Férfitükör

Előző Következő
Nem csak szájon át juthat be a gyógyszer

A gyógyszermolekulák különféle módokon juttathatók be a szervezetbe. Nem mindegy, hogy melyik beviteli út kerül alkalmazásra, hiszen az eltérő ...

 • 2013.03.04 Heti filmajánló: Napos oldal

  Már két hónapja játsszák a magyar mozik, rengeteg Oscar jelölést kapott, de végül "csak" a női főszereplő Jennifer Lawrence vitte haza a díjat. Pedig más is megérdemelte volna. Vígjáték, romantikus dráma, vagy mindkettő?

 • 2013.03.01 Belélegezhető gyógyszerek

  Kevesen tudják, de sok gyógyszerhatóanyagot nem feltétlenül a már megszokott beviteli módon - tabletta vagy injekció formájában - kell a szervezetbe juttatni. Kézenfekvő megoldás lehet a légzőszervrendszer felhasználása is.

 • 2013.02.26 Magas koleszterin

  Noha a halálozások száma csökkent Magyarországon, a halálokok összetételében továbbra sincsen jelentős változás. 2008-ban még mindig minden második ember halálát valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozta, melynek az egyik fő kockázati tényezője a magas koleszterinszint. A KSH adataiból az is kitűnik, hogy a nők jóval nagyobb veszélyben vannak ebben a tekintetben, különösen akkor, ha nem Nyugat-Magyarországon élnek. Összességében megállapíthatjuk, hogy továbbra sem figyelünk eléggé a koleszterinszintünkre és szívünk egészségére.  

 • 2013.02.25 Oscar - díj 2013 - A győztesek teljes listája

  Oscar - díj 2013 - A győztesek teljes listája

 • 2013.02.24 Oscar-díj 2013 - a jelöltek teljes listája

  Az Oscar-díjra előzetesen a Lincoln című film kapta a legtöbb jelölést, összesen 12-t. Őt követi 11 jelöléssel a Pi-élete. A jelöltek teljes listája:

 • 2013.02.24 Tarolt az Alkonyat az idei Arany Málna díjkiosztón!

  Az Arany Málna díjat (angolul: Golden Raspberry Award, vagy röviden Razzies ill. Razzie Award, magyar szabad fordításban gyakran emlegetik Citrom-díj néven is) John Wilson alapította 1980-ban, az Oscar-díj ellenpólusaként, hogy megszégyenítse a filmipar legrosszabb alakítást nyújtó színészeit, legrosszabb forgatókönyvíróit, dalszövegíróit, rendezőit és filmjeit. A díjazottakra az Arany Málna Díj Alapítvány kuratóriumi tagsága szavazhat. Hagyományosan a nevezéseket egy nappal az Oscar-díj-nevezések előtt hirdetik ki, és a díjakat az Oscar-díj ceremónia előtt egy nappal osztják ki. Az idei " nyertesek"

 • 2013.02.22 Itt az influenzajárvány

  Magyarországgal együtt 20 európai országban tombol földrajzilag kiterjedt influenzajárvány. A 2012-2013. évi influenzajárvány az átlagosnál sokkal korábban, már decemberben elkezdődött az Amerikai Egyesült államokban, és azóta Európában is egyre több ember szenved a betegségtől.

 • 2013.02.19 Egy ismeretlentől lesz gyermekem? I.rész

  Magyarországon a jogszabályok engedélyezik, hogy bizonyos esetekben ivarsejtet (hímivarsejt, petesejt), vagy preembriót adományozzanak donáció útján. Sok párnak csak ilyen módon nyílik lehetősége arra, hogy gyermekük szülessen.

 • 2013.02.19 Vita a körülmetélés hasznáról - Élesedő polémia

  A körülmetélés ellenzői felesleges műtéti beavatkozásnak tartják az eljárást, támogatói szerint viszont egészségügyi előnye van a fityma eltávolításának.

 • 2013.02.19 Új, átfogó egészségügyi kiállítás a HUNGEXPO-n

  Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az egészséges életmód, odafigyelünk a prevencióra és a rendszeres mozgás mellet az asztalra is olyan falatok kerülnek, amik finomak és egészségesek is egyben. Az átalakulóban lévő egészségügyi rendszerben, az egészségpénztárak nyújtotta lehetőségek közt és a magán egészségügyi szolgáltatókat körülvevő kérdések miatt azonban, ha az egészséges mindennapokat szeretnénk valamilyen kezeléssel, tanácsadással kiegészíteni korántsem egyszerű válaszokat, megoldásokat találni.