Hirdetés
Ennyi ember hal meg évente a cukros üdítők miatt

Ennyi ember hal meg évente a cukros üdítők miatt

Évente 184 ezer halálesetet okoznak világszerte a cukros üdítők.

A Circulation című folyóiratban megjelent tanulmány szerzői megállapították, hogy 133 ezer, ezen italok fogyasztásával kapcsolatos haláleset cukorbetegség, 45 ezer szív- és keringési megbetegedés, 6450 pedig rák következménye volt.

A tanulmány szerzői megállapították, hogy 133 ezer, ezen italok fogyasztásával kapcsolatos haláleset cukorbetegség, 45 ezer szív- és keringési megbetegedés, 6450 pedig rák következménye volt.

Ennyi ember hal meg évente a cukros üdítők miatt

A szénsavas és más cukros üdítőknek a halálozásra gyakorolt hatása nagyon eltérő a különböző lakosságokban: a Japánban a 65 évesnél idősebbek körében mért 1 százaléktól a Mexikóban a 35 évnél fiatalabbak körében mért 30 százalékig terjed.

A húsz legnépesebb ország közül a kutatás idején Mexikóban volt a legmagasabb a szénsavas és más cukros üdítők fogyasztásának tulajdonított arányszám: egymillió felnőttből 405-en haltak meg, az éves halálozások száma 24 ezer volt. Második helyen az Egyesült Államok állt, egymillió lakosonkénti 125 - évi összesítésben 25 ezer - halálozással. A szénsavas, illetve más cukros üdítők fogyasztásával kapcsolatos halálesetek 76 százaléka az alacsony, illetve közepes jövedelmű országokban következett be.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend