkezik. Dr. Vida Zsuzsanna, a Budai Fájdalomközpont neurológusa ...

 • 2012.05.20 Mérgező növények

  A forró napok beköszöntével együtt jár néhány mérgező növény virágzásának vagy termésfejlődésének ideje. Kirándulás, országjárás, nyaralás közben bőven van alkalmunk találkozni ezekkel is. Ismerkedjünk meg három gyakori képviselőjükkel, az alkörmössel, a mákkal, és a farkasölő sisakvirággal.

 • 2012.05.18 Férfias betegségek

  A heregyulladásokat, egyértelművé teszi a magas láz, gyakran hidegrázás, és az igen heves fájdalom. A nem gyulladásos megbetegedések egymástól való elkülönítése sokszor nem egyértelmű, de igen lényeges a további kezelés szempontjából. Mit nevezünk hydrokelének, azaz vízsérvnek?

 • 2012.05.16 Szerelemfüggőség

  Tiger Woods beismerése, hogy terápia segítségével igyekszik hűséges maradni feleségéhez, felvetette a kérdést, hogy a hűtlenség valóban egy kezelhető állapot tünete-e. A BBC Radio 5 live riportere, Andrew Fletcher ellátogatott egy hertfordshire-i terápiás központba, hogy megnézze, a tanácsadók miként kezelik a szerelem- és szexfüggőséget hasonlóan az alkoholizmushoz, egy csoportterápia keretében. Egy kicsi, egyszerűen díszített teremben kilenc nő és két férfi ül egy körben.

 • 2012.05.15 A fertőző fehérje

  Tatárbifsztek, bélszín, marhavelő pirítóssal, hagymás rostélyos - mennyei eledelek. Finomak, ízletesek és - legalábbis az utóbbi időszak kergemarha-kórról (BSE) és a Creutzfeldt-Jakob-kórról (CJD) szóló híradásai szerint - veszélyesek. Valóban azok lennének? Fölösleges riadalomról vagy valóban megalapozott félelemről van szó? Alábbi összeállításunkkal a fenti kérdésekre próbáltunk választ keresni.

 • 2012.05.13 Tippek az egészséges táplálkozáshoz

  Rossz hírünk van a kampányszerű kúrák kedvelőinek: fogyókúra utáni új testsúlyunk megtartása élethosszig tartó "munkát" igényel. Jó hír viszont, hogy az egészséges életmódra rá lehet szokni! Ráadásul mindez nem is követel hatalmas áldozatokat: inkább csak egy kis odafigyelést. És a szervezetünk meghálálja majd a törődést.

 • 2012.05.12 Táplálkozásterápia - Az elhanyagolt gyógymód

  Dietetikus receptre? Svájcban ez is előfordulhat, ugyanis ha a páciens betegsége megkívánja, az orvosa táplálkozási szakértőhöz utalja be. Magyarországon a dietetikus szakma és a dietoterápia (táplálásterápia) a színvonalas képzés és a nemzetközi elismerés ellenére még nem tölti be a neki járó szerepét az egészségügyben.

 • 2012.05.10 Élet a lupusszal

  A cikk első részében (Lupusz, az ezerarcú kór) dr. Kiss Emese belgyógyász, immunológus, reumatológus segítségével bemutattuk a lupusz kialakulását, tüneteit és a kapcsolódó vizsgálatokat. Ezúttal azt vettük górcső alá, hogy kezelhető-e a lupusz, illetve milyen együtt élni vele.

 • 2012.05.10 Május 10-e a Lupusz Világnapja

  Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a Lupusz Világnap. Az első világnapot 2004. május 10-én tartották meg, ahol cselekvésre hívták fel az országok egészségügyi kormányzatát

 • 2012.05.10 Fogyjon tesztoszteron-kiegészítőkkel!

  Tesztoszteron-kiegészítők szedése segítheti az idősebb elhízott férfiakat a fogyásban - számolt be tanulmánya eredményéről egy kutatócsoport a Lyonban szerdán kezdődött 19. Európai Elhízási Kongresszuson.

 • 2012.05.09 Egy fillér szállásköltség nélkül külföldön

  Tanárként többhetes külföldi utazásra nem igen tellene, és már diákként is anno szállásköltség nélkül utaztam. Akkor volt egy szervezet, ahová el kellett menni, készítettek egy interjút és utána kaptam egy Csodás Címes füzetet, szinte bárhová mehettem Angliában.