Férfitükör

Előző Következő
40 felett érte sportsérülés? Vegye komolyan!

A 40 feletti sportolók – még ha hobbisportolók is – egyre gyakrabban szembesülhetnek kisebb-nagyobb sérülésekkel, amelyek nem csak az edzéseket ...

 • 2013.05.14 A fejfájás okairól

  Életünk folyamán valamennyien tapasztaltunk fejfájást. Ennek különböző okai lehetnek, amelyek igen gyakran kombinálódnak egymással. A fájdalom eredhet a koponyán kívül elhelyezkedő képletekből, az erekből, az idegekből, a szemből, valamint az izomzatból.

 • 2013.05.14 Jet Lag

  A rémes "jet lag" néven közismert tünetegyüttest két olyan, az agyban található sejtcsoport okozza, melyek kiesnek a szinkronból. Az elváltozás hosszú repülőutak során fordul elő. A szervezetnek van egy belső órája, mely segít eldönteni, hogy mikor érkezik el az ideje az evésnek, alvásnak, felébredésnek és más testi funkcióknak.

 • 2013.05.14 Az autizmus

  Az autisztikus spektrum zavar érinti az egyén kommunikációs és interakciós képességét, továbbá meggátolja a társas helyzetekben való megfelelő viselkedést. A Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ szerint az Egyesült Államokban 110 gyerekből 1 szenved ebben az elváltozásban.

 • 2013.05.13 Csontritkulás ellen egyen zöldséget és gyümölcsöt!

  Ha sok fehérjét és gabonaszármazékot eszünk, a testünk által termelt savak miatt gyengülhetnek a csontjaink. Mindezt azonban ellensúlyozhatjuk azzal, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt veszünk fel az étrendünkbe.

 • 2013.05.13 Minden tizedik fiatal számára értelmetlen az élet?

  Értelmetlen az élet minden tizedik 16 és 25 év közötti fiatal számára - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből. A már végzett, de munkanélküli fiatalok kétszer annyira vannak kitéve a depresszió és kilátástalanság veszélyének, mint még tanuló vagy dolgozó társaik. A boldogság legfőbb forrása pedig a család és a barátok.

 • 2013.05.13 Jótékony pajzsmirigykezelés

  Egy brit kutatás nemrég kiderítette, hogy az alacsony tiroxin hormonszint elleni kezelés jótékonyan hat a betegek koleszterinszintjére, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és segít a fogyásban.

 • 2013.05.13 A dohányzók is elhízhatnak

  Egy új ausztráliai kutatás eredményei megcáfolják azt a tévhitet, hogy a cigarettázás miatt nem hízunk el. Ez egy újabb figyelmeztetés lehet a dohányosok számára.

 • 2013.05.13 Genetikai kapcsolat a rák és a skizofrénia között

  Az Amerikai Neuropszichofarmakológus Társaság éves kongresszusán több előadás is elhangzott, mely alátámasztja a genetikai kapcsolatot a skizofrénia és rák között. Ez magyarázatot adhat arra, hogy miért fordul elő ritkábban a rákbetegség a skizofréniás betegek és szüleik körében, annak ellenére is, hogy egészségtelenül étkeznek, és sokan közülük dohányoznak.

 • 2013.05.12 A táplálkozás és az ekcéma

  Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma tünetei jelentkezhetnek már kisgyermekkorban is, a panaszok pedig sok esetben végig kísérik a beteg életét. Dr. Babai László prevenciós szakértő segítségével most arra a kérdésre keressük a választ, miként befolyásolja étkezésünk a tünetek fellángolását.

 • 2013.05.12 Ha tágulnak a vénák...

  Az aranyeres csomók a végbél és a végbélnyílás falában található vénatágulatok. Azokat az aranyereket, amelyek a végbélnyíláson belül maradnak belső, az azon kívülre kerülőket pedig külső aranyereknek nevezik.