Hirdetés
Felejtsd el a pálcikát! Így tisztítsd a füled házi szerekkel

Felejtsd el a pálcikát! Így tisztítsd a füled házi szerekkel

Szinte mindenki tudja, hogy a fültisztító pálcika használata egészségtelen, mégis sokan ragaszkodnak hozzá. Azonban léteznek ennél sokkal kímélőbb és hatékonyabb megoldások. Megkönnyíti a dolgot az is, hogy az összes hozzávaló a legtöbb háztartásban megtalálható. Ha mégsem, hát gyorsan beszerezhetjük. Lássuk, milyen módszerek léteznek!

1. Szódabikarbóna

Hozzávalók: ¼ teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál víz, fecskendő

Keverjük el alaposan a vizet a szódabikarbónával, majd tegyük a fülbe, és hagyjuk benne 5-10 percig. Ezután a fecskendő segítségével távolítsuk el

2. Sós víz

Hozzávalók: 1 teáskanál tengeri só, ½ csésze meleg víz, vatta vagy fecskendő.

Felejtsd el a pálcikát! Így tisztítsd a füled házi szerekkel

A meleg vízben addig kevergessük a sót, míg teljesen elolvad, majd áztassuk bele a vattát, vagy tegyük a fecskendőbe az oldatot, és juttassuk a fülbe. Majd feküdjünk le, 3-5 percig, úgy, hogy az oldat a fülben maradjon. Ezután tegyünk egy törölközőt a fejünk alá, és forduljunk meg, hagyjuk, hogy kifolyjon a víz a fülünkből.

3. Olívaolaj

Hozzávalók: ½ teáskanál olívaolaj, fecskendőbe

Cseppentsük az olívaolajat a fülünkbe, majd feküdjünk le, és hagyjuk állni benne 5 percig. Majd engedjük, hogy kicsepegjen a fülből, töröljük le mindig a külső felét, anélkül, hogy benyúlnánk a hallójáratba.

4. Meleg víz

Ha nem tetszik az ötlet, hogy mindenféle szert a fülünkbe juttassunk, egyszerűen használhatunk csak meleg vizet. Áztassuk a fület körülbelül tíz percig benne, majd egyszerűen mossuk ki. Ezt megismételhetjük három óra múlva, a tökéletes tisztaság érdekében.

Forrás: mindenamihallas.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend