Hirdetés
Előzze meg a betegségeket anélkül, hogy folyton orvoshoz járna

Előzze meg a betegségeket anélkül, hogy folyton orvoshoz járna

A RevoSense Kft. Európai Uniós forrásból, 162,3 millió forint támogatással egy olyan, otthon is elvégezhető egészségügyi vizsgálatokhoz használható speciális eszközcsaládot fejlesztett (HHC), amely segítségével a felhasználó a mért adatokat azonnal egy internetes adatbázisba rendezheti.

A magyar lakosság egészségügyi állapota az elmúlt két évtizedben folyamatos javulást mutat, azonban még így is elmondhatjuk, hogy a hozzánk hasonló uniós országoktól továbbra is messze elmaradunk. A rendszeres szűrővizsgálatok fontosságával már nagyon sokan tisztában vannak, mégis kevesen veszik azokat igénybe.

Előzze meg a betegségeket anélkül, hogy folyton orvoshoz járna

Az Új Széchenyi Terv keretében olyan eszközcsalád született meg, amely segít időben felismerni a betegségeket, így ösztönzi az egészségtudatos életmód elsajátítását. A hétféle elektronikus készülék: vércukorszint mérő, vérnyomásmérő, CTG, nyálösszetétel mérő (ovulációs mikroszkóp), húgysavmérő, lázmérő, mérleg. A rendszer a mért adatokat automatikusan eltárolja, a mért értékeket vezeték nélküli technológiával továbbítja és amennyiben az átlagostól eltérő vagy krónikus értéket észlel, figyelmezteti a felhasználót ezek javítására.

„A mérőeszköz nem a szakorvosi vizsgálatokat kívánja helyettesíteni, azonban mindenképpen segít az ésszerű egészségügyi kontroll kialakításában. Ugyanis ha az adtok nem megfelelők, mód nyílik arra, hogy időben forduljunk szakemberhez, még bármilyen komoly, fájdalommal járó tünet megjelenése előtt.” - hívta fel a figyelmet Gyimesi Áron, projektvezető.

A mérőrendszer az orvosok munkáját is megkönnyítheti, hiszen a saját méréseket tartalmazó adatbázison kívül egy olyan adattároló rendszer is kapcsolódik az eszközhöz, amely a különböző egészségügyi intézményekben végzett összes addigi vizsgálat eredményét és a státuszjelentéseket is tartalmazza. A korábbi kórtörténet pontos ismerete pedig akár életmentő is lehet.

Az eszközcsalád különösen hasznos lehet a 20 és 40 év közötti nők számára, mivel a termékeny időszak jelzésével elősegítheti a teherbe esést, valamint segítségével otthon is bármikor elvégezhető a magzati szívműködés, illetve a méhizomzat aktivitásának mérése is.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend