Erre használhatod az iPhone Egészség appját (x)

Erre használhatod az iPhone Egészség appját (x)

Az iPhone Egészség alkalmazása számos funkciót kínál, amelyek segítenek egészségi állapotunk felmérésében. Az alábbiakban néhányat megmutatunk ebből, amelyekkel megfigyelhetjük alvásunkat, látni fogjuk, mennyit mozgunk egy nap, vagy éppen a női ciklust követhetjük nyomon.

2024.03.04

Napi aktivitás nyomon követése

Az Egészség alkalmazással nyomon követheted a napi fizikai aktivitásodat. Az iPhone mindig a zsebünkben vagy kezünkben van, de ha az aktuális kedvenc iPhone 14 mellé még egy Apple Watch is a kezedre kerül, akkor még pontosabb képet kaphatsz lépéseid számáról, sőt arról is információt szerzel, ha járásod asszimetrikus. Állíts be napi, heti vagy havi célokat, például a megtett lépések számára vagy az elégetett kalóriák mennyiségére, hogy motivált maradj és fokozatosan növelhesd fizikai aktivitásod.

Erre használhatod az iPhone Egészség appját (x)

Szív- és érrendszeri működés figyelése

A szív egészségének monitorozása életbevágóan fontos lehet. Például egy iPhone 14 Pro Max vagy bármilyen más új generációs Apple telefonon elérhető Egészség alkalmazás lehetővé teszi a szívritmus és a vérnyomás figyelését, valamint figyelmeztetéseket állíthatsz be, hogy jelezze a telefon, ha valamilyen szabálytalanságot észlel az Apple okosórájával összekötött applikáció. Ezek az adatok segíthetnek időben észre venni a potenciális egészségügyi problémákat. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az iPhone nem orvos, így ha bármilyen rendellenességet tapasztalsz, fordulj szakorvoshoz.

Alvásidő monitorozása

Az Egészség alkalmazás alvás nyomon követési funkciói segítenek jobban megérteni és javítani az alvásminőséget. Megjelölhetsz alvási célokat, és az általad meghatározott időszakban beállíthatod, hogy ne kapj értesítéseket a telefonodra, így még pihentetőbb lehet az éjszakád. Az alvás fontos szerepet játszik a testi-lelki egészségben, így az alvásminták javítása hozzájárulhat a nappali energia szintjének növeléséhez, a stressz csökkentéséhez és az általános jólét javításához.

Női ciklus nyomon követése

Az Egészség alkalmazás lehetővé teszi a menstruációs ciklus nyomon követését, beleértve a menstruáció időtartamát, a cikluson belüli szakaszok intervallumát és a hozzájuk kapcsolódó tüneteket. Ez segít megérteni és megismerni a tested működését. Az appban mindig látod, hogy hol tartasz ciklusban és ez különösen praktikus lehet, ha éppen babát terveztek.

Használd napi szinten az appot, hogy lásd, akár hónapról hónapra mit teszel az egészségedért, és a statisztikákból pedig könnyen láthatod a fejlődést is.

Erre használhatod az iPhone Egészség appját (x)

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek