Férfitükör

Előző Következő
Gyógyszerkiváltási tudnivalók

Gyógyszereinknek alapvetően két csoportja van: az orvosi vényre kiadható és a vény nélkül is kiadható gyógyszerek. A betegek számára vényköteles ...

 • 2012.12.09 Kétségek között

  Egy friss tanulmány szerint az Egyesült Államokban 2010 első negyedévében körülbelül 59,1 millió ember nem rendelkezett az azt megelőző legalább 12 hónapban egészségbiztosítással. Ez a szám 400 ezerrel magasabb a 2009 egészére vonatkozó adatnál, 2008-hoz képest pedig közel hárommillióval magasabb, amikor 56,4 millió amerikai nem rendelkezett biztosítással legalább az év egy részében.

 • 2012.12.08 Az antioxidáns tartalmú étrendkiegészítőkről

  A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen az egészségmegőrzéshez, azonban a kutatások szerint a vitamin- és ásványianyag-kiegészítők szedése is kiemelten jótékony hatású.

 • 2012.12.07 Értékes gyógynövények: a bodza és a menta

  Ismerkedjen meg a fekete bodza és a borsos menta gyógyhatásaival és felhasználási módjaival!

 • 2012.12.05 Elsősegélynyújtási ismeretek: A háztartási balesetek I. rész

  Kisebb-nagyobb balesetek minden háztartásban előfordulnak, az azonban nem mindig olyan egyértelmű mit kell tennünk a kritikus pillanatban, hogyan kell ellátnunk szakszerűen egy-egy sérülést.

 • 2012.12.05 Vasember 3.

  Filmajánló: Vasember 3. 2013 nyarától a mozikban!

 • 2012.12.03 Novák Péter a Pávában: „Küzdök a hagyományaimért”

  Mindig fölszállott, röpült valamiért az a páva! Szegénylegényekért, új magyar csodákért, most újra azért, hogy otthonosan érezzük magunkat a saját kultúránkban. A Duna tévé tehetségkutató műsora, a Fölszállott a páva autentikus házigazda párt talált Herczku Ágnes és Novák Péter személyében. Előbbi mellénykéje vállán kisliba ült békésen (kézi horgolás, éppúgy eredeti, mint a régi falvédők, melyekből az alkalmi overallja készült) az első adásban, Péteren pedig látszik, hogy bármikor szívesen letenné a mikrofont egy kis csizmaszárcsapkodásért.

 • 2012.12.01 Örökölhető-e az Alzheimer-kór?

  Tisztelt Szerkesztőség! Édesanyámnál 76 éves korában Alzheimer-kórt állapítottak meg. Teljesen leépült, borzasztó volt végigkövetni a hanyatlását. Én 58 éves vagyok. Az utóbbi években azt tapasztalom magamon, hogy romlik a memóriám, feledékeny, szórakozott lettem. Ez azért is kínos, mivel vezető beosztásban dolgozom (fokozott elvárásoknak, nagy stressznek vagyok kitéve). Öröklődik-e ez a betegség? Mik az Alzheimer-kór tünetei, hogyan állapítható meg a diagnózis?

 • 2012.11.30 Ma Kulkával ebédelek

  Ha most nyár lenne, kitűznék egy időpontot – mondjuk szombat délutánra – és meghívnám néhány barátomat, akikkel már régen beszélgettünk. Péntek reggel, fejemben a készülő menüt forgatva bevásárolnék. Másnap főzés: valami „a Kulkából”, majd a találkozás: jó ízek és ízes beszélgetések. Hát ilyen kísértésbe visz Kulka János Önételrajza…

 • 2012.11.20 Véletlen diagnózisok

  A klinikai kísérletek során elvégzett képalkotó vizsgálatok a résztvevők közel 40 százalékában tárnak fel daganatot, aneurizmát vagy valamilyen fertőzést, azonban sok esetben nem derül ki, hogy ezek a "véletlen leletek" milyen hatással vannak az egészségre, olvasható egy friss tanulmányban.

 • 2012.11.18 Egyenlő elvek mentén

  Minden hatodik európai valamilyen fogyatékossággal él. A jövő évtől egyetlen, az egész blokkra kiterjedő jogosultságokat biztosító kártyával léphetik át az EU határait. Az Európai Bizottság közölte, hogy például az egyik ország mozgássérült parkolókártyája a másikban is érvényes lesz. A nagyszabású tervezet célja, hogy akadálymentes Európát teremtsenek a 80 millió fogyatékkal élő ember számára