Férfitükör

Előző Következő
Zeller, a fogyókúrázók gyógynövénye

Hús- és zöldségleveseink gumós ízesítője, salátáink kesernyés ízű, haragoszöld kiegészítője – ez és még sok minden más. Ismerjük ...

 • 2013.06.17 Az ájulás okairól

  Ájulás minden életkorban előfordulhat. Okai sokfélék lehetnek: fiataloknál általában elégtelen folyadékbevitel és nem megfelelő táplálkozás, vagy tartós állás okoz ájulást. Az ájulás tünete lehet viszont különféle szív és ideggyógyászati rendellenességeknek is, így az orvosi kivizsgálás ajánlott az ájulás okának tisztázása érdekében.

 • 2013.06.17 Fültől fülig

  A folyosón ücsörgünk, a papírjainkat gyűrögetjük, és az oktató ábrákat figyeljük a falon. Meghallgatjuk a szomszéd panaszait, és elmeséljük, hogy mi is éppen így jártunk régebben. Várunk és szorongunk. Aztán feltárul az ajtó, és mi belépünk. A fehér köpenyes már vár. És most? Mi fog történni? Hogy ne szorongva lépjünk a fül-orr-gégész rendelőjébe, írásunkban bemutatjuk, mire számíthatunk, ha vizsgálatra kerül sor.

 • 2013.06.17 Anafilaxia

  Az anafilaxia nevű betegség oka egyelőre ismeretlen, de annyi bizonyos, hogy olyanoknál fordul elő, akik allergiások valamire.

 • 2013.06.17 Napi gyógynövény tippünk: Berkenye (Sorbus aucuparia)

  Napi gyógynövény-határozónkban a Berkenyét ((Sorbus aucuparia) mutatjuk be.

 • 2013.06.16 Mit jelent az álombéli szex?

  Szinte mindenkinek voltak már erotikus álmai, amely után azon tűnődött, hogy vajon jelentett-e valamit.

 • 2013.06.16 Korai lefekvés

  Egy új tanulmány szerint a rendszeres lefekvési idő és az elegendő alvás jobb iskolai, óvodai eredményekhez vezethet. Azok a négyéves gyerekek, akik mindennap közel azonos időben fekszenek le, jobb eredményeket értek el olyan felméréseken, ahol szövegértési és számolási képességeiket mérték fel.

 • 2013.06.16 A sárgafolt elfajulása

  Az ideghártya legértékesebb része a sárgafolt: ez az éleslátás helye. Ennek a területnek az elfajulása a makuladegeneráció, ami a látás fokozatos, fájdalommentes elvesztéséhez vezethet. A részletekről dr. Gonda Gyula szemész főorvost kérdeztük.

 • 2013.06.16 Véd a zsírmáj ellen a szójatej?

  Itt egy újabb érv a szójatej és a tofu mellett: a szójafehérje csökkentheti a májban felhámozódott káros zsírok szintjét.

 • 2013.06.16 A méregtelenítő "gyár"

  A máj a szervezetünk egyik legfontosabb szerve, amely szinte minden élettani funkcióban részt vesz. Hatalmas tartalékokkal rendelkezik, s a károsító folyamatok ellenére is képes helyreállítani a szöveteit. De csak egy ideig.

 • 2013.06.16 Több városban erősödött a pollenterhelés!

  A pázsitfű- és csalánfélék okozzák most a legtöbb kellemetlenséget az arra allergiásoknál - közölte Facebook-oldalán az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.