Férfitükör

Előző Következő
Így működnek (vagy nem) a zsírégetők

Sokan éreznek késztetést arra, hogy még a bikiniszezon előtt leadjanak jó néhány feleslegesnek vélt kilót. Angyal Viktória, sportdietetikus ...

 • 2012.04.13 Kullancskalauz - A kullancs helyes eltávolítása a bőrből

  A kullancseltávolítás népi módszerei (zsírral bekenés, csipesszel kicsavarás) a kullancs fuldoklását okozzák, így az agonizáló kullancs fertőző nyálat köp a szervezetbe. A kullancseltávolítás helyes módja a kullancseltávolító kanál alkalmazása, melynek segítségével a kullancsot úgy tudjuk kiszedni a bőrből, hogy az nem okoz további fertőzéseket.

 • 2012.04.12 Európából származik a denevérjárvány

  Az észak-amerikai denevéreket pusztító gombás megbetegedés, az úgynevezett fehérorr-szindróma minden bizonnyal európai eredetű - derítették ki kanadai kutatók.

 • 2012.04.11 Kullancsveszély!

  Évről-évre nő a kullancsok száma, és ezzel együtt az élősködő okozta megbetegedések kockázata is. A kullancscsípés veszélye ma már nem csupán a kirándulókat fenyegeti a városok, közparkok, kertek, játszóterek is fertőzötté váltak.

 • 2012.04.11 A férfiak aggódnak a fogamzásgátló tabletta bevétele miatt

  A férfiak több mint fele aggódik, hogy partnere elfelejti bevenni fogamzásgátló tablettáját, és hasonló arányban jegyzik meg, hogy ők emlékeztetik partnerüket a fogamzásgátló tabletta bevételére - derül ki egy több mint 4000 férfival folytatott új nemzetközi felmérésből.

 • 2012.04.10 Az ünnepek utáni levertség esete

  Nehezen zökken vissza a munkába? Nem bír koncentrálni a munkahelyén? Valószínűleg önt is maga alá gyűrte az ünnepek utáni letargia.

 • 2012.04.06 Fertőző cigaretták

  Egy friss kutatás bebizonyította, hogy egy átlagos cigaretta hemzseg a mikrobáktól, köztük légzőszervi megbetegedéseket vagy akár szepszist okozó baktériumoktól. Az eredmények számos kérdést vetnek fel, mondta a kutatás vezetője, Amy R. Sapkota, a Marylandi Egyetem Közegészségtani Intézetének docense.

 • 2012.04.06 Modern influenzatörténelem 2.rész

  Az első részben részletesen megismerkedtünk a múlt század három legnagyobb influenzajárványával. Ám a történet nem ért véget. Alig három éve, hogy a világ ismét egy "új" influenzától rettegett. Szakértőnk dr. Jelenik Zsuzsanna, az OEK Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont vezetője.

 • 2012.04.04 Véget ért a járvány

  Visszavonulóban az influenza, az elmúlt héten az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb alá csökkent - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében.

 • 2012.04.02 Gyilkos szenvedélyek

  A szerencsejáték-függők háromszor nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok, mint az egészséges emberek. Egy nemrég végzett felmérés szerint a játékfüggők gyakran szenvednek különböző személyiségzavaroktól is. A nemrég megjelent kutatási anyag szerint ennek tudatában hatékonyabb öngyilkosság ellenes programokat lehetnek kidolgozni.

 • 2012.03.31 Ma este 1 órára teljes sötétség a Földön

  Ma elérkezik a WWF Föld Órájának ideje, az idei kampány aktivitása jegyében pedig már számtalan vállalás született