Férfitükör

Előző Következő
Mi jelzi, hogy az asztma kezelése nem megfelelő?

Az asztma kezelésének célja, hogy a beteg tünetei megszűnjenek, a személyre szabott kezelést alkalmazva a betegsége ne befolyásolja az életminőségét.

 • 2012.12.03 Novák Péter a Pávában: „Küzdök a hagyományaimért”

  Mindig fölszállott, röpült valamiért az a páva! Szegénylegényekért, új magyar csodákért, most újra azért, hogy otthonosan érezzük magunkat a saját kultúránkban. A Duna tévé tehetségkutató műsora, a Fölszállott a páva autentikus házigazda párt talált Herczku Ágnes és Novák Péter személyében. Előbbi mellénykéje vállán kisliba ült békésen (kézi horgolás, éppúgy eredeti, mint a régi falvédők, melyekből az alkalmi overallja készült) az első adásban, Péteren pedig látszik, hogy bármikor szívesen letenné a mikrofont egy kis csizmaszárcsapkodásért.

 • 2012.12.01 Örökölhető-e az Alzheimer-kór?

  Tisztelt Szerkesztőség! Édesanyámnál 76 éves korában Alzheimer-kórt állapítottak meg. Teljesen leépült, borzasztó volt végigkövetni a hanyatlását. Én 58 éves vagyok. Az utóbbi években azt tapasztalom magamon, hogy romlik a memóriám, feledékeny, szórakozott lettem. Ez azért is kínos, mivel vezető beosztásban dolgozom (fokozott elvárásoknak, nagy stressznek vagyok kitéve). Öröklődik-e ez a betegség? Mik az Alzheimer-kór tünetei, hogyan állapítható meg a diagnózis?

 • 2012.11.30 Ma Kulkával ebédelek

  Ha most nyár lenne, kitűznék egy időpontot – mondjuk szombat délutánra – és meghívnám néhány barátomat, akikkel már régen beszélgettünk. Péntek reggel, fejemben a készülő menüt forgatva bevásárolnék. Másnap főzés: valami „a Kulkából”, majd a találkozás: jó ízek és ízes beszélgetések. Hát ilyen kísértésbe visz Kulka János Önételrajza…

 • 2012.11.20 Véletlen diagnózisok

  A klinikai kísérletek során elvégzett képalkotó vizsgálatok a résztvevők közel 40 százalékában tárnak fel daganatot, aneurizmát vagy valamilyen fertőzést, azonban sok esetben nem derül ki, hogy ezek a "véletlen leletek" milyen hatással vannak az egészségre, olvasható egy friss tanulmányban.

 • 2012.11.18 Egyenlő elvek mentén

  Minden hatodik európai valamilyen fogyatékossággal él. A jövő évtől egyetlen, az egész blokkra kiterjedő jogosultságokat biztosító kártyával léphetik át az EU határait. Az Európai Bizottság közölte, hogy például az egyik ország mozgássérült parkolókártyája a másikban is érvényes lesz. A nagyszabású tervezet célja, hogy akadálymentes Európát teremtsenek a 80 millió fogyatékkal élő ember számára

 • 2012.11.15 Füstölgő rudak - Ne gyújts rá! Világnap

  Magyarország - a dohányosok számát tekintve - meglehetősen előkelő helyen áll a világranglistán: negyedikek vagyunk. Ma, november 15.-én van a Ne Gyújts Rá! VilágnaN. A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért és a Légúti Betegek Országos Egyesülete ezen a napon közel négy évtizede arra szólítja fel a dohányosokat, hogy gyújtsanak rá, és ha ez sikerült, akkor másnap és később se nyúljanak ismét a cigarettához.

 • 2012.11.14 Diabétesz Világnap - November 14.

  Tégy a cukorbetegség ellen! Most! A Diabétesz Világnapok fő témája 2009-2013 között öt évig a diabétesz edukáció és prevenció. Bár 2012 a ciklus negyedik éve, a cukorbetegség megfelelő oktatása és megelőzése semmit sem vesztett jelentőségéből, továbbra is hatalmas a feladat a cukorbetegek és szakemberek számára.

 • 2012.11.06 Egy hasznos eszköz artritiszes betegeknek

  Fiatal formatervezők hasznos eszközt terveztek reumatoid artritiszes betegek számára. A fájdalmas betegség elsősorban a kezeket érinti. A betegség az olyan apróbb-nagyobb cselekvésekben is meggátolja a betegeket, amelyek az egészségesek számára teljesen hétköznapiak. Ilyen a fésülködés, a mosakodás, egy gomb begombolása, a cipzár felhúzása, az evés, az ivás, egy gyógyszeres doboz kinyitása, egy intézmény nehéz ajtajának kitámasztása

 • 2012.10.29 A férfiakat jobban megviseli a válság

  A gazdasági világválság sokkal inkább károsítja a férfiak szellemi egészségét, mint a nőkét - állítják brit kutatók.

 • 2012.10.17 Lásson tisztán Ön is! Október a Látás Hónapja

  A Magyar Látszerész Szövetség szervezésében 2012. októberében ismét megrendezésre kerül a „Látás Hónapja” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében az országos akcióban résztvevő több száz vizsgálati ponton ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők. A program 2012. október 1-tôl október 31-ig kerül megrendezésre.