Ez az ideális napirend!

Ez az ideális napirend!

Próbálunk sok mindent belezsúfolni abba a 24 órába. Érdemes okosan csinálni, mert minden napszaknak megvannak azok a tevékenységei, amit akkor érdemes a leginkább elvégezni. Így vagyunk összerakva! Most adunk egy vázat az ideális napirendhez.

Reggel 5-8 óra között

Csökken a jó alváshoz szükséges melatonin hormon termelődése, megnő az aktivitást segítő kortizol, adrenalin és noradrenalin szintje. A nemi hormonok szintje is emelkedik, a vérnyomás elkezd emelkedni, és a vastagbél működése is beindul.

8-13 óra között

A szív teljes erőbedobással dolgozik. Ilyenkor a legalacsonyabb a testhőmérséklet. Aki teheti ekkor mozogjon, dolgozzon. Az agy ebben az időben tud legjobban alkotni, tanulni. Kiránduláshoz és friss levegőhöz a legjobb időpont. A szervezet salaktalanít, beindul a gyomormozgás. Ideális gyümölcsöt vagy gyümölcslét fogyasztani.

13-15 óra között

A gyomorsavtermelés a maximumát éri el, étkezést követően a szervezet minden energiáját az emésztésre fordítja. Az agy tevékenysége csökken. Az anyagcsere lelassul. Az epén kívül minden szerv csendes pihenőben van. Ha lehetséges érdemes egy kis pihenést, sétát beiktatni.
15-18 óra között

Ez az ideális napirend!

Az agy ismét teljes kapacitással kezd dolgozni. Tanuláshoz ez az időszak az ideális. A hosszú távú memória ekkor “csúcsra jár”, így ilyenkor érdemes például nyelvet tanulni, vagy átolvasni, átgondolni azokat a dolgokat, amelyeket meg akarunk jegyezni. Alacsony a fájdalomérzet, az érzéstelenítés most a leghatásosabb, ilyenkor tanácsos fogorvoshoz menni. Az izomteljesítmény ismét kimagasló, jó időpont ez az edzésekhez is. Kozmetikai kezelésekhez is ideális az időpont.

18-21 óra között

A test lassan nyugalmi fokozatra kapcsol. Vacsorára a gyomor ismét munkához lát, de falánksággal nem jó túlterhelni. Reakcióidő most a legjobb. Az elmélkedéshez, tanuláshoz, alkotáshoz is megfelelő időszak.

21-24 óra között

A vérnyomás csökken, az aluszékonyság növekvőben van. Aki nem veszi figyelembe szervezete jelzését a lefekvéshez, az gyengíti immunrendszerét. A szervezet mély álomba szenderül, a szerveket a belső óra alapműködésre kapcsolja.

24-05 óra között

Csökken a testhőmérséklet és a vérnyomás, a szervezet nyugalmi állapotban van. A fájdalmakat ekkor a legnehezebb elviselnünk. A legtöbb gyermek ezekben az órákban jön a napvilágra. A máj működése most a legerőteljesebb, ekkor dolgozza fel az előző nap minden mérgező anyagát. Ilyenkor nem célszerű alkoholt fogyasztani.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek