Férfitükör

Előző Következő
Hatékonyabb kezelés a Parkinson-kórosoknak

Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Kelet-Közép-Európában ...

 • 2013.04.25 A csontritkulás, mint néma járvány

  Napjainkra bebizonyosodott, hogy nem csak a nők szenvednek csontritkulásban, hanem a férfiak is. Hazánkban jelenleg körülbelül 600 ezer nő és fele annyi, azaz 300 ezer férfi szenved eme betegségben. Olvasson tovább, ha kíváncsi az okokra és a megelőzésre!

 • 2013.04.25 Világrekord-kisérlet a Millenárison

  Háromszáznál több lépésből álló Goldberg-szerkezetet terveznek hónapok óta azok a mérnökhallgatók, akik világrekord megdöntésre készülnek szombaton, a Millenáris B épületében nyíló mérnökök játszótere elnevezésű programon. A rekordkísérlet mellett számos izgalmas és kihívással teli játékban tehetik próbára tudásukat a műszaki felsőoktatásba járó diákok.

 • 2013.04.24 Edzésben az ideális testsúlyért!

  Habár az elhízás a betegség fő kiváltó oka, mégis a fenyegetések legnagyobb része a metabolikus szindrómával köthető össze, több kockázati tényező kapcsolódik a cukorbetegséghez és szívbetegséghez. A fogyás segíthet egészségünk növelésében és csökkentheti a kockázatot. Azonban sokaknak nagy küzdelem megtartani ezt a súlyt hosszabb távon.

 • 2013.04.24 A betegek drágábban és nehezebben jutnak hozzá a gyógyszerekhez

  A GKI egészségügykutató intézete legfrissebb felmérése alapján azt állapította meg, hogy a betegek a néhány évvel ezelőttinél "drágábban és nehezebben jutnak hozzá a gyógyszerekhez".

 • 2013.04.24 A merevedési problémákról

  A szexuális zavar testi, lelki tényező eredményeképpen alakul ki, többsége azonban e két tényező együttes fennállásának eredménye. A testi problémák általában szorongáshoz, félelemhez, stresszhez, teljesítménykényszerhez vezetnek, melyek később a tünetek súlyosbodását eredményezik. A férfiaknál a hímvessző merevedési zavara a leggyakoribb szexuális zavar, de a nemi vágy csökkenése is sokakat érint.

 • 2013.04.23 Kullancsencephalitis: előzzük meg!

  A kullancsoknak több tucat fertőző betegség kórokozóinak terjesztésében lehet szerepük. Hazánkban leginkább két betegségért tehetők felelőssé: a Lyme-kórért, illetve a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladásért (kullancsencephalitis). Ez utóbbi betegség nem ritka, és súlyos következményekkel járhat. Védekezzünk ellene! A legfontosabb tudnivalókat dr. Schneider Ferenc infektológus főorvos, a szombathelyi Markusovszky Kórház Infektológiai Osztályának vezetője segítségével foglaltuk össze.

 • 2013.04.23 Férfi meddőség: az alacsony tesztoszteron szint okozza?

  A férfi meddőséget az alacsony tesztoszteron szint okozza? Létezik férfi klimax? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat cikkünkben

 • 2013.04.21 XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - vasárnapi programok

  A tegnapi ajánlatunk ma is érvényes. A Nemzetközi Könyvfesztivál ma is színes és minden korosztálynak tetsző programokkal várja az érdeklődőket Budapesten a Millenárison!

 • 2013.04.20 XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szombati programok

  Ma is gyönyörű napra ébredtünk. Egy egész napos, családi programot ajánlunk mára, ha nem kertészkedéssel és kirándulással töltenék a hétvégét!

 • 2013.04.19 Veszélyes étrend-kiegészítőkre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ

  Az interneten megrendelhető veszélyes étrend-kiegészítőkre hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön Facebook-oldalán.