Férfitükör

Előző Következő
Programok az Alzheimer Világhónap alkalmából

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene ...

 • 2011.08.09 Heredaganat

  A heredaganat a fiatal férfiak betegsége. Kevés szó esik róla, pedig jó tudni, hogy ha korai stádiumban felismerjük, nagyon hatékonyan kezelhető!

 • 2011.08.06 Ayurveda avagy az élet tudománya II. rész

  Az Ayurveda az élet tudománya ősi gyógyászati rendszer, melynek gyökerei Indiába nyúlnak vissza, tanai 5000 évvel ezelőtt keletkeztek a Védák részeként. Az Ayurveda megmutatja számunkra, hogyan élhetünk egészséges életet. Az egészség a test, a lélek és a szellem hármas egységén nyugszik.

 • 2011.08.02 Testmozgással a magas vérnyomás ellen

  A Minnesotai Egyetem kutatói szerint az aktív testmozgást rendszeresen végző fiataloknál  jelentősen csökken a magas vérnyomás kialakulásának kockázata életük következő 15 évében.

 • 2011.08.01 Az alváshiány elősegítheti az Alzheimer-kór kialakulását

  Az alvás hiánya több, később jelentkező következménnyel jár, mint az eddig sejthető volt: a kevés alvás ugyanis elősegíti az agyban a proteinek képződését, amelyek kiváltói lehetnek az Alzheimer- kórnak.

 • 2011.08.01 Fúró nélkül kezelik a fogat

  A rettegett fogászati fúró nemsokára a múltba veszhet, mivel a Sydney Egyetem kutatói olyan lézeres vizsgálatot fejlesztettek ki, amellyel ki lehet mutatni a fogzománc gyengeségeit.

 • 2011.07.31 Elkészült az agy frekvencia-térképe

  Az érzékszerveink által észlelt információk feldolgozásáért az agy a felelős, mondhatni, a központi idegrendszer megszűri, amit hallunk. A németországi Max Planck Intézet kutatói majom-modellen elkészítették az agy frekvencia-térképét, azaz nagy vonalakban meghatározták, melyik hangot hol halljuk.

 • 2011.07.29 Remény a vesekárosodásban szenvedő cukorbetegeknek

  A legújabb vizsgálatok eredményei szerint az új DPP4 gátló készítmény hatékony vércukorszint szabályozást biztosít a nem célértéken lévő 2-es típusú diabéteszes betegek számára. Az új terápia további előnye, hogy dózismódosítás nélkül adható a betegeknek, függetlenül vese- és májfunkciójuktól.

 • 2011.07.28 HEPATITISZ VILÁGNAP!

  Hazánk évek óta vezető helyen áll a májbetegségek okozta halálozásban mind Európában, mind a fejlett ipari országok között, pedig az időben felfedezett hepatitisz vírusfertőzés gyógyítható! A hosszú lappangási idő miatt, amikor már az első tünetek jelentkeznek, a gyógyulási arány jóval alacsonyabb, mint a korai szakaszban felfedezett fertőzések esetében.

 • 2011.07.28 Gesztivál - Csak egyszer az életben!

  Egyszeri és megismételhetetlen koncerthömpöllyel indít az idei Sziget. A fesztivál mínusz egyedik napján, azaz augusztus 8-án Geszti Péter és zenésztársai "több generációs élményben" részesítik rajongóikat az Első Emelet, a Rapülők és a Jazz+Az legjobb slágereivel. Ráadásul itt lesz a nyár újdonsága, Geszti új zenekara, a Gringo Sztár.

 • 2011.07.23 8000 év kokain

  Egyes perui társadalmakban már nyolcezer éve is rágtak kókalevelet - azt a növényt, amelyből ma a kokain készül. Peru északkeleti részén talált leletek alapján bizonyítható, hogy már ebben az időszakban is rágták a kókalevelet és egyes kalciumban gazdag köveket.