Férfitükör

Előző Következő
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és a cukorbetegség

Egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek világszerte többmillió embernél csökkenthetik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát ...

 • 2013.05.30 Csontritkulás: nem törvényszerű!

  A posztmenopauzás oszteoporózis - változókori csontritkulás - a már nem menstruáló nők egy részét érinti. Ha leáll a ciklus, egy éven belül jelentős csontvesztés következhet be. A csontritkulás kezdetben akár évekig is tünetek nélkül zajlik. Később a hát, a gerinc táján bizonytalan fájdalom, fáradékonyság, gyengeség jelentkezhet. A harmadik fázisban pedig már kisebb-nagyobb csonttörések is előfordulhatnak.

 • 2013.05.30 Napi gyógynövény tippünk: Angosztura

  Napi gyógynövény-határozónkban az Angoszturát mutatjuk be.

 • 2013.05.29 Inkontinencia

  A latin kifejezés jelentése a Nemzetközi Kontinencia Társaság definíciója szerint "olyan önkéntelen vizeletvesztés (...) amely alkalmatlan időben, illetve helyen történik (...)." A probléma ma Magyarországon 5-600 ezer embert - főleg nőket - érint. Kiemelten veszélyeztetettek a kismamák, a negyven év feletti nők és az ötven év feletti férfiak.

 • 2013.05.29 Paradicsomi szívgyógyszer

  A tudósok arra jöttek rá, hogy egy, a paradicsomból készített gyógyszer jelentősen csökkentheti a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát. A paradicsom-tabletta ugyanis tartalmaz egy olyan, a mediterrán konyhára jellemző összetevőt, a likopint, ami meggátolja, hogy a koleszterin eltömítse a vérereket.

 • 2013.05.29 5 módszer a puffadás ellen

  Öt módszer, amit ha betartunk megelőzhetjük a hasunk puffadását.

 • 2013.05.29 Napi gyógynövény tippünk: Angelika - orvosi angyalgyökér

  Napi gyógynövény-határozónkban az Angelikát mutatjuk be.

 • 2013.05.28 Túlértékelt szex?

  A felnőtt férfiak kb. 15-20 százaléka küszködik időnként vagy rendszeresen szexuális problémákkal. A potencia kérdése szorosan összefügg az önértékeléssel, ezért a kudarcélmények károsíthatják a férfiak önbizalmát.

 • 2013.05.28 Retek - Fiatalít és felkelti a vágyat

  Nagyon régi és nagyon hasznos növényünk a retek - talán nem is hinnénk, mennyi mindenre jó ez a szendvicsbe rakva igen ízletes zöldség.

 • 2013.05.28 Szaglásvizsgálat

  A Cincinnati Egyetem kutatói egy olyan új eszköz kifejlesztésén dolgoznak, amely a szaglás romlás mértékét diagnosztizálva egy sor betegséget képes felismerni az orrsövényferdüléstől az Alzheimer-kórig.

 • 2013.05.28 Neurobic

  Biztos, hogy ez nem elírás? Hisz aerobikról hallottunk már sokszor, de a neurobic ismeretlen előttünk. Nem, nincs itt semmilyen tévedés! A neurobic ugyanis agyunk fiatalon tartásának, fiatalításának lehetősége.