Depresszió és szerelmi csalódás miatt kellett meghalnia 150 embernek?

Depresszió és szerelmi csalódás miatt kellett meghalnia 150 embernek?

Szándékosan vezette a földnek Andres Lubitz másodpilóta a Germanwings-gépet, amely 150 emberrel a fedélzetén zuhant le a francia Alpokban. A rendőrség kiégésre és depresszióra utaló nyomokat talált a 28 éves férfi csütörtöki házkutatása során.

Lelki krízis és személyes válság miatt vezethette neki a földnek a 150 utast szállító Germanwings-gépet Andreas Lubitz, a repülő másodpilótája – írja a DailyMail a német sajtóban terjedő fejtegetésekre hivatkozva.

Depresszió és szerelmi csalódás miatt kellett meghalnia 150 embernek?

A 28 éves német férfinél, akinek frankfurti és düsselforfi lakásán a tegnapi nap folyamán tartott házkutatást a rendőrség, a nyomozás során depresszióra és kiégésre utaló jeleket találtak, amelyek ellenére Lubitzot átengedték a pszichológiai vizsgálatokon és repülésre alkalmasnak minősítették.

A rendőrség lefoglalta Lubitz számítógépét, laptopját és más dokumentumokat, melyek alapján kiderült, Lubitz nem sokkal a katasztrófa előtt ért véget egy szerelmi kapcsolata. „Találni szerettünk volna valamit, ami megmagyarázza a történteket. Találtunk is, amelyet további vizsgálatoknak vetünk alá" – magyarázta a rendőrség szóvivője, aki egyelőre nem mondta el, mi az a nyom, de vélekedése szerint a nyomozás szempontjából nagyon jelentős.

Andreas Lubitz valószínűleg szándékosan vezethette a földnek a Gremanwings repülőgépét a nemrég megtalált feketedoboz hangfelvétele alapján, indítékait azonban továbbra is vizsgálja a rendőrség.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek