Férfitükör

Előző Következő
Hiperkeratosis: Amikor megvastagodik a bőr

A hiperkeratosis egy összefoglaló megnevezés, amely a bőr bizonyos területének megvastagodására utal. A problémának számos megjelenése formája ...

Hirdetés
 • 2012.05.10 Élet a lupusszal

  A cikk első részében (Lupusz, az ezerarcú kór) dr. Kiss Emese belgyógyász, immunológus, reumatológus segítségével bemutattuk a lupusz kialakulását, tüneteit és a kapcsolódó vizsgálatokat. Ezúttal azt vettük górcső alá, hogy kezelhető-e a lupusz, illetve milyen együtt élni vele.

 • 2012.05.10 Május 10-e a Lupusz Világnapja

  Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a Lupusz Világnap. Az első világnapot 2004. május 10-én tartották meg, ahol cselekvésre hívták fel az országok egészségügyi kormányzatát

 • 2012.05.10 Fogyjon tesztoszteron-kiegészítőkkel!

  Tesztoszteron-kiegészítők szedése segítheti az idősebb elhízott férfiakat a fogyásban - számolt be tanulmánya eredményéről egy kutatócsoport a Lyonban szerdán kezdődött 19. Európai Elhízási Kongresszuson.

 • 2012.05.09 Egy fillér szállásköltség nélkül külföldön

  Tanárként többhetes külföldi utazásra nem igen tellene, és már diákként is anno szállásköltség nélkül utaztam. Akkor volt egy szervezet, ahová el kellett menni, készítettek egy interjút és utána kaptam egy Csodás Címes füzetet, szinte bárhová mehettem Angliában.

 • 2012.05.08 Személyre szabott gyógykezelés

  Az orvosi szakirodalom egyre gyakrabban foglalkozik azzal, hogy az eddig alkalmazott, sok emberen jól bevált gyógyszeradagolás helyett személyre szóló, az egyénileg leghatásosabb beavatkozásokkal igyekezzen a betegeket gyógyítani. Ehhez az adott személy genetikai tulajdonságainak ismeretére van szükség, de bizonyos esetekben már ez sem lehetetlen.

 • 2012.05.07 Egyre kevesebben szegik meg a szigorított dohányzási szabályokat

  Csaknem negyedére esett vissza a szigorított dohányzási szabályokat megszegők aránya április eleje óta, a bírságolásra vonatkozó türelmi idő lejárta után - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

 • 2012.05.02 Prof. Dr. Langer Róbert: Hús-vér ember vagyok!

  A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója délelőtt egy sajtótájékoztatón arról a sikeres műtétsorozatról számol be, amelynek köszönhetően egyetlen nap alatt három gyermek kapott új vesét. Délben velem beszélget, egy óra múlva telefoninterjút kell adnia, este pedig egy tévéműsorban nyilatkozik. Bármilyen helyzetben látom: pontos és visszafogott, minden allűrtől mentes. És még mindig csillog a szeme, ha a hivatásáról mesél

 • 2012.05.01 VegaTV indul

  Zöldeket esznek és néznek? Vegetáriánus online televíziós csatorna indul szakséfek közreműködésével Angliában

 • 2012.05.01 Közel 35 ezren halnak meg évente rákban

  Vác méretű város lakossága hal meg évente rákban Magyarországon. Évről évre rohamosan nő a rákos megbetegedések száma világszerte, így a megelőzés fontosságának hangsúlyozása mellett a lehetséges gyógymódok és a kiegészítő kezelések irányába is egyre nagyobb figyelemmel fordulnak a kutatók. Az ilyen irányú projekteket az Európai Unió is kiemelten támogatja, amitől hosszú távon a gyógyulások számának növekedését várja.

 • 2012.04.29 Mi az a protein shake diéta?

  Napjaink legsikeresebb fogyasztó módszerei között tartják számon a fehérjeturmix diétát. Vajon miért ennyire eredményes?