Brittany Murphy halálának okai

Brittany Murphy halálának okai

Brittany Murphy 2009 decemberi halálában szerepet játszó gyógyszereket a színésznő minden bizonnyal megfázásra illetve légúti fertőzésre szedte, derült ki a boncolásból, melyet a CNN hírtelevízió tett közzé. A halottkém egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, Murphy halála baleset volt, a tüdőgyulladás, vashiány és "többszörös gyógyszermérgezés" okozta.

A boncolás teljes jegyzőkönyve csütörökön látott napvilágot. A részleteiből kiderül, hogy a 32 éves színésznő szevezetében gyógyszereket találtak, miután december 20-án hollywoodi otthonában elhunyt. "Több gyógyszert is találtunk a vérében, hydrocodone-t, acetaminophent, klórfeniramit nagyobb mennyiségben. L-metamfetamint is kimutattunk" - olvasható a jelentésben.

A halottkém szerint "a gyógyszerek kombinációja arra utal, hogy megfázás vagy légúti fertőzés tüneteit akarta vele csillapítani. Az acetaminophen és a hydrocodon a Vicodin hatóanyagai. A Klórfeniramin aktív összetevőként szerepel több, recept nélkül kapható gyógyszerben is. L-metamphetamint pedig néhány inhalátor tartalmaz." Mindegyik gyógyszerhez legálisan hozzá lehet jutni. A sajnálatos eseményt balesetnek minősítették, mivel nem tudták kizárni, hogy a nagy mennyiségben szedett gyógyszerek mellékhatásai okozták, különösen, mert a színésznő szervezete jelentősen legyengült" - írta a jelentés.

Brittany Murphy halálának okai

A boncolás azt is kimutatta, hogy Murphynél akut tüdőgyulladás lépett fel, melyet okozhatott a vírusos megbetegedés is. Krónikus vashiánya - amit valószínűleg a túl erős menstruáció okozhatott - legyengítette a szervezetét, így fogékonyabbá vált a fertőzésekre" - írta a jelentés.

Férje, a brit forgatókönyvíró, Simon Monjack elmondta a People magazinnak, hogy a színésznő torokgyulladással és influenzaszerű tünetekkel küszködött halálát megelőzően. Murphy a Vicoprofent a súlyos menstruációs görcseire szedte. Ez a szer hydrocodont és ibuprofent tartalmaz. Antibiotikumot és köhögésre való gyógyszert is vett be."

Murphy halálát a Cedars-Sinai Kórházban állapították meg, Los Angelesben, ide szállították be december 20-án kora hajnalban. A gyakran életvidám, bohókás színésznő többek közt olyan filmekben szerepelt, mint a Spinédzserek, a 8 mérföld, a Ne szólj száj, vagy az Észvesztő. Rajzfilm-figuráknak is kölcsönözte hangját: a Táncoló talpakban például énekelt is, de a King of the Hill című rajzfilmsorozatban is szerepelt. Murphy leginkább az évtized eleji komédiákban vált ismertté. A Nagydumás kiscsajokban Dakota Fanning mellett nyújtott emlékezetes alakítást. A Magánürügy című filmben pedig Holly Hunter és Kathy Bates voltak a partnerei. A színésznőt férje gyászolja.

BRÉKING! FRISS!
Új információ került nyilvánosságra a 2009-ben elhunyt Brittany Murphy haláláról. Most úgy tűnik, valaki a színésznő életére tört!

Részleteket ide kattintva tudhat meg: Tévedtek! Mérgezés okozta a szép színésznő halálát!

Brittany Murphy életrajza:

Brittany Murphy (Atlanta, Georgia, 1977. november 10. – Los Angeles, Kalifornia, 2009. december 20.) amerikai színész- és énekesnő. Játszott a Spinédzserek, a 8 mérföld, a Sin City és a Fiúk az életemből című filmekben. Többnyire törékeny lelkületű nőket személyesített meg.

Élete

Brittany a georgiai Atlantában született. Szülei, Sharon Murphy és Angelo Bertolotti kétéves korában elváltak. Anyja ír és kelet-európai, apja olasz-amerikai származású. Édesanyja nevelte fel Edisonban, New Jerseyben, majd később Los Angelesbe költöztek, hogy színész lehessen. Anyja támogatta színészi karrierjét.

