D+ - A cukorbetegek új generációja

D+ - A cukorbetegek új generációja

“Legyen végre egy kis rock’n’roll a diabéteszben!” – gondolta Kovács Áron, amikor életre hívta a D+ (D plusz) Generation-t. A zenész-műsorvezető 33 éve él 1-es típusú diabétesszel és második gyermeke születése ébresztette rá, hogy ideje megosztania másokkal is azt a tudást és tapasztalatot, amivel sikerült teljes életet élnie úgy, hogy cukorbetegsége szinte semmiben nem hátráltatta!

Áron szerint a diabétesz kezelés ma Magyarországon szinte teljesen figyelmen kívül hagyja a betegség lelki “szövődményeit”, pedig ez legalább olyan fontos, mint magának a betegségnek a gyógykezelése! Lelki támogatás, pozitív útmutatás és motiváció nélkül, pusztán egy “kezelési útmutatóval” a zsebében egy friss cukorbeteg nagyjából azt éli át, mintha a jogosítvány megszerzése után az oktató egyből rajthoz állítaná egy Forma 1-es versenyen “Viszlát, sok sikert!” felkiáltással. – Így nem csoda, hogy a cukorbetegek nagy többsége nem fogadja el betegségét, nem tud megbarátkozni vele, kudarcnak, megoldhatatlan problémának éli meg, vagy egyszerűen struccpolitikát folytat.

A D+ Generation azért jött létre, hogy szembe menjen ezzel a jelenséggel! A cukorbetegséged olyan, amilyen Te vagy! Szinte kizárólag a Te hozzáállásodon múlik, hogy keresztként éled meg a dolgot, vagy észreveszed a pluszokat benne és nem mondasz le az álmaidról!A D+ teljes csapata érintett, hisz Áron, Eszter és Lilla “cukkerek” (ahogy ezt a D+-nál hívják), Gabi pedig diabéteszből szakvizsgázott. Pontosan tudják, hogy szemben az általános hozzáállással a cukorbeteg embereknek nem csak számok, adatok, főleg nem rémisztő statisztikák kellenek, hanem emberség, példamutatás, hitelesség, megértés, célok, szolgáltatások, önbizalom, segítség és szeretet! Előbb látniuk, azután tapasztalniuk kell: Nincs lehetetlen!

A csapat:

Kovács Áron a D-plusz Generation alapítója 9 éves kora óta cukros. Azzal a céllal verbuválta össze csapatát, hogy megmutassa a cukorbetegeknek, nem kell rettegni állapotuktól, nem szabad akadályként felfogni a diabéteszt, igenis bármit elérhetnek, amit megálmodtak.

Ruttner Eszter is cukorbeteg, már több mint 20 éve. Tanácsadóként különféle újításokon dolgozik, elszántan keresi a fejlesztési lehetőségeket. Egy olyan mobil alkalmazás fejlesztésében is részt vesz, amely sok cukorbeteg számára nyújthat majd támogatást a mindennapokban.

D+ - A cukorbetegek új generációja

Dóka Gabriella a mozgás megszállottja. Edzéstervet, videóblogot készít, melyeket cukorbeteg tanítványainak mérési adataival egészít ki, ezzel is támogatva a sportolni vágyókat, hogy átszakíthassák a célszalagot.

László Lilla is 9 éves kora óta diabéteszes. A csapat dietetikusaként és táplálkozási tanácsadójaként saját tapasztalataival, élményeivel és nem utolsó sorban kreatív receptjeivel színesíti életünket.

Drazsé, a kaméleon a D+ kabalája, aki vidám természetén kívül azért került be a csapatba, mert bámulatosan alkalmazkodik környezetéhez, éppen úgy, ahogy a cukorbetegeknek is alkalmazkodniuk kell az adott élethelyzethez.

