Férfitükör

Előző Következő
Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere.

 • 2013.06.13 Vérnyomáscsökkentő sajt?

  Csökkentette a betegek vérnyomását a Grana Padano olasz parmezán sajt beiktatása enyhén magas vérnyomásban szenvedő, ACE-gátló gyógyszereket nem szedő egyének étrendjébe egy olasz vizsgálat tanúsága szerint.

 • 2013.06.13 Rémálomként értékeljük a magyar egészségügyet

  A magyarok alapvetően negatív változásokat tapasztaltak az egészségügyben az elmúlt öt évben. Ezzel a világ 15 országában végzett barométervizsgálat rangsorának 14. helyén szerepel Magyarország - közölte az Ipsos kutatóintézet nemzetközi vizsgálatának eredményeiről szerdán.

 • 2013.06.13 Napi gyógynövény tippünk: Bazsalikom (Ocimum basilicum L.)

  Napi gyógynövény-határozónkban a Bazsalikomot (Ocimum basilicum L.) mutatjuk be.

 • 2013.06.12 Karrier vagy szex?

  A merevedési zavarokkal küzdők 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepő az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében. Többek között ezek derültek ki a legnagyobb magyar internetes portál, valamint a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport közös felméréséből.

 • 2013.06.12 A társadalmi státusz és a gének kapcsolata

  Az alacsony társadalmi státuszhoz rossz egészség társul - számos tanulmány jutott erre a megállapításra, a háttérben lévő biológiai okok pedig mostanában kezdenek tisztázódni. Amerikai kutatók friss eredményei szerint közel ezer gén működésére van jelentős hatással az, hogy egy főemlős éppen milyen társadalmi státuszt foglal el környezetében, és ehhez milyen stressz kapcsolódik.

 • 2013.06.12 Meghalt a világ legidősebb embere

  Száztizenhat éves korában szerdán Japánban meghalt a világ legidősebb embere, a valaha legtovább élt férfi.

 • 2013.06.12 Növényi zsírokkal a prosztatarák ellen

  A prosztatarákban szenvedő férfiak életét meghosszabbíthatja, ha állati zsírok vagy szénhidrátok helyett növényi zsiradékot fogyasztanak - állítja egy tanulmány.

 • 2013.06.12 Napi gyógynövény tippünk: Babér (Laurus)

  Napi gyógynövény-határozónkban az Babér (Laurus) mutatjuk be.

 • 2013.06.11 Hűtlen vagyok, mert bizonyítani akarok

  Szexuális világatlasz elkészítésével keresik a választ francia földrajztudósok arra, hogy a világ mely részén tombol a hűtlenség, hol a leggyakoribb a gyermekek elleni nemi erőszak. Jogalkotás, házasságkötési stratégia, prostitúció, erőszak – az új atlasz kutatások, tanulmányok és számok segítségével a szexuális magatartásformák fejlődését vázolja fel a világ különböző részeire kivetítve.

 • 2013.06.11 Zenével az autizmus ellen

  Egy új kutatás eredményei nagy jelentőséggel lehetnek az autizmusban, diszlexiában vagy nyelvi zavarokban szenvedő gyermekek számára. Olyan társra vágysz, aki a hétköznapi beszélgetésekben is érzékeli a legfinomabb érzelmi jeleket? Akkor keress egy zenészt - ajánlják a Northwestern Egyetem kutatói.