Férfitükör

Előző Következő
Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere.

 • 2013.05.20 Napi 1 aszpirin a rák ellen!

  Három brit kutatás is alátámasztja, hogy a szívroham elleni harcban alkalmazott aszpirin a rák megelőzésében és kezelésében is szerephez juthat.

 • 2013.05.19 Energizálás

  Az energiafelhasználásunk optimalizálása olyan, mint testsúlyunk kontrollálása. Mindenhol hallhatjuk a jobbnál jobb ötleteket, de a tényleges "diéta" elkezdése mindig húzódik, halasztódik. Hogyan kezdjem, hol kezdjem, mivel kezdjem? Íme egy kis segítség, hogy lépésről lépésre valósítsuk meg energiafelhasználásunk átformálását és tegyük bolygónkat egészségesebbé, és még spóroljunk is.

 • 2013.05.19 Energiáink harmóniája

  A reflexológia egy energiaterápia, amely a láb és a kéz mentén található reflexzónákra épül, amelyek összeköttetésben vannak a mirigyekkel és a különféle szervekkel. A reflexológia hatásmechanizmusa az ősi keleti gyógyászatból már jól ismert. Az emberi testben található reflexzónák nyomás, masszírozás hatására a fej felé tartó idegeken keresztül stimulálják az agyat, ily módon juttatva el a szükséges üzenetet az érintett szervek felé.

 • 2013.05.19 Vállpanaszok enyhítésére

  A baseballt játszó gyerekeknél egy egyszerű nyújtógyakorlattal kiküszöbölhető a dobókarban gyakran jelentkező fájdalom és húzódás kialakulása, adta hírül az amerikai ortopédorvosok éves közgyűlésén egy kutatócsoport. Az ún. "alvó-nyújtás" gyakorlatát az egyik oldalra fekve kell elvégezni, ebben a helyzetben szükséges a vállízületet körkörösen mozgatni 30 másodpercen keresztül.

 • 2013.05.19 D-vitamin-hiány: súlyos következmények

  A D-vitamin hiánya hozzájárulhat a gyakoribb szívbetegség és stroke okozta halálozáshoz az amerikai feketék körében - derült ki a Rochesteri Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói által közzétett új tanulmányból. A kutatók a fehérek és afroamerikaiak között a szív-érrendszeri halálozások tekintetében mutatott különbségnek jártak utána, a D-vitamin azért került érdeklődésük középpontjába, mivel azt számos súlyos betegséggel hozták kapcsolatba.

 • 2013.05.18 A dohányzás rontja a látást

  Egy nemrégiben végzett felmérés szerint, az egészség megőrzése kapcsán a megkérdezett magyarok 47,5%-a minősítette az ép látást a legfontosabbnak. 43%-uk szerint a szem nap elleni védelme a látás megőrzésének legbiztosabb módja. A válaszok között ezt követte a magas vérnyomás csökkentése (35,5%), majd az egészséges és kiegyensúlyozott étrend (16,5%). A válaszadóknak csak egy igen kis része, 13,9%-a gondolta úgy, hogy a dohányzás abbahagyása hatékony eszköz lehet az egészséges látás megőrzése érdekében.

 • 2013.05.18 Kevés alvás - magas vércukor?

  A kisgyerekek hajlamosabbak lehetnek a magas vércukorszintre, ha nyolc órát vagy annál kevesebbet alszanak éjszaka, jelentették ki kínai és amerikai kutatók.

 • 2013.05.18 Növeli a depresszió esélyét a kevés alvás

  Jelentősen csökken az esélye a depressziónak és az öngyilkosságnak azoknál a kamaszoknál, akik korán fekszenek le aludni.

 • 2013.05.18 Fogyasztó munkakörök

  Az egészséges munkakörnyezet egyaránt hozzájárul a munkavállalók súlyvesztéséhez és a produktivitáshoz is. Évtizedek óta meghatározza az irodákat az egy helyben ülés - nyolc óra egy székben, semmi mozgás, lassú súlygyarapodás. De mi lehet erre a megoldás?

 • 2013.05.17 Limfóma - A rejtőzködő betegség

  Hazánkban évente mintegy 1000 új limfómás megbetegedést fedeznek fel. A betegség krónikus lefolyású, tünetei nem látványosak és más, kevésbé súlyos betegségekben is előfordulnak. Ez a kór azok közé a tumoros megbetegedések közé tartozik, amelyekről az emberek rendkívül keveset tudnak.