Férfitükör

Előző Következő
Programok az Alzheimer Világhónap alkalmából

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene ...

 • 2013.05.14 Az autizmus

  Az autisztikus spektrum zavar érinti az egyén kommunikációs és interakciós képességét, továbbá meggátolja a társas helyzetekben való megfelelő viselkedést. A Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ szerint az Egyesült Államokban 110 gyerekből 1 szenved ebben az elváltozásban.

 • 2013.05.13 Csontritkulás ellen egyen zöldséget és gyümölcsöt!

  Ha sok fehérjét és gabonaszármazékot eszünk, a testünk által termelt savak miatt gyengülhetnek a csontjaink. Mindezt azonban ellensúlyozhatjuk azzal, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt veszünk fel az étrendünkbe.

 • 2013.05.13 Minden tizedik fiatal számára értelmetlen az élet?

  Értelmetlen az élet minden tizedik 16 és 25 év közötti fiatal számára - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből. A már végzett, de munkanélküli fiatalok kétszer annyira vannak kitéve a depresszió és kilátástalanság veszélyének, mint még tanuló vagy dolgozó társaik. A boldogság legfőbb forrása pedig a család és a barátok.

 • 2013.05.13 Jótékony pajzsmirigykezelés

  Egy brit kutatás nemrég kiderítette, hogy az alacsony tiroxin hormonszint elleni kezelés jótékonyan hat a betegek koleszterinszintjére, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és segít a fogyásban.

 • 2013.05.13 A dohányzók is elhízhatnak

  Egy új ausztráliai kutatás eredményei megcáfolják azt a tévhitet, hogy a cigarettázás miatt nem hízunk el. Ez egy újabb figyelmeztetés lehet a dohányosok számára.

 • 2013.05.13 Genetikai kapcsolat a rák és a skizofrénia között

  Az Amerikai Neuropszichofarmakológus Társaság éves kongresszusán több előadás is elhangzott, mely alátámasztja a genetikai kapcsolatot a skizofrénia és rák között. Ez magyarázatot adhat arra, hogy miért fordul elő ritkábban a rákbetegség a skizofréniás betegek és szüleik körében, annak ellenére is, hogy egészségtelenül étkeznek, és sokan közülük dohányoznak.

 • 2013.05.12 A táplálkozás és az ekcéma

  Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma tünetei jelentkezhetnek már kisgyermekkorban is, a panaszok pedig sok esetben végig kísérik a beteg életét. Dr. Babai László prevenciós szakértő segítségével most arra a kérdésre keressük a választ, miként befolyásolja étkezésünk a tünetek fellángolását.

 • 2013.05.12 Ha tágulnak a vénák...

  Az aranyeres csomók a végbél és a végbélnyílás falában található vénatágulatok. Azokat az aranyereket, amelyek a végbélnyíláson belül maradnak belső, az azon kívülre kerülőket pedig külső aranyereknek nevezik.

 • 2013.05.10 "Le a magas koleszterinnel!"

  Magyarországon évek óta a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik a vezető halálokot. A keringési eredetű megbetegedések egyik fő rizikófaktora a magas koleszterinszint, amire a felnőtt lakosság háromnegyede egyáltalán nem fordít figyelmet, holott majd minden második embernek magas a koleszterinszintje. A magas koleszterinszintnek nincsenek tünetei! Ráadásul a női menopauzával gyakran koleszterinszint-emelkedés jár, így a változókorban lévő nők különösen veszélyeztetettek.

 • 2013.05.10 Alzheimer-kór és vérszegénység

  Az Alzheimer-kórban nő a vérszegénység kockázata, azonban a kapcsolat bizonytalan, a megerősítéshez további vizsgálatok szükségesek. Az Alzheimer-kór Nemzetközi Konferenciáján, Honoluluban bemutatott ausztrál tanulmány 768 egészséges egyén és a gondolkodás enyhe funkciós zavaraiban szenvedő 133 beteg hemoglobinját hasonlította össze, ezzel párhuzamosan tesztelték a rövid- és hosszútávú memóriát, és a kognitív készségeket.