Férfitükör

Előző Következő
Programok az Alzheimer Világhónap alkalmából

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene ...

 • 2013.05.02 Neuromarketing

  Minden fejben dől el, ezért a vállalatok már nagyon kíváncsiak, hogy termékeik vásárlói fejében vajon mi járhat - a technológia pedig a cégek kezébe adhatja a titkot. A legújabb marketingkutatások már közelebb állnak a biológiához és az orvostudományhoz, mint a közgazdaságtanhoz. A neurológiai piackutatás új módszere ugyanis tényleg azt vizsgálja, mi jár a fejünkben.

 • 2013.05.02 Hiányzik valami?

  Sorozatunk befejező részében dr. Szentiványi Csilla orvos-természetgyógyász segítségével a legjelentősebb, "leghíresebb" hiánybetegségeket szedtük csokorba, amelyek a vitaminok vagy a nyomelemek hiányából fakadnak.

 • 2013.05.02 Milyen biciklit válasszunk?

  Ha kedvet kaptunk a kerékpározáshoz, csak fokozatosan tegyük a mindennapjaink részévé. Kezdjünk hetente néhány alkalommal 20-30 perces edzésekkel. Pár hét után emeljük az időtartamot 30-40 percre, de még ne növeljük a sebességet! Legalább hat hetes, rendszeres testedzés ajánlott, mielőtt fokoznánk a tempót.

 • 2013.05.02 Hogyan működik az endokrin rendszer?

  Nem tudunk elégszer rácsodálkozni arra, hogy az emberi test mennyire szervezetten, milyen összehangoltan működik. Számos folyamat anélkül megy végbe bennünk, hogy egyáltalán tudomást vennénk róla. Gondoljunk csak a növekedésre, az emésztésre, a nemi érésre, vagy a cukoranyagcserére.

 • 2013.05.02 Lenyűgöző immunrendszer

  Cikkünk első részében a " A csodálatos immunrendszer " c. cikkben dr. Kiss Emese belgyógyász, immunológus, segítségével összefoglaltuk, hogyan működik az immunrendszer. Ezúttal a szerzett immunrendszerrel is megismerkedtünk.

 • 2013.05.01 A szem a gondolatok tükre

  Egy új kutatás szerint szemünk mozgása árulkodik a fejünkben lévő számokról. A Melbourne-i Egyetem új kutatása szerint nehezebb lesz hazudni a korunkról vagy a kezünkben lévő lapokról, mert szemünk állása elárulja a számot, amire gondolunk. A tanulmányban a résztvevőket véletlenszerű számokból álló sorozat felállítására kérték. Felmérve szemük vízszintes és függőleges pozícióját, a kutatók képesek voltak megbízhatóan megjósolni a soron következő számot - még mielőtt a résztvevők elárulták volna azt.

 • 2013.05.01 Horkolás = diabétesz

  Az ausztráliai Sydney Egyetem kutatói szerint a horkolásnak nem kell hangosnak lennie ahhoz, hogy egészségügyi problémákat okozzon. Különösen igaz ez a nőkre.

 • 2013.05.01 A zsíros hal segít megelőzni a memóriavesztést

  A tonhal és más zsíros halak fogyasztása csökkenti a szélütés kockázatát, valamint segít a memóriavesztés megelőzésében is - közölték finn kutatók.

 • 2013.05.01 A dohányzási hajlam genetikai háttere

  A genetikai hajlam is szerepet játszik a nikotinfüggés kialakulásában - foglalta össze az amerikai pszichológusok szakmai vizsgálatának eredményeit a The New York Times egészségügyi melléklete.

 • 2013.04.29 Férfiak és nők -különbségek a gyógyításban is

  Az, hogy a férfiak és a nők szervezetének különbségei befolyásolják az egyes betegségek kialakulását és a gyógyszerek betegségekre kifejtett hatását, azt már régóta tudjuk, ám a pontos összefüggéseket napjainkban kezdték el kutatni.