Ezzel győzd meg ma este! 6 nyomós érv a szexre

Ezzel győzd meg ma este! 6 nyomós érv a szexre

A szex a szaporodás és az örömszerzés mellett számos egyéb jótékony hatással is kecsegtet. Kíváncsi vagy, mik ezek?

1. Boldoggá tesz!

Ez tulajdonképpen nem újdonság, hiszen a felmérések szerint a szex együtt jár a boldogsággal. A megkérdezetettek ranglistáján a boldogságot okozó napi tevékenységek közül az intim kapcsolat élen jár, míg legkevésbé a reggeli utat a munkába kedvelik. Azok, akik boldogok, egyéb téren is jóval aktívabbak társaiknál. Továbbá fény derült arra is, hogy a mennyiségi és minőségi lepedőakrobaták boldogságszintje messze felülmúlja a többiekét, kivéve a fizetős szexuális szolgálatokhoz fordulókat, a partnerüket megcsalókat, valamint az örömteli együttlétet csak mímelőket.

2. Erősíti az immunrendszert!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a rendszeres (heti 1-2) nemi élet erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet immunoglobulin A antitest (IgA) szintjét, a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét. Ugyanakkor az ennél többszöri szexuális életet élők IgA szintje, közel azonos volt a teljes önmegtartóztatásban élőkével. A szexmániások ráadásul általában jóval idegesebbek és aggályosabbak, aminek az immunrendszerük látja kárát.

Ezzel győzd meg ma este! 6 nyomós érv a szexre

3. Kiváló fájdalomcsökkentő!

Kutatások szerint a nők fokozottabban viselik a fájdalmakat, kevésbé érzékelik őket a vaginális ingerlés (kb. 40%) és az orgazmus (kb. 70%) alatt. A kutatók azt remélik, hogy képesek lesznek izolálni az adott kémiai folyamatot, agyműködést, hogy az alacsony fájdalomküszöb a hálószobán kívül is kifejthesse kedvező hatását.

4. Csökkenti a szorongást!

Bár a szex bizonyos esetekben okozhat szorongást, mégis a legjobb ellenszerének, maga a szex bizonyul! Kísérletek során fény derült arra, hogy a rendszeres nemi élet csökkenti a szorongást, megnyugtat és relaxál. Segíti a határozottabb fellépést, közszereplést, csökkenti az ilyenkor egekbe szökő vérnyomást, és nem utolsó sorban megvédi az agyat a stresszhormonok káros hatásaitól. Ugyanakkor a "kielégítő" maszturbálás nem jár ilyen előnyökkel!

5. Csökkenti a párkapcsolati félelmeket!

Felmérések szerint a hosszú házasság alatt élő párok többsége sajnos a szex gyakoriságát nem azonosítja a boldogsággal. Úgy érzik, hogy a hálószobai intimitás még feszültebbé, bizonytalanabbá teszi őket. Pedig csak be kéne látniuk, hogy a "kutyaharapást szőrével" elve mentén szorongásaikat, teljesítménykényszerüket épp a meghitt együttlétekkel orvosolhatják. Ugyanis a rendszeres nemi élet feloldja a párkapcsolattal kapcsolatos félelmeket, csökkenti a hangulatingadozásokat, és együttműködőbbé, elfogadóbbá teszi a házastársakat.

6. Csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát!

Tanulmányok bizonysága szerint az aktív szexuális élet és ejakuláció, akár harmadára is csökkentheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát. A kutatók azt is hangsúlyozták, hogy természetesen nem szabad túlzásokba esni, a mennyiség helyett, az örömteli minőség a fontos.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek