Férfitükör

Előző Következő
40 felett érte sportsérülés? Vegye komolyan!

A 40 feletti sportolók – még ha hobbisportolók is – egyre gyakrabban szembesülhetnek kisebb-nagyobb sérülésekkel, amelyek nem csak az edzéseket ...

 • 2013.05.10 "Le a magas koleszterinnel!"

  Magyarországon évek óta a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik a vezető halálokot. A keringési eredetű megbetegedések egyik fő rizikófaktora a magas koleszterinszint, amire a felnőtt lakosság háromnegyede egyáltalán nem fordít figyelmet, holott majd minden második embernek magas a koleszterinszintje. A magas koleszterinszintnek nincsenek tünetei! Ráadásul a női menopauzával gyakran koleszterinszint-emelkedés jár, így a változókorban lévő nők különösen veszélyeztetettek.

 • 2013.05.10 Alzheimer-kór és vérszegénység

  Az Alzheimer-kórban nő a vérszegénység kockázata, azonban a kapcsolat bizonytalan, a megerősítéshez további vizsgálatok szükségesek. Az Alzheimer-kór Nemzetközi Konferenciáján, Honoluluban bemutatott ausztrál tanulmány 768 egészséges egyén és a gondolkodás enyhe funkciós zavaraiban szenvedő 133 beteg hemoglobinját hasonlította össze, ezzel párhuzamosan tesztelték a rövid- és hosszútávú memóriát, és a kognitív készségeket.

 • 2013.05.10 Szuperbaktériumok

  A plasztikai műtéten átesett betegek új, szinte minden ismert antibiotikummal szemben ellenálló szuperbaktériumokat hurcoltak be Dél-Ázsiából Nagy-Britanniába, amelyek az egész világon elterjedhetnek. A kórházban szerzett fertőzések kezelése eddig is nehéznek bizonyult, azonban nemrégiben felfedezték, hogy egy, a gyógyszerrezisztenciát kódoló gént egyik baktériumfaj át tudja adni a másiknak, ezzel a kezelés még bonyolultabbá válhat.

 • 2013.05.10 Örömtelenül

  Az élet legintimebb történése a szexualitás, mégis akarva, akaratlanul naponta szembetaláljuk magunkat a testi érintkezés látványával. Ennek ellenére a valóság azt mutatja, hogy nagyon sok nő nem talál igazi örömöt a nemi életben.

 • 2013.05.10 A biológiai öregedés előrejelezheti a szívinfarktust

  Azok az emberek, akik gyorsabban öregednek - melyet a DNS rövidülése jelez - nagyobb eséllyel kapnak szívinfarktust. Minden egyes alkalommal, amikor a sejt kettéosztódik, a DNS legvége - az ún. telomer szakasz - rövidebbé válik. Amikor ez már túl sokat rövidült, akkor a sejt elpusztul.

 • 2013.05.09 Terápia aromákkal

  Az aromaterápia során az illóolajok hatóanyagainak jótékony hatását élvezhetjük. Az illóolajokat többféle betegség kezelésére is használhatjuk. Kedvező hatású légúti betegségeknél, de akár házikedvenceink parazitáit is elűzhetjük az illóolajok segítségével. Stresszoldásra, feszültség enyhítésére az aromamécses ajánlott.

 • 2013.05.09 A rostokról

  Az egészséges táplálkozás - a környezeti ártalmak és az emberek általános egészségi állapotának romlása miatt - az elmúlt évtizedekben vált igazán fontos kérdéssé. A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére a rostokban gazdag étrend, amely ellenállóvá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.

 • 2013.05.08 Ne induljon el nyaralni EU kártya nélkül!

  A nyaralási szezon közeledtével az utazni vágyók körében kívánja népszerűsíteni az Európai Egészségbiztosítási kártyát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkező magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetők egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére.

 • 2013.05.08 A tükör enyhítheti az amputáltak fájdalmait

  Megtréfálhatja az agyat egy egyszerű tükör, ez pedig segíthet az amputált betegek fájdalmának csillapításában. Ha a páciens egy darabig megmaradt lábának tükörképét nézi, az agya "elhiszi", hogy a levágott végtag még mindig a helyén van, így csökken az úgynevezett fantomfájdalom szintje - derül ki egy amerikai kutatásból.

 • 2013.05.08 Munka közben is zöldövezetben

  Ha növényekkel díszítjük a munkahelyünket, a dolgozók boldogabbak és elégedettek, állítja egy új tanulmány.