Élőben közvetítenek egy agyműtétet

Élőben közvetítenek egy agyműtétet

Október 25-én a fél világ láthatja, ahogy a 49 éves Greg Grindley-n agyműtétet hajtanak végre a clevelandi egyetemi kórházban, hogy enyhítsék a Parkinson-kór miatti panaszait.

2015.10.21

A műtétet a National Geographic tévécsatorna fogja közvetíteni a világ 171 országában, 45 nyelven. Grindley szerint rémisztő a műtét, de nagyon bízik benne, hogy ezzel javul az állapota, és egyben azt is megmutathatja másoknak, hogy nem szabad feladni a küzdelmet.

Élőben közvetítenek egy agyműtétet

Több robotkamera és két kézikamerás operatőr dolgozik majd a műtőben, és két órás lesz az adás. Grindley végig ébren lesz, és képes lesz beszélni. A férfi nem sokkal azután észlelt nyilallást a jobb kezében és a tricepszében, hogy 2004-ben leszerelt az amerikai haditengerészettől. 38 évesen ment el vele az orvoshoz, amikor már nem tudta többé figyelmen kívül hagyni a fájdalmat.

Krónikus és súlyosbodó mozgási rendellenességet állapítottak meg nála, és ezután teljesen felfordult az élete. Az viszont nem illett a személyiségéhez – mondta Grindley a People magazinnak –, hogy negatívan álljon hozzá a betegségéhez, és inkább úgy döntött, hogy megpróbál előrelépni.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek