David Bowie különös szemeinek titka

David Bowie különös szemeinek titka

Akár nagy David Bowie rajongó, akár nem, az biztos, hogy rögtön beugrik róla, hogy volt valami különös a szemeivel, mintha nem egyforma színűek lettek volna. Mi is az igazság?

A pár napja elhunyt popikon nem színezett kontaktlencsékkel bolondította meg pillantását. Bowie nem is az oly ritka heterochromiával született, ami annyit jelent, hogy a két szemének írisze különböző színű lett volna.

David Bowie különös szemeinek az oka az anisocoria nevű állapot. Ez annyit jelent, hogy a két szemének különböző méretű volt a pupillája, pontosabban a bal pupillája maradandóan kitágult. Ez azt az illúziót keltette, mintha az a szeme sötét színű lenne, míg a másik kék.

David Bowie különös szemeinek titka

De a kis David Robert Jones (Bowie születési neve) nem így született, hanem egy verekedésben szerezte ezt a maradnadó szemsérülést. 15 éves korában történt a dolog, amikor jó barátjával George Underwooddal bunyózott össze egy csinos lány miatt, aki mindkettőjüknek tetszett. A két srác együtt zenélt akkoriban, és szerencsére barátságuk nem sínylette meg a nézeteltérést. Sőt később Bowie még hálás is volt tinédzserkori barátjának, hogy ilyen “misztikus” kinézetet kölcsönzött neki öklével.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek