Férfigond

Bár az intim témák már kikerültek a hálószobák félhomályából, az impotencia még mindig tabu téma a férfiak körében. Mostanában kezdünk róla beszélni, de inkább csak szakmai körökben és a médiában. Az érintett férfiak többsége még mindig fél a probléma elismerésétől és segítség keresésétől. Pedig a szakemberek szerint az e problémával küzdő férfiak döntő részénél az impotencia zavara átmeneti és megoldható, mert annak elsősorban lélektani okai vannak.

A szexuális teljesítmény csökkenése vagy elvesztése heves érzelmi, pszichés reakciót válthat ki, melyhez gyakran a beteg és partnere, valamint a szakemberek tájékozatlansága is hozzájárul. A kétségbeesés korábban arra késztette a férfiakat, hogy különböző csodaszerektől várják a megoldást, kezdve a "szerelmi bájitaloktól" az orrszarvú agyarából készült porokon át csodateák, füvek, fürdők, gyógyszerek használatáig. Egyes esetekben a "kezelés" következménye végzetes volt. Amikor az impotencia kezelésének hatékony és ártalmatlan módszereiről van szó, akkor a szakemberek a VEP készüléknek, mint fontos terápiás eszköznek, megkülönböztetett fontosságot tulajdonítanak. Az impotencia okait nem minden esetben szünteti meg, de a beteg és a partner megelégedésére elősegíti a normális szexuális élet visszaállítását és harmóniáját.

Tévhit, hogy az impotencia az öregedés természetes velejárója. A VEP készülés használata valamennyi korcsoportba tartozó férfi számára az esetek 95 százalékában sikeresnek bizonyult. A szakemberek szerint a készülék használatának nincs ellenjavallata - ezt támasztották alá a franciaországi Lyon városában található St. Moritz Klinikán végzett kutatások is. Allui és Lavoisier profeszorok olyan betegeken is kipróbálták a VEP készüléket, aki háromszoros bypassműtéten esett át. A kutatást végző és a többi, a készüléket terápiaként javasoló orvosok olyan pozitív pszichés visszacsatolásról számoltak be, mely éppen az impotencia leggyakoribb kiváltó okát, a sikertelenségtől való félelmet oldja.

A készüléket használó azt tapasztalja, hogy az eszköz segítségével harminc másodperc alatt olyan hatás érhető el, melyet azelőtt el sem tudott képzelni, ugyanakkor az alkalmazás ártalmatlan és fájdalommentes. Ezek a tapasztalatok oldják a szorongást, és ezzel növelik a férfi biztonságérzetét, önbecsülését.

A készülék alkalmazása eredményes mindazoknál, akiknél gyakran nincs, nem kielégítő, vagy nem tartós az erekció. Más módszerekhez képest a készülék nem csupán segédeszköz, hanem a rendszeres "tréning" következtében mind lelki, mind testi értelemben terápiás hatása is van. A vákuum segítségével elért erekció során a férfi nemi szervben fokozódik a vérkeringés, ezzel javul a vérellátás, ami növeli a szövetek rugalmasságát, érzékelését és az agyi impulzusokra való gyorsabb reagálást eredményezi.

Forrás: vep-keszulek.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek