Férfitükör

Előző Következő
Programok az Alzheimer Világhónap alkalmából

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene ...

 • 2013.05.10 Szuperbaktériumok

  A plasztikai műtéten átesett betegek új, szinte minden ismert antibiotikummal szemben ellenálló szuperbaktériumokat hurcoltak be Dél-Ázsiából Nagy-Britanniába, amelyek az egész világon elterjedhetnek. A kórházban szerzett fertőzések kezelése eddig is nehéznek bizonyult, azonban nemrégiben felfedezték, hogy egy, a gyógyszerrezisztenciát kódoló gént egyik baktériumfaj át tudja adni a másiknak, ezzel a kezelés még bonyolultabbá válhat.

 • 2013.05.10 Örömtelenül

  Az élet legintimebb történése a szexualitás, mégis akarva, akaratlanul naponta szembetaláljuk magunkat a testi érintkezés látványával. Ennek ellenére a valóság azt mutatja, hogy nagyon sok nő nem talál igazi örömöt a nemi életben.

 • 2013.05.10 A biológiai öregedés előrejelezheti a szívinfarktust

  Azok az emberek, akik gyorsabban öregednek - melyet a DNS rövidülése jelez - nagyobb eséllyel kapnak szívinfarktust. Minden egyes alkalommal, amikor a sejt kettéosztódik, a DNS legvége - az ún. telomer szakasz - rövidebbé válik. Amikor ez már túl sokat rövidült, akkor a sejt elpusztul.

 • 2013.05.09 Terápia aromákkal

  Az aromaterápia során az illóolajok hatóanyagainak jótékony hatását élvezhetjük. Az illóolajokat többféle betegség kezelésére is használhatjuk. Kedvező hatású légúti betegségeknél, de akár házikedvenceink parazitáit is elűzhetjük az illóolajok segítségével. Stresszoldásra, feszültség enyhítésére az aromamécses ajánlott.

 • 2013.05.09 A rostokról

  Az egészséges táplálkozás - a környezeti ártalmak és az emberek általános egészségi állapotának romlása miatt - az elmúlt évtizedekben vált igazán fontos kérdéssé. A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére a rostokban gazdag étrend, amely ellenállóvá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.

 • 2013.05.08 Ne induljon el nyaralni EU kártya nélkül!

  A nyaralási szezon közeledtével az utazni vágyók körében kívánja népszerűsíteni az Európai Egészségbiztosítási kártyát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkező magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetők egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére.

 • 2013.05.08 A tükör enyhítheti az amputáltak fájdalmait

  Megtréfálhatja az agyat egy egyszerű tükör, ez pedig segíthet az amputált betegek fájdalmának csillapításában. Ha a páciens egy darabig megmaradt lábának tükörképét nézi, az agya "elhiszi", hogy a levágott végtag még mindig a helyén van, így csökken az úgynevezett fantomfájdalom szintje - derül ki egy amerikai kutatásból.

 • 2013.05.08 Munka közben is zöldövezetben

  Ha növényekkel díszítjük a munkahelyünket, a dolgozók boldogabbak és elégedettek, állítja egy új tanulmány.

 • 2013.05.08 Férfias brókerek

  A "Férfiak előre!" tanulmány szerint a reggeli magasabb tesztoszteronszintek (férfi nemi hormon) nagyobb napi nyereséggel társulnak üzletkötők körében. A Cambridge Egyetem kutatói 17 londoni brókert vizsgáltak 8 napon át, mind a 17 résztvevő egészséges, drogokat nem használó férfi volt. Naponta kétszer mérték tesztoszteron- illetve kortizolszintjüket.

 • 2013.05.08 Lupusz, az ezerarcú kór

  A lupusz egy ritka autoimmun betegség, amely folyton változtatja megjelenési formáját. A kórról dr. Kiss Emese belgyógyász, immunológus, reumatológus - az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet Klinikai és Reumatológiai Osztályának vezetője - mesélt lapunknak.