Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2013.05.31 Európában folyamatosan emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja

  A legfrissebb adatok szerint Európában folyamatosan emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • 2013.05.31 A világátlag dupláját fogyasztjuk cigarettából

  A személyenkénti cigarettafogyasztás Magyarországon duplája a világátlagnak, vagyis fejenként meghaladja az évi háromezer szálat - hívta fel a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) a pénteki dohányzásmentes világnap alkalmából.

 • 2013.05.31 Napi gyógynövény tippünk: Ánizs

  Napi gyógynövény-határozónkban az Ánizst mutatjuk be.

 • 2013.05.30 Meghalt egy lány Vácon – Mindent az agyhártyagyulladásról

  A múlt hétvégén agyhártyagyulladásban elhunyt lány környezetében 106 embernek írtak fel az orvosok antibiotikumot.

 • 2013.05.30 A férfiak derülátóbbak

  Egy friss amerikai közvélemény-kutatás szerint a férfiak érezhetően egyre optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően. A nők azonban továbbra is pesszimisták, nehéz anyagi helyzetre panaszkodnak, és spóroláson törik a fejüket.

 • 2013.05.30 Napi egy óra mozgás

  Szó sem lehet kandalló előtt ücsörgő nyugdíjaskorról, egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás eredményei kijózanító adatokkal szolgáltak arról, mennyit kell mozogni, ha idősen sem akarunk elhízni: sokat. A nem diétázó idős nők számára legalább napi egy óra testmozgás szükséges ahhoz, hogy jó formában maradjanak. A túlsúllyal küzdőknek pedig még ennél is több a napi kötelező mozgásmennyiség.

 • 2013.05.30 Veszélyes a házipor?

  A háziporban található baktérium-populációk határozhatják meg, hogy az adott otthonban élő gyermeknél kialakul-e asztma - állítja egy, az Applied Environmental Microbiology folyóirat áprilisi számában megjelent tanulmány. Friss kutatások azt igazolták, hogy a háziporban sokféle és nagy mennyiségű baktérium van jelen.

 • 2013.05.30 Csontritkulás: nem törvényszerű!

  A posztmenopauzás oszteoporózis - változókori csontritkulás - a már nem menstruáló nők egy részét érinti. Ha leáll a ciklus, egy éven belül jelentős csontvesztés következhet be. A csontritkulás kezdetben akár évekig is tünetek nélkül zajlik. Később a hát, a gerinc táján bizonytalan fájdalom, fáradékonyság, gyengeség jelentkezhet. A harmadik fázisban pedig már kisebb-nagyobb csonttörések is előfordulhatnak.

 • 2013.05.30 Napi gyógynövény tippünk: Angosztura

  Napi gyógynövény-határozónkban az Angoszturát mutatjuk be.

 • 2013.05.29 Inkontinencia

  A latin kifejezés jelentése a Nemzetközi Kontinencia Társaság definíciója szerint "olyan önkéntelen vizeletvesztés (...) amely alkalmatlan időben, illetve helyen történik (...)." A probléma ma Magyarországon 5-600 ezer embert - főleg nőket - érint. Kiemelten veszélyeztetettek a kismamák, a negyven év feletti nők és az ötven év feletti férfiak.