Férfitükör

Előző Következő
Itt az ősz, és máris lebetegedett?

Sokan érzik úgy, hogy a hűvösebb napokkal együtt megérkezett a náthaszezon is az életükbe. Ősztől nyárig szinte egyik betegség követi a másikat ...

Hirdetés
 • 2011.07.04 Orvosszövetség: több mint hatezer orvos távozhat jövőre

  A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) felmérése szerint több mint hatezer szakorvos és rezidens hagyhatja el jövőre az országot, ha a következő fél évben nem dolgoznak ki olyan életpályamodellt, amely itthon tartaná őket.

 • 2011.06.30 Egész éves óraátállítást javasolnak brit orvosok

  Az egész évre szóló óraátállítás mellett érvelnek brit orvosok, akik szerint télen és nyáron is egy órával előrébb kellene tekerni az órákat a szigetországban.

 • 2011.06.20 Új nazális spray horkolás ellen

  Nagy-Britanniában új nazális spray került forgalomba, amely a garat hátsó izmainak megfeszítésével enyhíti a horkolást.

 • 2011.06.06 Hazánk a legfertőzöttebb parlagfüves terület Európában

  Jelenleg arasznyi a probléma, de ha virágba borul, több mint félmillió ember élete lehet nehezebb Országszerte 5-25 centiméteres magasságban van a parlagfű, ezért már most, még a virágzás előtt meg kell kezdeni az irtását

 • 2011.06.01 Hasmenésjárvány: Tények és adatok

  A 2011. május 22-én kezdődő, elsősorban észak-németországi területről kiinduló hasmenés járvány eddig több, mint 1400 esetben okozott betegséget, és a fertőzés súlyos szövődménye, a hemolitikus urémiás szindróma (HUS) eddig 353 esetben lépett fel.

 • 2011.06.01 Elindult az Egészségtükör.hu !

  A mai napon elindult egy új egészségügyi-életmódportál az egeszsegtukor.hu

 • 2011.05.31 Egészségügy a világban

  Egy 11 gazdag országra kiterjedő vizsgálatból az derült ki, hogy az amerikaiak esnek el a legnagyobb valószínűséggel az egészségügyi ellátástól annak költségei miatt, és még akkor is nehezen tudják kifizetni az egészségügyi számláikat, ha rendelkeznek biztosítással. A tanulmányt készítő New York-i Commonwealth Fund szerint "az Egyesült Államok áll az élen a biztosítással összefüggő legnegatívabb gyakorlatok tekintetében".

 • 2011.05.31 Nyolc hasmenéses beteg

  Nyolc beteg székletvizsgálati anyaga érkezett meg eddig az Országos Epidemiológiai Központba. A hasmenéses tünetekkel orvoshoz forduló páciensek mindegyike vagy Németországban járt, vagy német állampolgárral érintkezett az elmúlt időszakban.

 • 2011.05.30 Magyarországon nincs hasmenés járvány

  A hét végéig 5 olyan székletminta érkezett az Országos Epidemiológiai Központba, melyet Németországban járt magyar betegtől küldtek be vizsgálatra az egészségügyi intézmények - mondta dr. Szabó Enikő vasárnap, a Budapesten, az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban megtartott sajtótájékoztatón.

 • 2011.05.16 Hogyan hívjunk mentőt?

  Új rovatunkban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója segítségével arra adunk tippeket, hogy miképpen kerülhetjük el a veszélyes helyzeteket, mit tegyünk, ha baleset tanúi vagyunk, hogyan segíthetünk magunknak vagy másoknak.