Férfitükör

Előző Következő
A munka okozza az ízületi fájdalmakat?

A 35 év feletti városi emberek minimum fele dolgozik már legalább tíz éve azonos testhelyzetet igénylő munkában, ami sokuknál mozgásszervi panaszokat ...

 • 2013.03.21 Ismét erős szélre és hófúvásra kell készülni

  Csütörtökre ismét több megyére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható jelentős mennyiségű csapadék, az erős szél, illetve a hófúvás miatt. Péntekre az erős hófúvás miatt az ország északkeleti csücskére már másodfokú figyelmeztetések is érvényben vannak.

 • 2013.03.18 Heti filmajánló - A házban

  Egy Francois Ozon-film mellett nem lehet "csak" úgy elmenni. Múlt héten érkezett meg Magyarországra "A házban" c. új filmje ez a sajátos hangvételű thriller.

 • 2013.03.16 Szeptembertől korlátozhatják transzzsírsav használatát

  Már ez év szeptember elsejétől bevezetné az ételek transzzsírsav-tartalmának korlátozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 • 2013.03.15 150 út járhatatlan, 100 ezer ember áram nélkül!

  100 településen maradtak áram nélkül, 150 út járhatatlan, 30 települést zárt el a hó, köztük Pápát is. Még mindig több százan lehetnek az utakon és a vesztegelő vonatokon. A március 15-i programokat lefújták. Folyamatosan frissülő híreinket itt olvashatja az országos helyzetről

 • 2013.03.15 Friss hírek a márciusi hóviharról! (Folyamatosan frissül)

  Folyamatosan frissülő hírösszeállításunk a márciusi hóviharról

 • 2013.03.14 A vesetranszplantációról

  A transzplantáció (magyarul átültetés) kifejezés a veseelégtelenségben szenvedő betegek esetében mindig a veseátültetésre vonatkozik. A veseátültetés módszerei és az átültetés után alkalmazott gyógykezelés az elmúlt évtizedben sokat fejlődött. Jelenleg a sikeres átültetés a végállapotú veseelégtelenség kezelésének legjobb módszere. A sikeres veseátültetéssel csaknem teljes rehabilitáció érhető el, erre azonban nem minden művesekezelésben részesülő betegnek van esélye.

 • 2013.03.14 Vese Világnap

  A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (International Society of Nephrology (ISN)) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Kidney Foundations (IFKF)) magyar kezdeményezésre, minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította. A Vese Világnap megrendezésére 2013-ban immár nyolcadik alkalommal kerül sor, ezúttal március 14-én. A 6 kontinens több mint 100 országában – köztük Magyarországon is - megtartott világnap ez évi központi üzenete: „Előzd meg a vesekárosodást! Védd a vesédet, tudd meg, hogyan!”.

 • 2013.03.13 Heti filmajánló: Született gengszterek

  A múlt héten mutatták be a magyar mozik a Született gengszterek című filmet Al Pacinó és Christopher Walken főszereplésével. Most ezt a filmet ajánljuk Kedves Olvasóinknak!

 • 2013.03.04 Heti filmajánló: Napos oldal

  Már két hónapja játsszák a magyar mozik, rengeteg Oscar jelölést kapott, de végül "csak" a női főszereplő Jennifer Lawrence vitte haza a díjat. Pedig más is megérdemelte volna. Vígjáték, romantikus dráma, vagy mindkettő?

 • 2013.03.01 Belélegezhető gyógyszerek

  Kevesen tudják, de sok gyógyszerhatóanyagot nem feltétlenül a már megszokott beviteli módon - tabletta vagy injekció formájában - kell a szervezetbe juttatni. Kézenfekvő megoldás lehet a légzőszervrendszer felhasználása is.