Férfiak, akik korán sülnek el - A skótoknak 2 perc is elég

Férfiak, akik korán sülnek el - A skótoknak 2 perc is elég

A talján férfiak és nők 64 százaléka elégedett a szexuális életével, de az angoloknak csupán 54 százaléka gondolja, hogy az övé rendben van. A skótok elvárásai a legalacsonyabbak: minden tízedik kevesebb, mint kétperces szexet vár el, az olaszok harmadánál pedig több mint tíz perc a norma.

2014.01.23

A hat nemzet szexuális életére irányuló kutatásból kiderül, hogy az angolok vannak a legkedvezőtlenebb helyzetben, de a skótoknak sincs mire büszkének lenniük. A Menarini gyógyszercég felmérése több mint 6 000 főre terjedt ki Olaszországban, Franciaországban, Angliában, Skóciában, Wales-ben és Írországban. A vállalat nemzetközi rögbijátékosokkal működött együtt a kampányban: Danny Care, Sean Maitland és Dan Biggar hívta fel a figyelmet arra, hogy igenis beszélni kell a szexuális problémákról.

Férfiak, akik korán sülnek el - A skótoknak 2 perc is elég

A korai megömlés gyakoriságára irányuló vizsgálat a szakértők szerint azért kiemelkedően fontos, mert ez az egyik leggyakoribb szexuális gond a férfiak körében: az erősebb nem tagjainak legalább ötöde szeretne hosszabb együttléteket.

Közülük csak néhányan fordulnak orvoshoz, főleg az angolok, a skótok és a wales-iek viselkednek zárkózottan.

„A korai magömlés frusztrációhoz és elkeseredettséghez vezethet. Valódi negatív hatása van a férfiak és partnereik életminőségére. Gyakoribb jelenségről van szó, mint hinnénk, éppen ezért nem kell szégyellni. A megoldás az orvosnál található, néma szenvedésre semmi szükség” – hangsúlyozta Martin Tod, a Férfi Egészség Fórum elnöke. Becslések szerint a magyar lakosság legalább 20-30 százalékát érintheti a probléma.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek