Férfitükör

Előző Következő
Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere.

 • 2013.06.03 Michael Douglas torokrákját orális szex okozta

  Orális szex okozta torokrákját - árulta el Michael Douglas, a Behind the Candelabra című életrajzi dráma sztárja a The Guardian című brit napilapnak adott interjújában.

 • 2013.06.03 Napi gyógynövény tippünk: Amerikai lázgyökér

  Napi gyógynövény-határozónkban az Amerikai lázgyökeret mutatjuk be.

 • 2013.06.02 Ártalmatlan sokkoló

  A legtöbb egyesült államokbeli rendfenntartó szervnél bevett dolog a Taser (távsokkoló) használata, ha a gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal. Nemrégiben felmerült, hogy az elsősorban tömegoszlatáshoz használt eszköz használata a célpont halálához vezethet, ennek próbált meg utánajárni a san diegói Kalifornia Egyetem.

 • 2013.06.02 Mikrorészecskék a védőoltások javítására

  Az Iowa Állami Egyetem kutatói mikroszkopikus méretű részecskék felhasználásával egy merőben új védőoltási eljárást dolgoztak ki. "A jelenlegi védőoltások hatásosan hoznak létre a szervezetben antitesteket, melyek meggátolják a kórokozó sejtekbe jutását. Néhány betegség esetében azonban ez nem elég hatékony." - fejtette ki Dr. Jenny Wilson-Welder, a kutatócsoport vezetője.

 • 2013.06.01 Milyen hatással van az időjárás az egészségünkre?

  A "holisztikus" kifejezést általában a kiegészítő egészségügyi kezelések leírására szokták használni. De mit is jelent valójában az, hogy holisztikus?

 • 2013.06.01 A vérnyomás szabályozásához köthető géneket írtak le

  Közel két tucat genetikai szakasz köthető az embernél a vérnyomás szabályozásához - idézte egy nemzetközi kutatócsoport több százezer ember adatainak vizsgálata alapján született megállapítását a BBC hírportálja.

 • 2013.06.01 Kalcium a hosszú élet reményében

  Svéd kutatók felfedezték, hogy a több kalciumot fogyasztó férfiaknak 25 %-kal csökkent az esélye arra, hogy meghalnak a következő évtizedben, mint azoknak, akik a legkevesebbet vették magukhoz a táplálékkal. Egyik résztvevő sem szedett kalciumpótló készítményt. Az eredmények egybevágnak a korábbi kutatások felfedezésével, melyek a magasabb kalciumbevitelt összefüggésbe hozták az alacsonyabb mortalitással, mind a férfiak, mind a nők esetében, derül ki az American Journal of Epidemiology cikkéből.

 • 2013.06.01 A tesztoszteron nem jár a korral

  Az idősebb férfiaknál a magas tesztoszteronszint szívbetegségekkel vagy szívrohammal társulhat. Az Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet által finanszírozott vizsgálatba közel 700, 65 évnél idősebb férfit vontak be és kifejezetten a hormonszintek, illetve szívbetegségek közti kapcsolatot vizsgálta.

 • 2013.06.01 Az emésztésünk

  Vajon tudjuk, hogy a megevett táplálék miként is bomlik le és épül be szervezetünkbe? Az ember szervezetében az emésztés a szájüregben kezdődik, ahol a fogak által szétzúzott táplálék nyállal keveredik. A nyálat a fültő, a nyelv és az állkapocs alatti mirigyek termelik. A nyál elősegíti a táplálék továbbhaladását a nyelőcsőben, és szénhidrátbontó enzimet (nyálamiláz) is tartalmaz. A nyálamiláz a táplálék keményítőjét dextrinekre és maltózra bontja. A táplálék a szájüregből a garaton át a nyelőcsőbe, onnan pedig a gyomorba jut.

 • 2013.06.01 A szív körüli zsírszövet károsabb, mint az elhízás

  Amerikai kutatók kiterjedt vizsgálata szerint a szívburokban lévő zsírpárna védi a szívet, ám ha sok van belőle, veszélyesebb, mint a test egészét érintő elhízás.