Karrier

14 éves korában már főszerepet kapott a Brenda Drexell (Drexell's Class) című sorozatban. Több vendégszerepet játszott különböző tinisorozatokban, például a Parker Lewis sohasem veszítben, a Blossomban és a Frasierben.

Több sikeres filmben játszott, köztük a Spinédzserekben Alicia Silverstonenal (1995), az Észvesztőben Winona Ryderrel és Angelina Jolie-val (1999), a Szépségtépő versenyben (1999), a Ne szólj száj!-ban Michael Douglas védence volt (2001), Az ördög számtanában (2001), a 8 mérföldben Eminem barátnőjét alakította és a Nagydumás kiscsajokban Dakota Fanning partnere volt (2003). Látható volt számos kevésbé ismert filmben is, mint például A porban (2003). 2004-ben játszott a Sin Cityben is.

2009 áprilisában szerepet kapott a Sylvester Stallone rendezésében készülő The Expendablesben, de május végén a figuráját kiírták a filmből. Novemberben a The Caller című filmet kezdte el forgatni Puerto Ricoban, de a producerek „művészi véleménykülönbségek”-re hivatkozva pár nap után megváltak tőle, és az Alkonyat-filmekből ismert Rachelle Lefevre vette át a szerepét.

Brittany Murphy halálának okai

1997 és 2009 között a Texas királyai c. animációs komédiában kölcsönözte a hangját Luanne Platters karakterének.

Young Hollywood Award-díjat kapott 2002-ben, 2005-ben Annie-díjat, a 2005-ös Golden Globe-díjkiosztó műsorvezetője volt.

Zene és modellkedés

A '90-es évek elején Brittany Eric Balfour színésszel a Blessed Soul nevű együttesben zenélt először.

2006. június 6-án Paul Oakenfolddal közösen megjelentette a Faster Kill Pussycat című számot, amelyet a DJ producer Lively Mind című albumára készített. A dal igazi klubsláger lett és a Billboard magazin Hot Dance Club Play listáján első helyezést ért el. A szám a brit slágerlistákra is felkerült, és a hetedik helyet sikerült megszereznie 2006 júniusában.

A Táncoló talpakban a Queen Somebody to Love és az Earth Wind & Fire, Boogie Wonderland című számait is feldolgozta.

Murphy Shawn Hatosyval szerepelt a Wheatus együttes A Little Respect című klipjében. Feltűnt még Luscious Jackson Here és a Tears for Fears Closest Thing to Heaven című videóiban.

2000-ben a 93. lett a Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője listán. 2005-ben a színésznőt a Jordache jeans divatcég szerződtette le modelljének. Egy évvel később 36. lett az FHM magazin száz legszexisebb nőt bemutató listáján.

Magánélete

2002 végén rövid kapcsolata volt a Szakítópróba filmbeli partnerével, Ashton Kutcherrel. Később menedzsere, Jeff Kwatinetz jegyezte el. 2005 decemberében Joe Macaluso produkciós asszisztens kérte meg a kezét, akivel a Magánürügy forgatásán találkozott. A kapcsolatuk 2006 augusztusában ért véget. 2007 májusában Simon Monjack (1970–2010) brit forgatókönyvíró egy zsidó magánszertartás keretében vette feleségül. A házaspár állítólag filmet tervezett készíteni D. M. Thomas The White Hotel című regénye alapján.

Halála

2009. december 20-án Los Angeles-i otthonához nyolc órakor hívták ki a mentőket. A TMZ forrásai szerint Murphy édesanyja a zuhany alatt talált rá eszméletlen állapotban lévő lányára. A helyszínre érkező mentősök szívmegállást diagnosztizáltak, megpróbálták újraéleszteni, de a színésznő szervezete nem reagált az újraélesztési kísérletekre. A Cedars-Sinai kórházba érkezése után nem sokkal Murphyt halottnak nyilvánították. A halál helyi idő szerint délelőtt 10:04-kor állt be.

Forrás:wikipedia

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek