Ezt teszi a gyorskaja az agyaddal

Ezt teszi a gyorskaja az agyaddal

Azt hitted, hogy csak az alsóbb testrészeidet befolyásolja a gyorskaja? Tévedsz! Íme 5 dolog, amit az agyaddal tesz.

1. Kulturálatlanná tesz. Ha kulturált akarsz lenni, akkor szokj le a gyorskajáról! Ezek a fajta ételek ugyanis elősegítik, hogy kevésbé értékeld a művészet és a zene szépségét – állítja a Torontói Egyetem új tanulmánya. Hogy miért van ez így? A gyorskaják a gyorsaságot és az azonnali jutalmazást idézik az agyunkba, és ezek mind türelmetlenekké tesznek minket.

Ezt teszi a gyorskaja az agyaddal

2. Csődbe visz. Már az is megingathatja a józan gazdasági ítélőképességedet, ha csak elsétálsz egy gyorsétterem előtt. Ezt egy kísérlet bizonyítja, akinek szereplői 40 százalékkal hajlamosabbak voltak a gyors, ám rosszabb jövedelmezőségű hasznot választani, amikor egy gyorsétterem mellett álltak.

3. Éhesebbé tesznek. Sok gyorsétteremlánc hasonló színösszeállítást használ már a logójában is. Ez nem puszta véletlen! Kutatások azt mutatják, hogy a sárga és piros kombinációja felgyorsítja az emésztésedet.

4. Depressziót okoz. A magas cukor- és zsírtartalmú ételek megváltoztatják az agyunk kémiai aktivitását, és visszahúzódást, depressziót váltanak ki, ha abbahagyjuk a gyorsétterem-diétát.

5. Függővé tesz. Patkányokkal való kísérletezés során kiderült, hogy a krémmel töltött édességek nagyobb aktivitást mutatnak az állatok agyának élvezeti részén, mint a kokain vagy a morfin.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek