Férfitükör

Előző Következő
Miért szükséges a króm?

A króm fontos szerepet tölt be a szervezetben, noha naponta csupán 40 mikrogrammra van szükség belőle. A króm a cukoranyagcsere kulcsfontosságú ...

 • 2024.02.07 Új perspektívák a szívelégtelenség gyógyításában

  Rengeteg kutatás irányul arra, hogy hogyan javíthatnák a pangásos szívelégtelen betegek hosszútávú kilátásait, mivel ezen betegek alig több, mint fele marad életben 5 évnél hosszabb ideig a diagnózist követően és csak 35 százalékuk számíthat arra, hogy 10 évnél tovább él, miután kialakul nála a betegség.

 • 2024.02.06 Instabilitás és gyengeség is lehet a porckopás tünete

  A térd a legnagyobb ízület a testben, amelyre minden lépésnél jelentős terhelés hárul, futásnál pedig a térdkalácsra ható kompressziós erő a testsúly 7-11-szerese is lehet.

 • 2024.02.06 Folyton fázik? Pajzsmirigy-alulműködés is okozhatja

  Télen természetes, ha az ember gyakrabban fázik, de aki kifejezetten érzékeny a hidegre, vagy folyton hideg a keze, lába, annak érdemes endokrinológushoz fordulnia, és kivizsgáltatnia magát, mert lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködése van.

 • 2024.02.02 Az infraszauna segít az egészségmegőrzésben

  Az infravörös fény jótékony hatásai már régóta ismertek, de ahogy a technikai eszközöknél általában, ezen a területen is hatalmas a fejlődés. Az infraszauna a bőrbetegségektől, az immunerősítésen át az érrendszeri rendellenességekig rengeteg problémára megoldást jelenthet, ráadásul ma már egyszerűen beépíthető bármelyik lakásba.

 • 2024.01.31 Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom? (x)

  A fogatlanság és az azzal kapcsolatos műfogsor problémák népbetegségnek számítanak. 65 éven felüliek fogatlanságának az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint 25% alatt kellene lennie. Magyarországon ez 50% feletti!

 • 2024.01.31 Akadozik a vizelete? Urológusnak kell látnia

  Férfiaknál leginkább a prosztataproblémákra szokás gondolni, ha a vizelet akadozásának, gyengülésének okait keressük, holott ennél jóval több betegség, állapot magyarázhatja a problémát, ami nőknél is előfordul. Dr. Kállai László, az Urológiai Központ urológusa, sebész az akadozó vizelés okait vette számba.

 • 2024.01.29 Méltányos ellátás mindenkinek!

  A Rákellenes Világnapot (World Cancer Day) immár 24 éve tartják minden év február 4-én. A Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) központi kampánytémája az esélyegyenlőség a daganatos betegek ellátásában, „Méltányos ellátást mindenkinek” (Close the care gap) Az Unió magyar tagszervezete, a Magyar Rákellenes Liga ezen apropóból, egy eddig kevésbé reflektorfényben lévő betegkörre kívánja felhívni a figyelmet: a ráktúlélőkre. Látható, hogy az egészséges életmód és a rendszeres szűrővizsgálatokon történő megjelenés egy „már gyógyult betegnél” is komolyan javítja a hosszú távú kilátásokat.

 • 2024.01.29 Demencia és Alzheimer-kór: így előzd meg!

  A felnőttkori feledékenység megnehezítheti a munkavégzést és a mindennapi teendők hatékony elintézését, de negatív hatással lehet a társas kapcsolatokra is.

 • 2024.01.28 Diagnosztizálható a rák kialakulásának kockázata

  Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre és hangsúlyozza a megelőzés és a megfelelő kezelés fontosságát. Szükség van erre a kiemelt napra, hiszen évente hazánkban több mint 70.000 új megbetegedést regisztrálnak, és minden évben 16-17.000 ember halála vezethető vissza a rosszindulatú daganatos megbetegedésekre, ez a szív- és érrendszeri megbetegedések után a második leggyakoribb halál ok. A számítások szerint 2035-re megduplázódhat a rákos megbetegedések száma, tehát a lakosság 40%-át fogja érinteni a csaknem 100 féle rákos betegség egyike élete valamelyik szakaszában.

 • 2024.01.27 Szív- és érrendszer: életkor szerinti teendők

  Életünk alapja a vérkeringés, amit egy egységes szív- és érrendszer tart fenn. A szív a keringés motorja, folyamatosan pumpálja a vért az erekbe, pihenői csak a másodperc törtrészéig tartanak. Az érrendszer a vér folyamatos áramlásával biztosítja a sejtek oxigén és tápanyagellátását. Ez a csodálatosan összehangolt gépezet azonban csak akkor tud megfelelően működni, ha te egészségesen tartod. Hogyan? Megfelelő életmóddal, helyes táplálkozással, tudatossággal. Többet szeretnél tudni? Olvass tovább, mert ebben a cikkben korosztályonként bemutatjuk a legfontosabb szívvédő teendőket!