Egy kis szex mindenkinek kell

Egy kis szex mindenkinek kell

Szakértők szerint a mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozó pároknak nem kellene csak azért hanyagolni a szexuális életüket, mert anélkül is születhet gyermekük.

Egy szexuális zavarokkal foglalkozó specialista szerint azoknak a pároknak, akik a mesterséges megtermékenyítéstől remélik a gyermekáldást, az egykor egészséges szexuális életük szinte teljesen tönkremegy az idők során, mivel a szexre már nem mint örömszerzési forrásra, hanem csupán mint a gyereknemzés eszközére tekintenek.

"Az ilyen emberek szexuális életéből az évek során kivész az öröm, és az egész merevvé és előre megtervezetté válik. Így nem csoda, hogy sokan teljesen felhagynak a szexszel" - nyilatkozta Dr. Hayley Matic Melbourne-i szexuálpszichológus. "Sokszor nekünk kell emlékeztetnünk az embereket arra, hogy a szex nem csak a gyermeknemzés eszköze"-magyarázza Dr. Matic.

Dr. Matic szerint nemzetközi kutatások támasztják alá, hogy az egészséges szexuális életet élőknek kevesebb az esélye szívroham kialakulására, életerősebbek, valamint lelkileg és mentálisan is stabilabbak. Azok a párok, akik gyermekeket szeretnének, elsősorban az utódnemzés céljából szeretkeznek, azonban ha ez valamilyen okból nem sikerül, akkor annak rendkívül negatív hatásai lehetnek az egész párkapcsolatra.

Dr. Matic szerint a szex hiánya könnyen vezethet termékenységi problémákhoz is. Dr. Matic arra kéri a családtervezési szakembereket, hangsúlyozzák az őket felkereső pároknak az egészséges szexuális élet fontosságát. "Még egyszer mindenkinek az eszébe kell vésnie, hogy a szex tényleg nem csak a gyermeknemzés miatt szükséges."


Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek