Férfitükör

Előző Következő
Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere.

 • 2013.06.01 Zöld teával az egészségünkért

  Egy japán tanulmány szerint a zöld tea fogyasztása csökkenti a szív- és keringési betegségek, illetve az ezek következtében fellépő halálozás kockázatát. A több mint 40000 résztvevővel készült kutatás azt is kimutatta: ugyanez nem igaz a rák kialakulására, illetve az ezzel kapcsolatos halandóságra.

 • 2013.05.31 Szennyező gázok

  Légkörkutatók arra figyelmeztetnek, hogy a műtétek során érzéstelenítéshez használt anesztetikus gázok nagy szerepet játszanak a földi légkör globális felmelegedésében. A műtéti érzéstelenítő gázok legalább annyira károsak a környezetre, mint egy fagyasztó, mégsem sorolják őket az olyan üvegházhatást okozó gázok köze, mint a szén-dioxid, a fagyasztó- vagy nevetőgázok.

 • 2013.05.31 A probiotikumok befolyásolják az agyműködést

  Először sikerült kimutatniuk kutatóknak, hogy a táplálékkal a gyomorba bevitt baktériumok hatással lehetnek az emberi agy működésére.

 • 2013.05.31 Európában folyamatosan emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja

  A legfrissebb adatok szerint Európában folyamatosan emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • 2013.05.31 A világátlag dupláját fogyasztjuk cigarettából

  A személyenkénti cigarettafogyasztás Magyarországon duplája a világátlagnak, vagyis fejenként meghaladja az évi háromezer szálat - hívta fel a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) a pénteki dohányzásmentes világnap alkalmából.

 • 2013.05.31 Napi gyógynövény tippünk: Ánizs

  Napi gyógynövény-határozónkban az Ánizst mutatjuk be.

 • 2013.05.30 Meghalt egy lány Vácon – Mindent az agyhártyagyulladásról

  A múlt hétvégén agyhártyagyulladásban elhunyt lány környezetében 106 embernek írtak fel az orvosok antibiotikumot.

 • 2013.05.30 A férfiak derülátóbbak

  Egy friss amerikai közvélemény-kutatás szerint a férfiak érezhetően egyre optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően. A nők azonban továbbra is pesszimisták, nehéz anyagi helyzetre panaszkodnak, és spóroláson törik a fejüket.

 • 2013.05.30 Napi egy óra mozgás

  Szó sem lehet kandalló előtt ücsörgő nyugdíjaskorról, egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás eredményei kijózanító adatokkal szolgáltak arról, mennyit kell mozogni, ha idősen sem akarunk elhízni: sokat. A nem diétázó idős nők számára legalább napi egy óra testmozgás szükséges ahhoz, hogy jó formában maradjanak. A túlsúllyal küzdőknek pedig még ennél is több a napi kötelező mozgásmennyiség.

 • 2013.05.30 Veszélyes a házipor?

  A háziporban található baktérium-populációk határozhatják meg, hogy az adott otthonban élő gyermeknél kialakul-e asztma - állítja egy, az Applied Environmental Microbiology folyóirat áprilisi számában megjelent tanulmány. Friss kutatások azt igazolták, hogy a háziporban sokféle és nagy mennyiségű baktérium van jelen.