Küldetésünk:

A D+ kampány elsődleges célja, hogy olyan komplex életmódot és szemléletet kínáljon, melynek jegyében a diabéteszesek egészséges társaikkal együtt teljes értékű emberként élvezhetik a mindennapokat. Ennek megvalósítása érdekében a D+ kampány összefogja a diabétesszel közvetlenül, vagy közvetetten érintetteket és az egészséges életmód iránt elkötelezetteket egy olyan közösség építése érdekében, melyek tagjai valós megoldásokat, üzeneteket és motivációt igényelnek - fehér köpenyek és riogatás helyett. A 2015 évi kampány egyik fő motívuma egy maratoni futóverseny. Tekintettel arra, hogy Magyarországon minden 10. ember cukorbeteg, így rokonokon- és ismerősökön keresztül várhatóan a lakosság nagy része találkozni fog a 2015-ben induló D+ kampánnyal.

Tevékenységek

D+ Tv az interneten, ahol a saját főzőműsortól kezdve, a maratonra való felkészülésen át az érdekes kísérletekig bemutatunk mindent rövid, dinamikus, mai trendnek megfelelő videókban!

D+ nap – Lilla összeállít minden héten egy D+ napi menüt, hogy lépésről lépésre vezessük be az egészséges táplálkozásba azokat, akiknek a hirtelen váltás nehezebben megy.

D+ sport – Gabi a Méry támogatásával olyan sporttal kapcsolatos méréseket végez egy kontrol csoporton, ami egyedülálló a magyar diabétesz kezelésben. Az internetről elérhető webes-edzésébe beépíti a várható vércukorszint változást is, segítve ezzel azokat, akik edzenének, de félnek a hipoglikémiától.

DietOn® - egy a maga nemében világelső mobil alkalmazás, mely a betáplált egyéni jellemzők ismeretében egyedülálló prediktív tulajdonságainak - azaz a jövőre kiható ajánlásainak - köszönhetően támogatja a felhasználókat a vércukor értékek megfelelő szinten tartásában, megkönnyítve ezzel a cukorbetegek mindennapi életét.

A DietOn®:

 • bárhol, bármikor elérhető, „zsebben tartható” tudást biztosít,
 • lehetővé teszi a múltbeli események egyéni elemzését és a meglévő tapasztalatok alkalmazását a jövőbeli hibák megelőzése érdekében,
 • egyesíti a tények, a tapasztalatok, és a legkorszerűbb technológiák előnyeit annak érdekében, hogy
 • praktikus támogatást nyújtson és könnyebb legyen a diabétesszel együtt élni, így a cukorbetegek mindennapjai ne a betegségről szóljanak, hanem az egészséges életmódról.

Az vércukor-, étkezési- és egyéb adatok azonnali elemzése, grafikus megjelenítése, kezelőorvossal történő megosztási lehetősége mind hasznos segítséget nyújt az időnként bárkivel előforduló hibák megelőzésében, és ezáltal az egészséges életmód megvalósításában.

D+ MARATON az elfogadásért

42-33-42 Áron 42 évesen, 33 év diabétesszel a háta mögött lefutja életében először a 42 km-t! A Maraton olyan felület, ahol nincs mellébeszélés, vagy megcsinálod, vagy nem...  A 42-33-42 projekt túlmutat önmagán, hiszen a kemény sportteljesítmény mellett hatalmas közösségformáló ereje van! Ha nem is ilyen emberpróbáló sportteljesítmények formájában, de a mozgás, a kiegyensúlyozottság, az öröm, a siker és leginkább az elfogadás tekintetében mindenképp. Áron felkészülését, mint egy web-sorozatot lehet majd követni a dplusz.com–on, ahol olyan problémákkal néz majd szembe és talál rájuk megoldást, mint bármely cukker a saját élete folyamán!

Rendezvényeink 2015-ben:

 • Április 18:  Vivicittá Családi futás
 • Április 19:  Vivicittá félmaraton Áron részvételével
 • Május 23: Családi sorverseny, 10 próba (Játékos vetélkedők)
 • Június: Velencei tó kerülés biciklivel
 • Augusztus: D+ sporttábor- Szeptember 12: D+ Maraton
 • December 5: Kosaras Mikulás kupa Csepelen
 • Játék + Sport: Km gyűjtés a Diabetes elfogadásáért és elfogadtatásáért (telefonos applikáció)

Hetente-, ill. havonta ismétlődő programok: - Széleskörű betegtalálkozók és rendezvények havonta- Nike futóklubbal közösen szervezett futóedzések hetente - Hetente Nike futóklub

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek