Férfitükör

Előző Következő
Programok az Alzheimer Világhónap alkalmából

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene ...

 • 2013.04.26 A csend hangjai

  A fülzúgás (tinnitus), mint akusztikus stimuláció nélküli hanghatás, rendszeresen visszatérő kérdése a fül-orr-gégészetnek, mert a probléma nem minden esetben kezelhető hagyományos orvosi beavatkozásokkal. Közös gondja orvosnak, betegnek egyaránt.

 • 2013.04.26 Mi kerül az asztalra?

  Az élelmiszer-fogyasztással kapcsolatos megbetegedéseket a WHO a tíz leggyakoribb betegség közül az első helyre sorolja. Ezért rendkívül fontos az élelmiszer-biztonság kérdésköre, mely az élelmiszerek által okozott megbetegedések kockázatait vizsgálja és ezeknek a kockázatoknak a visszaszorítására törekszik.

 • 2013.04.26 Gomba a lábon

  A láb gombás betegségei népbetegségnek számítanak. A lakosság mintegy fele szenved enyhébb, illetve súlyosabb fertőzésben. A fertőző gombás folyamatot különféle fonalas és sarjadó gombák okozzák. Főleg a lábujjközök fertőződnek, és nem ritka, hogy baktériumokkal együtt okozzák a kellemetlen és nemritkán súlyos tüneteket.

 • 2013.04.25 A csontritkulás, mint néma járvány

  Napjainkra bebizonyosodott, hogy nem csak a nők szenvednek csontritkulásban, hanem a férfiak is. Hazánkban jelenleg körülbelül 600 ezer nő és fele annyi, azaz 300 ezer férfi szenved eme betegségben. Olvasson tovább, ha kíváncsi az okokra és a megelőzésre!

 • 2013.04.25 Világrekord-kisérlet a Millenárison

  Háromszáznál több lépésből álló Goldberg-szerkezetet terveznek hónapok óta azok a mérnökhallgatók, akik világrekord megdöntésre készülnek szombaton, a Millenáris B épületében nyíló mérnökök játszótere elnevezésű programon. A rekordkísérlet mellett számos izgalmas és kihívással teli játékban tehetik próbára tudásukat a műszaki felsőoktatásba járó diákok.

 • 2013.04.24 Edzésben az ideális testsúlyért!

  Habár az elhízás a betegség fő kiváltó oka, mégis a fenyegetések legnagyobb része a metabolikus szindrómával köthető össze, több kockázati tényező kapcsolódik a cukorbetegséghez és szívbetegséghez. A fogyás segíthet egészségünk növelésében és csökkentheti a kockázatot. Azonban sokaknak nagy küzdelem megtartani ezt a súlyt hosszabb távon.

 • 2013.04.24 A betegek drágábban és nehezebben jutnak hozzá a gyógyszerekhez

  A GKI egészségügykutató intézete legfrissebb felmérése alapján azt állapította meg, hogy a betegek a néhány évvel ezelőttinél "drágábban és nehezebben jutnak hozzá a gyógyszerekhez".

 • 2013.04.24 A merevedési problémákról

  A szexuális zavar testi, lelki tényező eredményeképpen alakul ki, többsége azonban e két tényező együttes fennállásának eredménye. A testi problémák általában szorongáshoz, félelemhez, stresszhez, teljesítménykényszerhez vezetnek, melyek később a tünetek súlyosbodását eredményezik. A férfiaknál a hímvessző merevedési zavara a leggyakoribb szexuális zavar, de a nemi vágy csökkenése is sokakat érint.

 • 2013.04.23 Kullancsencephalitis: előzzük meg!

  A kullancsoknak több tucat fertőző betegség kórokozóinak terjesztésében lehet szerepük. Hazánkban leginkább két betegségért tehetők felelőssé: a Lyme-kórért, illetve a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladásért (kullancsencephalitis). Ez utóbbi betegség nem ritka, és súlyos következményekkel járhat. Védekezzünk ellene! A legfontosabb tudnivalókat dr. Schneider Ferenc infektológus főorvos, a szombathelyi Markusovszky Kórház Infektológiai Osztályának vezetője segítségével foglaltuk össze.

 • 2013.04.23 Férfi meddőség: az alacsony tesztoszteron szint okozza?

  A férfi meddőséget az alacsony tesztoszteron szint okozza? Létezik férfi klimax? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat cikkünkben