Ez a gyümölcs a másnaposság ellenszere

Ez a gyümölcs a másnaposság ellenszere

Ausztrál kutatók azt állítják, megtalálták a nem kívánt másnaposság hatékony ellenszerét, méghozzá egy gyümölcs formájában.

A hírt az ausztrál tudományos ügynökség, a CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) közölte. A kérdéses gyümölcs pedig nem más, mint a körte.

A szakemberek a Horticulture Innovation Australia alapítvány segítségével vizsgálták a finom és egészséges gyümölcs rejtett, jótékony hatásait. Az eredményekből az derült ki, hogy a körte csökkentheti a koleszterinszintet, enyhítheti a székrekedés okozta kellemetlenségeket, és gyulladáscsökkentő hatású. A legnagyobb meglepetés azonban a kutatás szerint az, hogy kivédi a másnaposságot, ráadásul ezzel párhuzamosan mérsékli a vér alkoholszintjét is.

Ez a gyümölcs a másnaposság ellenszere

Manny Noakes, a kutatás vezetője elmondta, hogy egyes körtefajok – de leginkább a japán körte (Pyrus pyrifolia) - az alkohol metabolizmusában kulcsszerepet betöltő enzimekre - az alkohol-dehidrogenázra (ADH) és acetaldehid-dehidrogenázra (ALDH) – hatnak úgy, hogy felgyorsítják az alkohol lebontását, és kiküszöbölik a felszívódását gátló akadályokat.

A hatás eléréséhez a szakértők eredményei alapján 220 milliliternyi japánkörtelevet kell meginni, vagy egy darab gyümölcsöt elfogyasztani. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy a körtét az ivászat megkezdése előtt kell elfogyasztani, ellenkező esetben nem ér semmit.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek