Ezért nem tudsz teljesíteni az ágyban?

Ezért nem tudsz teljesíteni az ágyban?

Négy merevedési problémával küzdő férfiból egy 40 év alatti – derül ki a Journal of Sexual Medicine című lap tanulmányából. Meglepő! De mi lehet az ok?

Rengeteg feltételezés van. Egyesek szerint a sok stressz az oka, mások szerint csupán arról van szó, hogy ez a korosztály jobban be meri vallani a problémát. Néhány kutató azonban a pornófogyasztási szokásoknak tulajdonítja a fiatalok ilyen jellegű problémáját.

Ezért nem tudsz teljesíteni az ágyban?

„A pornó szexuálisan inspiráló, motiváló lehet. Azonban ha egy férfi túl gyakran maszturbál, akkor előfordulhat, hogy az ágyban, partnerével már nem képes teljesíteni. Vagy egyszerűen már nem is érdekli a szex.” - mondja Ursula Ofman New York-i pszichológus és szexterapeuta.

Azoknál a férfiaknál, akik hosszú ideig egyedülállóak voltak, és a pornó nézés örömeivel elégítették ki magukat, előfordulhat, hogy már csak a nagyon specifikus és intenzív hang- és látványelemekre tudnak reagálni.

Aggodalomra azonban semmi ok, mert egy türelmes partnerrel idővel mindenki agya vissza tud szokni a normál együttlétekhez, és ismét képes lesz az erekcióra és az orgazmusra.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek